מי אני: בקי הובר, בת 25 מחיפה, סטודנטית לרפואה הלומדת ומתגוררת בבוקרשט
מי אני במספרים
משקל לפני: 101 ק"ג
משקל נוכחי: 72.5 ק"ג
כמה ירדתי: 28 ק"ג
כמה זמן לקח לי לרדת: שנה
כמה זמן אני שומרת על המשקל: שנתיים
כמו בסיפורי דיאטה רבים שאנחנו מביאות במדור, גם בקי נשברה והבינה שהיא חייבת שינוי אחרי ביקור מתסכל בתאי המדידה של אחת מחנויות הבגדים. "הלכתי להסתובב עם אמא שלי במטרה לקנות ג'ינס", היא מספרת. "נכנסתי לקסטרו ולקחתי מידה 42, אבל המכנסיים לא עלו לי אפילו לא על רגל אחת. ביקשתי מאימא שלי שתביא לי מידה 44, אבל גם היא לא עלתה עליי. ניסיתי את מידה 46 ורק אז המכנסיים נסגרו. במבוכה רבה החלטתי להתחיל בדיאטה, ונרשמתי לסדנה של חלי ממן. לא ממש הבנתי לאן אני נכנסת, אבל כמו כולם אמרתי 'ננסה'".
בקי לא הייתה יותר מדי מחויבת להחלטה שלה בשלב הזה, אבל אמא שלה לא ויתרה לה והזכירה לה להירשם לקבוצה. אחרי שנרשמה, המשיכה ודחפה אותה ללכת מדי שבוע לפגישה, להתמיד ולהתאמץ. ואכן, תהליך ההרזיה היה לא קל בעבור בקי, שאוכל היה אחת מההנאות הגדולות שלה.
"היה לי מאוד קשה לרדת לחצי מכמות האוכל שהייתי רגילה אליה. היה לי קשה להפחית בשמן ולוותר על הרטבים האהובים עליי או על פחמימות טעימות, שהיו חלק מחיי".
התפריט היומי שלי
"אני אוכלת שש ארוחות ביום, ארוחה כל שלוש שעות. שומרת על מינון של 1,200 קלוריות ביום ומקפידה לשתות הרבה מים".
ארוחת בוקר: פחמימה וגבינה
ביניים: פרי
ארוחת צהריים: מנה בשרית, פחמימה ומנת שומן
ביניים: פחמימה ופרי
ארוחת ערב: פחמימה, שומן וחלבון וחצי
ארוחת לילה: פרי וגבינה
החברים של בקי, לדבריה, כבר רגילים לשמוע אותה מדברת עוד ועוד על תזונה בריאה. "אנשים מאוד מתעניינים איך עשיתי את זה, והצלחתי גם לעזור להרבה אנשים אחרים לרזות", היא אומרת בגאווה.
מכל השינויים שעברה, היא חושבת שהשינוי במודעות הוא הגדול ביותר. "פעם לא הייתה לי שום מודעות לכמויות, לאחוזי שומן, מה וכמה צריך לאכול. הייתי אוכלת בשעות לא נכונות והאוכל היה תמיד מגיע בכמויות לא פרופורציונליות לאישה במשקל, בגובה ובגיל שלי. מבחינתי עכשיו הגוף שלי מתפקד כמו שעון: אני אוכלת כל שלוש שעות ואני מודעת לכמות הקלוריות.
"אחרי שנה של ירידה במשקל התחלתי לשלב גם ספורט, אירובי ואנאירובי, אבל בעיקר הצלחתי לשנות את הגישה שלי לגבי אוכל: להבין שאני לא במלחמה, שאפשר לאכול לאט יותר, להכין דברים, לבשל אחרת. אוכל שנתפס בעיניי פעם כדיאטטי ומבאס הוא היום מאוד טעים לי, בריא יותר ומשביע".
טיפים למי שמעוניין לעבור שינוי:
"סבלנות היא מילת המפתח. ירידה אמיתית במשקל לא לוקחת חודש, כי אי אפשר לעשות שינוי מהותי ומשמעותי בחודש. נדרשת התמדה ואסור להישבר. לא לתת לתאוות האוכל לנהל לי את החיים, אלא אני מנהלת את האוכל. אני ממליצה להישקל לפחות פעם בשבוע ולכתוב כל הזמן מה אוכלים, כי לפעמים אנחנו לא מודעים למה שנכנס לנו לפה במהלך היום, וכשהכל רשום ונמצא מול העיניים אי אפשר לרמות אף אחד חוץ מאת עצמך. וטיפ אחרון: תמיכה. אי אפשר להתמודד עם כל התהליך לבד. קשה מאוד לנסות לנחש לבד מה צריך לעשות וחשוב שבעל מקצוע ילווה אותך".
רוצה גם להשוויץ בגזרה החדשה שלך? יאללה יאללה! women@mako.co.il