מי אני?
ענבר דהן, בת 27. מתגוררת בקריית מוצקין ובעלת דוכן תכשיטים.
מי אני במספרים?
גובה: 1.62 מ'.
משקל לפני הירידה: 67 ק"ג.
משקל אחרי הירידה: 60.7 ק"ג.
כמה ירדתי: 6.3 ק"ג.
תקופת השינוי: שבעה חודשים.
כנערה ענבר תמיד הרגישה די רזה, אך כמו רבות, הגיוס לצבא והשירות בבסיס סגור הם אלו שגרמו לה להעלות לא מעט במשקל. "לא אכלתי את האוכל בבסיס, וזה גרם לי להזמין כל יום ג'אנק פוד ולקנות חטיפים".
בהתחלה התזונה הלא בריאה של ענבר לא כל כך הפריעה לה, אך עם הזמן המדים כבר לא התאימו למידות שלה והיא נאלצה לקבל חדשים, גדולים יותר. "זה היה נורא מתסכל, בעיקר בסופי שבוע כשהייתי מגיעה הביתה ורואה שהבגדים שלי פשוט לא עולים עליי, הרבה פעמים התסכול הזה רק גרם לי לאכול יותר וזה היה מעגל שהמשיך עד שהשתחררתי".
עם השחרור, ניסתה ענבר לחזור לגזרה הקודמת שלה ולרדת במשקל באמצעות הליכות ארוכות, ביקורים בחדר הכושר ותפריטי "כסאח", שלא ממש הצליחו כצפוי. "הייתי מקפידה על זה יום אחד וביום למחרת כבר חוזרת לאכול הכל", היא מספרת.
ההחלטה של ענבר לרדת במשקל לא הגיעה בעקבות אירוע מיוחד, אלא בתמיכת הסביבה והקרובים אליה שעודדו אותה להתחיל. את תהליך ההרזיה היא התחילה עם ההרשמה לקבוצת ההרזיה של שר פיטנס. ואם תשאלו אותה – היא ממש לא עושה דיאטה.
"אני מגדירה את זה כאורח חיים", מסבירה. "למדתי לסדר לעצמי את הארוחות כדי שלא אגיע למצבים שאני רעבה וחוטפת שטויות כל הדרך. אני מגוונת כמה שיותר במאכלים ונמנעת מלהכניס לבית חטיפים, שוקולדים ולחמניות".
עם זאת, לתהליך שלה התלוו לא מעט משברים, בעיקר בסופי השבוע ובארוחות השישי בהם נאלצה לוותר על מאכלים אהובים או כשהתקשתה לשמור על העקביות והסדר בתפריט בימי עבודה ארוכים. "גם אם הייתי חורגת, הייתי מצליחה להתאזן למחרת ולחזור לתפריט".
התפריט היומי שלי (פירוט ארוחות):
ארוחת בוקר: שתי פריכיות עם קוטג' וירקות.
ארוחת ביניים: מנת פרי או חטיף אנרגיה.
ארוחת ביניים: מנה בשרית לצד אורז וסלט ירקות.
ארוחת ביניים: מנת פרי נוספת או חטיף אנרגיה.
ארוחת ערב: חביתה, שתי פרוסות לחם קל עם קוטג' וסלט.
טיפים למי שמעוניינת לעבור שינוי:
להציב לעצמך מטרה, זו הדרך הכי טובה להצלחה.