בשנים האחרונות, הודות לתנועת שלמות הגוף המתפשטת בעולם, עוד ועוד נשים מקבלות את הגוף שלהן והצורה שלו ומעניקות משמעות חדשה לשאלה "מה זה להיות יפה". אבל מיקלה זזון, מייסדת תנועת NormalizeNormalBodies# באינסטגרם, אומרת שנשים רבות עדיין מוצאות את עצמן מחוץ לשיח הזה - בעיקר נשים שלא מתאימות להתוויות הסטראוטיפיות של "רזה" או "מלאה". כאלו שנופלות איפשהו באמצע בין שתי התוויות הללו ועדיין לא רואות את הגוף שלהן מיוצג במדיות השונות.
למעשה, טוענת זזון, כל שיח דימוי הגוף, הקבלה העצמית והאהבה לא מכוון לנשים הללו. "תנועת דימוי הגוף החיובי פונה כבר שנים לנשים מאוד ספציפיות שהגוף שלהן נמצא בשולי ההתפלגות" היא אומרת, "או מלאות מאוד עם קימורים וחזה גדול, או רזות מאוד. אני מרגישה שחייבים לתת מקום לנשים עם 'גופים נורמאליים', כאלה שנמצאים איפשהו באמצא".
את המונח 'נורמאלי' היא מסבירה כ"להיות 'בגודל רגיל' זה משהו שמשתנה מאישה לאישה. אני רוצה שנשים תדענה שגם אם הן לא נכנסות לקטוגוריה של פלאס סייז, או שהן אתלטיות או מאוד מאוד רזות - אלא 'סתם' נשים, גם להן מגיע להיות חלק מהתנועה הזו ולאהוב את הגוף שלהן".
@mikkzazon we aren’t alive just to pay bills and lose weight ##fyp ##foryou ##foryoupage ##health ##healthy ##fitness
♬ ALL IN - ZaeHD & CEO
"חייתי בכל כך הרבה גופים שונים לאורך חיי", מוסיפה זזון, "התנועה הזו היא הדרך שלי להזכיר לנשים שמותר לך להופיע כמו שאת. את לא צריכה להשתלב בתבנית או בקטגוריה כדי להרגיש בנוח ובטוחה בעורך. כל הגופים הם גופים 'נורמליים'".
מאז שהחלה התנועה של זזון לפני כשנה, כ-35,000 נשים השתמשו בהשטג #normalizenormalbodies וחלקו את תמונותיהן באינסטגרם. לדבריה, הקמת התנועה היא חלק מההליך שעברה עם עצמה כדי לקבל את הגוף שלה. "חשבתי מה אני צריכה לעשות כדי שגם הגוף שלי ינורמל. זה דרש ממני הרבה מאוד כח להגיע למקום שאני היום ובטוחה בעצמי".
@mikkzazon Health is not a size ##fyp ##foryou ##foryoupage ##health
♬ Feels - Calvin Harris feat. Pharrell Williams, Katy Perry & Big Sean
זזון, בת 23, ספורטאית בעברה מספרת שבמשך שנים היה לה גוף אתלטי. "בסופו של דבר נאלצתי להיגמל מכל ענפי הספורט בגלל זעזוע מוח ופציעות", היא מסבירה. "זו הייתה מכה אדירה להערכה העצמית שלי." ברגע שהפסיקה להיות פעילה, זזון מספרת שהתחילה לעלות במשקל. "אכלתי כמו שהייתי רגילה לאכול כספורטאית כך שהקילוגרמים החלו להיצבר. מהר מאוד הרגשתי שאני לא מכירה את עצמי יותר".
ככל שחלפו שנים, זזון החלה להרגיש פחות ופחות טוב בעורה והיא מצאה את עצמה במערכת יחסים פוגענית עם הגוף שלה. "רציתי רק להרגיש תחושת שליטה אז התחלתי לעבור מחזורים של אנורקסיה, בולימיה ואורתורקסיה (הפרעת אכילה שמאופיינת באובססיה לאכילה בריאה עד כדי פגיעה בבריאות)".
"אני זוכרת שהסתכלתי במראה וראיתי את הצלעות שלי בולטות אהבתי להיות 'רזה', אבל באותו הרגע הרצון שלי לחיות גרם לי להבין שאני צריכה לעשות שינוי".
את מסע ההחלמה שלה שיתפה בחשבון האינסטגרם שלה, שהפך, עם הזמן, לחשבון שמעודד לאהבת הגוף וקבלת עצמך כפי שאת ולו יותר מ-400 אלף עוקבות ועוקבים. "התחלתי לפרסם על ההחלמה שלי, אבל אז זה הפך להיות כל כך הרבה יותר מזה", היא מסבירה. "למדתי לאהוב כל היבט בעצמי - אקנה, סימני מתיחה, שיער שמאפיר בטרם עת. כל הדברים הללו שסובלים מדמוניזציה בחברה. רציתי שנשים יבינו שכל הדברים האלה תקינים".
כיום המסר של זזון מהדהד אצל נשים ברחבי העולם והיא הפכה להיות מובילת דעת קהל בכל הנוגע לדימוי גוף ואהבת הגוף. התמונות והסרטונים שלה הופכים לויראלים ועוד ועוד נשים מצטרפות לתנועה שהקימה. "הסיפור הוא כבר לא עלי - הוא על הנשים הללו שלא היה להן ייצוג ומצאו את הקול שלהן".