אם אי פעם שמתן לב שהחלומות שלכן הופכים להיות מוזרים במיוחד כשאתן בזמן המחזור – אתן בהחלט לא לבד. כי עכשיו, יש לתחושת הבטן הזו גם גיבוי מעולם המדע והרפואה כדי שתדעו שהכל ממש בסדר איתכן.
גם לנשות מגזין ברודלי הגיעה השמועה על התת מודע שנכנס לטריפ רע בזמן הדימום ועל כן, החליטו ליצור קשר עם מומחה לשינה כדי להבין איך המחזור שלנו מצליח לשבש את גם מהלך השינה התקין שלהו. על פי ד"ר אירשד איבריהם, ממכון השינה של לונדון, מסתבר שנשים נוטות לסבול מהפרעות שינה במהלך המחזור.
עם זאת – ובעקבות ההפרעות, מסתבר שהתעוררות בשלב ה-REM בשינה (השלב בו אתן עדיין חולמות) סביר שתזכרו את החלומות שלכן בצורה חדה יותר משמעותית. ולמי שפחות בקיאה במונחים, נסביר ששלב ה-REM מגיע כ-90 דקות לאחר ההירדמות ומתרחש כמספר פעמים במהלך הלילה, במהלכו רוב החלומות שלכן אמורים להופיע.
במקביל, הגיניקולוגית ד"ר כריסטין נורת'רפ, ציינה שהשיבוש הזה קורה בעקבות השפעת הפרוגסטרון, שהופכת את השינה לפחות יציבה. "החלומות במהלך המחזור מנסים לשקף את מה שעובר עליכן כרגע", היא מסבירה ומוסיפה שחלק מהמטופלות שלה דיווחו על חלומות שקשורים לבוץ או חדרי רחצה במהלך המחזור.
החלומות המשובשים והפרעות השינה הם רק חלק קטן מתוך התופעות שנלוות לתקופת המחזור. חלק מאתינו מתמודדות עם כאבי בטן והתכווצויות כואבות להחריד, נשים אחרות מקבלות תזכורת מצמררת מימי האקנה והפצעונים של גיל ההתבגרות, רעב חסר שליטה או איחורים במחזור בזמן נסיעות ארוכות (וכמובן – התקפי חרדה על ילד משותף עם הבחור האוסטרלי החתיך מההוסטל).
בשורה התחתונה, אין דבר כזה "נורמלי", בכל מה שקשור למחזור ולהשפעותיו על הגוף שלנו. מה שאומר שככל שאנחנו משתחררות ממחסום המבוכה, יותר קל לנו לשתף, להיפתח ולגלות שאנחנו לא לבד עם כל מה שעובר על הגוף שלנו. זה לא רק מנרמל את החוויה – אלא עוזר לכל מיני סטיגמות חשוכות על מחזור, פשוט להתאדות מהעולם שלנו.