הואגינה שלך חשובה לך? ובכן, חבקי את ההמלצות האלה למען ישרור השלום בתחתוניך.
1) את אוכלת יותר מדי מתוקים
אז נכון שלרדת על קרטון גלידה כשאנחנו לפני מחזור (או סתם כי חם) זה כיף, אבל הנרתיק שלך מאוד ישמח אם תוותרי על זה. צריכת סוכר עלולה להגדיל את הסיכוי לזיהומים בנרתיק ולפטריות מסוגים שונים. במקום זה, עדיף לדבוק למזונות עם אינדקס גליקמי נמוך. את יכולה גם לנסות את דיאטת הקנדידה שכוללת המנעות מאלכוהול, סוכר ושמרים, רק מומלץ להתייעץ עם הרופאה שלך לפני, לוודא שהדיאטה הזו מתאימה לך.
2) שימוש בחומרי סיכה מבוססי שמן
בגדול אנחנו מאוד בעד חומרי סיכה, אך מחומרי סיכה שמבוססים על שמן כדאי להיזהר משתי סיבות עיקריות: הראשונה, הם לא הולכים טוב עם קונדומים - פוגמים בלטקס וחושפים אותך להיריון או מחלות מין. שנית, חומרי סיכה מבוססי שמן פוגעים באיזון הטבעי של הנרתיק ועלולים לגרום לזיהומים שונים. אם את חייבת להשתמש בחומר סיכה, נסי להיצמד לחומרי סיכה על בסיס צמחי. ליקווי ג'ל של מולטי-ג'ין למשל, לובריקנט בצורת ג'ל סיכוך טבעי, מדמה את הלחות הטבעית בנרתיק והוא מיועד לנשים בכל הגילאים שסובלות מיובש בנרתיק, נשים שנוטלות תרופות, או כאלה שחוות תקופות של מתח וחרדה. התכשיר מבוסס על רכיבים טבעיים (צמח האלוורה מזן ברברדנסיס) ואינו מכיל מלחים ופאראבנים.
אם הבעיה היא לא היובש, אלא מצבים של אי נוחות באזור האינטימי כמו זיהום, גרד, צריבה, אדמומיות, הפרשות יתר ובקטריאל ווגינוזיס, תוכלי להשתמש באקטיג'ל של מולטי-ג'ין - מוצר טיפולי, ג'ל וגינאלי להחדרה שמגיע עם מוליך ונותן מענה ראשוני למצבים הללו.
3) שימוש בסבון קשה
סבונים רגילים מכילים חומרים משמרים ומלחים שמשפיעים לרעה על מידת החומציות שלנו בנרתיק - מה שגורם לפגיעה באיזון הטבעי של הנרתיק ומאפשר לאורגניזמים מזיקים להתרבות. במקום להשתמש בסבון רגיל, מומלץ פשוט לשטוף את הפות במים או להשתמש בתכשירי שטיפה אינטימיים על בסיס טבעי ללא מלחים וחומרים משמרים כמו פאמיווש של מולטיג'ין.
4) שטיפה אינטימית של החיידקים הטובים
ברוח דומה, חשוב מאוד להיזהר משטיפה אינטימית או שטיפת הפות והנרתיק בתדירות גבוהה מדי. זה עלול לשטוף את החיידקים הטובים של הנרתיק ולהגדיל את הסיכוי לזיהומים. נסי להשתמש במגבונים עדינים במקום לשטוף, במיוחד כאלה שאינם מבושמים או עם סבון.
5) מזניחה את הבדיקות התקופתיות
כולנו מזניחות את זה, וכדאי שנפסיק: פרט לבדיקת הפאפ השנתית, מומלץ לכל אחת מאיתנו לעשות לפחות פעם בחצי שנה (או ממש בכל פעם שיש שותף או שותפה מיניים חדשים) בדיקה לגילוי מחלות מין. דילוג על בדיקות תקופתיות פירושה פוטנציאל להחמיץ את ההזדמנות לתפוס בזמן תאים טרום סרטניים, דלקות, וירוסים ומחלות אחרות שגילוי מקדים חשוב מאוד בטיפולן.