מי אני: נעמה כתבי, 24, בזוגיות, סטודנטית לפסיכולוגיה וכלכלה בבן גוריון בב"ש.
מי אני במספרים:
גובה: 167 ס"מ
משקל לפני הירידה: 111 קילו
משקל נוכחי: 69 קילו
כמה ירדתי: 42 קילו
תקופת השינוי: כשנתיים וחצי
ב-11/5/2011 החליטה נעמה כתבי לפנות למפלט האחרון ולעבור ניתוח "שרוול" לקיצור קיבה. "למרות גילי 'המופלג', הספקתי לעשות המון דיאטות שלצערי לא צלחו כל כך. מספר הקילוגרמים שהשלתי והעליתי יכולים להרכיב משפחה שלמה", מספרת לנו כתבי, אולם אחרי שידיד שלה עבר בעצמו את הניתוח, היא החליטה לעשות זאת בעצמה. "בהתחלה זה היה לי קל כי נכנסתי להרפתקה הזאת עם מוטיבציה גדולה, אנרגיות בשמיים וכח רצון. זכיתי גם לתמיכה רבה מאנשי מקצוע דרך בית חולים אסותא, שנתנו לי כלים להתמודד. לאחר הניתוח, נרשמה הירידה המשמעותית, כשהשלתי 30 קילו ממשקלי. אבל אז עברתי לגור בבאר שבע לצורך לימודים, והפכתי להיות 'אדון לעצמי', אז גם התעוררו להם ההרגלים הישנים, והקילוגרמים שירדו ניסו להחזיר לעצמם את המקום 'הראוי להם'".
כתבי החליטה שהפעם היא לא מוותרת לעצמה. "אחרי תקופה שבה נכנעתי להרגלים הישנים, החלטתי שאני נחושה לקבל עוד כלים. ידעתי שלמרות כל הדיאטות והתפריטים שיש לי בראש, עליי לשלב את התזונה עם חיי היומיום והרגשות שלי. חברה שלי, עלוית נוי, בדיוק עשתה סטאז' בקואוצ'ינג לתזונה, והבנתי שיש דברים שאני אוכלת במהלך היום שאני לא באמת רוצה. גיליתי שברגע שאצור גבולות ואגדיר לעצמי דברים מראש - לא אאבד עצמי בתוך מערבולת של ייסורי מצפון שתמיד גוררים אותי לאוכל".
במקביל לתהליך מחשבתי, נעמה גם החלה לעשות כושר. "קיבלתי המון כלים מהמאמן שלי, אסף שחר שהוא מנהל חדר הכושר ותחום התזונה בהולמס פלייס נתניה, בזכות האימונים שבנה לי והידע שלימד אותי, הבנתי שהגוף יכול להרגיש ולהיראות אחרת ושספורט הוא חלק בלתי נפרד מהתהליך".
עם זאת, בכל פעם, שההרגלים הרעים ניסו להרים את ראשם, כתבי הבחינה שהיא מזלזלת בפעילות הגופנית, וגם לזה מצאה פתרון. "החלטתי לגוון ולעשות דברים שונים שאני אוהבת: התחלתי לעשות זומבה וספינינג ולא רק לבלות שעות על ההליכון בחדר הכושר. ככה יוצא שאני אף פעם לא משתעממת וממשיכה להתמיד בפעילות הגופנית. ובימים שבהם הלו"ז שלי צפוף, אני לא מוותרת על זומבה בבית".
מה היה הרגע הקשה בתהליך?
"אני מניחה שהחשיפה. לא כל מי שמכיר אותי יודע שעברתי ניתוח, והתלבטתי אם אני רוצה לדבר וללחשוף זאת בהתחלה, בעיקר כי לא כולם יודעים איך 'לאכול' את המידע הזה. אנשים רבים רואים בצעד של ניתוח בריחה או כבחירה בדרך הקלה יותר - אבל אני לא רואה את זה ככה בכלל. אני מאוד שלמה עם התהליך שעברתי והיום אני מבינה שאין סיבה שאפחד לשתף אותו עם אחרים או שאתבייש בו. אני גאה בעצמי ולמדתי המון בתהליך הזה".
