מי אני?
אדוה רומנו, בת 21 וחצי, סטודנטית למנהל עסקים. מתגוררת בראשון לציון.
מי אני במספרים?
גובה: 1.68 מ'.
משקל לפני הירידה: 81 ק"ג.
משקל אחרי הירידה: 68 ק"ג.
כמה ירדתי: 13 ק"ג.
תקופת השינוי: חצי שנה.
אדוה תמיד הייתה ילדה מלאה שמנסה להיאבק במשקל. למרות שתמיד רקדה והקפידה על פעילות גופנית, אבל לא על תזונה נבונה. "לא הרגשתי בנוח להתאמן עם בגד גוף ותמיד הסתרתי את עצמי עם שכבות", מספרת אדוה על הקושי בשיעורי המחול וההופעות: "לא היה לי ביטחון על הבמה. הייתי צריכה להראות את עצמי וזה הפריע".
במהלך הילדות אדוה התנסתה בדיאטניות וקבוצות הרזיה, אך אף פעם לא הצליחה לשמור על התוצאות. "ירדתי משקלים גדולים אבל תמיד עליתי הכל נורא מהר, השיטות שלהם לא התאימו לי". למשקל השיא היא הגיעה במהלך השירות הצבאי, שם שירתה כמדריכת לוחמים בבסיס סגור. "הייתי מפקדת שערה הרבה שעות, מה שהחזיק אותי זה אוכל ונשנושים בשקם".
"לא יכולתי להתכופף לרצפה"
אחד הרגעים שגרמו לאדוה להבין שהיא רוצה להשתנות, הוא לקראת השחרור שלה, כשכבר לא הצליחה להיכנס למדים מתחילת השירות. "היה טקס לחיילות שלי, הייתי צריכה לעלות על מדי א' והם לא עלו עליי. כשנפלה לי הכומתה אפילו לא יכולתי להתכופף לרצפה להרים אותה. זה הפריע לי והבנתי שאני לא יכולה להשלים עם המצב הזה".
את השינוי היא החליטה לעבור אצל שר פיטנס, "החלטתי שזה יקרה אחת ולתמיד. לא עוד דיאטות כסאח – אלא אורח חיים בריא יותר. זה הכי נכון כי קיבלתי כלים להתמודד ובנו לי שגרה חדשה שהיא לא קיצונית. בדיאטות הקודמות שלי הייתי תחת חישובים וספירה של קלוריות ונקודות ואי אפשר להתמיד בזה".
כחלק מאורח החיים החדש שלה, אדוה נכנסה לסדנה של חודש וחצי במהלכה התרגלה לתפריט עשיר בחלבונים רזים, ירקות, גבינות רזות, לחמים מחיטה מלאה ושתיה מרובה של מים. "פעם הייתי מדלגת על ארוחות, היום אני אוכלת כל שלוש שעות. למדתי לארגן את מה שאני אוכלת מראש. אין דבר כזה לצאת מהבית בלי פירות ויוגורט ללימודים או לדלג על ארוחת בוקר. ותמיד יש עליי בקבוק מים".
על המתוקים היא בהחלט לא ויתרה, בעיקר בתקופות לחוצות של בחינות. "אני מרשה לעצמי פעמיים שבוע אבל עכשיו בתקופת מבחנים אני אוכלת יותר מתוק ומצמצמת בדברים אחרים. אני מפרגנת לעצמי בארבע קוביות של שוקולד מריר במקום פרי כמנת ביניים כשאני זקוקה לזה".
"זה לשנות את המחשבה. להסתכל על היקפים ואחוזי שומן ולא על משקל ומספרים"
תהליך ההרזיה של אדוה לא עוסק במספרים אלא בחיטוב, עיצוב ובניית מסרת שריר עם שלושה סוגים שונים של אימונים. "בהתחלה כדי להיכנס לשגרה ולהתחיל לבנות לאט את השרירים, התאמנתי פעמיים בשבוע ועכשיו אני מתאמנת בין ארבע לחמש פעמים בשבוע". שגרת האימונים שלה כוללת אימוני עיצוב וחיטוב, אימונים לשריפת קלוריות שמבוססים על דופק גבוה והרמת משקולים נמוכים. "האימונים בונים ומעצבים אותך אבל בלי התזונה הנכונה השריר לא יתחזק ולא יראו את השינוי"
אך גם בתהליך של אדוה הצעירה היו משברים ביציאות ובנסיעות לחו"ל. "אפשר לחגוג יום הולדת ולאכול, אפשר לטייל בחו"ל וגם לחזור קילו וחצי פחות כמו שקרה לי. צריך פשוט הרבה שליטה ולא להישבר כשמאבדים אותה. אני נתקעתי למעלה מחודש וחצי ופשוט לא הסכמתי לוותר. לפעמים זה שינויים הורמונליים שהגוף עובר או מחזור ואי אפשר לשלוט בזה".
התפריט היומי שלי:
ארוחת בוקר: שתי פרוסות לחם קל, כף גבינה וחביתה או ביצה קשה.
ארוחת ביניים: יוגורט 1.5% שומן ומנת פרי.
ארוחת צהריים: 150 גר' חזה עוף עם חצי כוס פחמימה (אורז מלא, פתיתים מקמח מלא, בורגול או קינואה) וירקות בצד (מאודים, מבושלים או מוקפצים.)
ארוחת ביניים: מנת פרי עם שמונה שקדים או חטיף בריאות עם קפה או שני תמרים.
ארוחת ערב: שתי פרוסות לחם קל עם גבינה בולגרית וסלט או חצי קופסת טונה במים עם כף טחינה וסלט.
אדוה מספרת שחלק בלתי נפרד מהשינוי, הוא התמיכה של המשפחה שלה, שאימצה את התהליך. "הם הכי עזרו לי בעולם, אם זה להכין ארוחות מראש או להתאים את הקניות בסופר לדברים שמתאימים לי. גם בארוחת השישי יש לי אוכל משלי בלי שמן. כל הבית נכנס לשינוי ועובר את זה יחד איתי".
לפני כשבועיים, אדוה סגרה מעגל על הצבא כאשר נקראה למילואים, אך כמעט ולא יכלה להגיע – שוב בגלל המדים. "הייתי צריכה ללבוש אותם ופשוט שחיתי בתוכם, לא יכולתי לצאת מהבית. ממצב שלא נשמתי בתוכם מרוב לחץ, אני שוחה בתוכם".
טיפים למי שמעוניינת לעבור שינוי:
להבין שכל אחת יכולה לעבור את השינוי כל עוד היא מחליטה שהיא שם עד הסוף.
לבטל את המושג דיאטה ולהחליף אותו לאורח חיים.
להבין שהשינוי לא קורה ביום אחד.
לא להתמקד במשקל ובמספרים אלא במה בריא בשביל הגוף שלנו.
להתייחס לאימונים כפורקן שממלא אותך באנרגיות.