ביום שלישי האחרון, פורסם דו"ח מטעם הפורום הכלכלי העולמי שעוסק בפערים מגדריים. מסקנות הדו"ח מבוססות על מחקר שנערך ב-144 מדינות, שבדק את הפערים המגדריים בחינוך, בריאות, כלכלה ופוליטיקה. בלא מעט תחומים ניכרת התקדמות, רק אחד מסרב להתקדם: פערי שכר.
בשנת 2015 התחזיות עוד היו "אופטימיות" יותר, כשהחוקרים טענו שרק עוד 118 שנים נגיע לשוויון מלא בשכר. התחזיות מבוססות על קצב ההתקדמות בנושא בשנים אחרונות. אך עברה שנה והתחזיות ביקשו הארכת זמן, כלומר 53 שנים נוספות. סך הכל: 170 שנה עד שנוכל להרוויח שכר זהה לגברים. למרבה השמחה זה יקרה, אבל אף אחת מאיתנו לא תהיה כאן בשנת 2186 כדי לחגוג את זה.
ביקשת העלאה? הבוס שלך לא הולך לאהוב את זה
על פי ממצאי הדו"ח, דווקא המדינות המתועשות והמפותחות הן אלו שלא מקדישות לנושא התייחסות כלשהי. את ראש הרשימה תופסות כצפוי, המדינות הסקנדינביות כשאת המקום הראשון תופסת איסלנד, שגם נקראת המדינה הפמיניסטית בעולם. כמו כן, בעשירייה הראשונה אפשר גם למצוא את ניקרגואה, רואנדה והפיליפינים.
ואיפה ישראל בתוך זה? במזרח התיכון אנחנו במקום הראשון כמובן, חבל שזה לא ממש כוחות. בדירוג העולמי אנחנו נמצאים במקום ה-49, שזה לא מאוד נמוך אבל גם לא שיא המחמיא.
כותבי הדו"ח מציינים ששנה אחר שנה, הפערים הכלכליים בין גברים ונשים הולכים ומתרחבים למרות המודעות והמאבקים החברתיים. "התקווה שלנו היא שהדוח הזה אולי יצליח להניע ממשלות לפעול למען שוויון בין המינים, שעסקים לא יפעלו על סמך העדפה מינית אבל בעיקר אנחנו מקווים שכל אחד מאיתנו ינסה לחשוב איך הבחירות שלו יכולות להשפיע", מסביר אחד מכותבי הדו"ח לקוסמופוליטן. "אנחנו קוראים לכל מי שנחשף לדו"ח הזה לפעול ולעשות מאמץ".
הדוחות מציינים ששנה אחרי שנה הפער בין גברים ונשים בשכר הולך וגדל, הציפיה שהמודעות והמאבקים ישנו משהו נחלה אכזבה. המצב נהיה גרוע יותר במקום להשתפר.
"התקווה שלנו, היא שהדוח האחרון יצליח להניע ממשלות לפעול למען שוויון בין המינים באמצעות מדיניות נועזת, שעסקים לא יפעלו מהעדפה מינית אלא על סמך כישורים. אבל בעיקר שכל אחד מאיתנו ינסה לחשוב איך הבחירות שלו יכולות להשפיע על השוויון בין המינית", מסביר אחד מכותבי הדו"ח, "אנחנו קוראים לכל מי שנחשף לדו"ח הזה לפעול איתנו ולעשות מאמץ".