התפריט היומי שלי
"אני לא מאמינה בתפריטים מובנים או בספירת קלוריות כי זה מעולם לא עבד אצלי. מה שכן, אני אוכלת בכל שעתיים-שלוש ורק כשאני רעבה. אני תמיד מתכננת מראש - מכינה כריכים וקופסאות אוכל לימים ארוכים בלימודים ובעבודה. כמו כן, משתדלת תמיד לבשל בסוף השבוע כדי שיהיה לי אוכל בריא וזמין במקרר במהלך השבוע, ודואגת לגוון עם מתכונים חדשים ובריאים. מה שכן, אני מגדירה לעצמי 'פינוק' קטן שאותו אני מרשה לעצמי ביום, כמו נניח חטיף שוקולד קטן. ברגע שאני מגדירה גבולות בתחום הזה, אני לא מרגישה ייסורי מצפון ולא מאבדת את עצמי בתוך ים של פינוקים. אני לא מאמינה בהתנזרות מוחלטת, כי אז זה גורם לפיצויים גדולים על כל החסכים שנוצרו".
כיצד הגיבה המשפחה לשינוי?
"המשפחה שלי מאוד מפרגנת, ותמיד הייתה. הוריי ואחי חיזקו אותי לאורך כל התהליך ותמיד סיפקו לי את כל הכלים להצלחה, ואני מאחלת לכל אחד תמיכה כזאת, כי בלעדיהם - זה לא היה קורה. גם בן הזוג שלי, שעבר בעצמו תהליך של הרזיה, מאוד תמך בי. הכרנו בתקופת המשבר שלי במהלך התהליך, והוא נתן לי המון כלים ומוטיבציה להמשיך בתהליך מניסיונו, עם הרבה אהבה וקבלה. גם החברים כמובן הרעיפו מחמאות ופרגנו, חברה של דודה שלי הציעה לעשות לי בוק, וחברה של אמא רצתה שאדגמן לה לבגדים שהיא מעצבת. בהתחלה היה לי מאוד קשה עם הרעיון כי לא האמנתי שאני מספיק טובה או שירדתי מספיק במשקל בשביל להצטלם. אבל החלטתי ללכת על זה, כי זה חלק מהתהליך של הקבלה העצמית, ואפילו הייתי מרוצה מהתוצאות".
מה את מרגישה שהשתנה בעקבות הירידה במשקל?
"היחס אליי השתנה. אני מרגישה שפתאום כבר לא מזלזלים בי יותר. מצד אחד זה נעים לקבל יחס כזה מהסביבה, ומצד שני זה גם קצת מכעיס שהיחס אל בן אדם שיש לו עודף משקל בחברה הוא פחות טוב, בלשון המעטה. אני מרגישה שסוף סוף אני מצליחה להיות מי שאני באמת, ושאני כבר לא צריכה להיות מאופקת. שמחת החיים פרצה החוצה ואיתה גם הביטחון עצמי, שגרם לי להבין שאני יפה מבפנים ומבחוץ - וזה המון בשבילי להודות בזה".
מה הדבר הראשון שקנית אחרי הירידה?
"ג'ינס כמובן, בתור בחורה מלאה לא הרשיתי לעצמי להסתובב עם מכנסיים שהם לא טייץ. אחריו גם באו השמלות שעד היום אני לא מבינה איך לא לבשתי אותן עד עכשיו".
מה הטיפ הכי גדול שלך למי שמעוניין לעבור שינוי?
"להיות מוכן לשינוי ולהיות מודע שצריך לעשות אותו. חשוב שהשינוי לא יהיה עבור מטרה חד פעמית, כמו נניח אירוע, או כדי לרצות מישהו אחר. השינוי צריך להיות רק עבור עצמך".
יש לך סיפור הצלחה משלך? נשמח לשמוע ממך במייל המערכת
>> בפעם הקודמת: "רציתי לחיות בריא. הירידה במשקל היא בונוס"
>> "התייחסו אליי כמו אל סלבריטאית"
לכל הכתבות במדור איך רזית