2014 הוכתרה כבר מזמן כשנת הישבנים, וקים קרדשיאן העניקה ללא סוף את החותם להכתרה. אי לכך, החליטו ב"האפינגטון פוסט" שזה בדיוק הזמן לתהות מדוע לא זוכה הבטן הנשית לאותו כבוד מלכים השמור לישבנים ולשדיים. בפוסט מהורהר ומנומק היטב תוהה קונסטנס קיילר - מעצבת לנז'רי למידות גדולות - מדוע העולם עדיין לא בשל לראות בטן נשית שאינה מסותתת ושטוחה לחלוטין.
"במאי האחרון, הכותרת של המגזין 'מארי קלייר' הייתה: 'הישבנים חזרו'. בגיליון ספטמבר של 'ווג' נקבע חד משמעית בכותרת: 'רשמית: נכנסנו לעידן הישבנים הגדולים'. אף שההצהרות הללו אירוניות מעט, שכן הן מופיעות על דפיהם של מגזינים המאכלסים דוגמניות שישבניהן צנומים להפליא, מדובר בבשורה. אנשים אוהבים ישבנים גדולים. בתרבות הלטינית והאפרו-אמריקנית לא מדובר באופנה או בגילוי חדש, והיחס המועדף לאחוריים שופעים קיים כמעט מאז ומעולם, אבל בהחלט אי אפשר להתעלם מהמגמה הבולטת במיינסטרים - הישבנים הגדולים פשוט בכל מקום.
עוד בערוץ הנשים:
>> גילתה שבעלה הנעדר מזה 9 שנים נשוי לאחרת
>> הגאדג'ט שיעשה לך מתיחת פנים בבית
>> אלבום חתונה מחשמל וסקסי
האישה המושלמת: ציצים גדולים, ישבן גדול והבטן?
"מכאן, שלאישה המושלמת שמוצגת לנו במדיה יש חזה גדול (מגמה שלא משתנה הרבה לאורך השנים), ישבן גדול - ומה לגבי הבטן? היא נשארת טאבו, אסור לה להתקיים, היא חייבת להיות שטוחה וללא שום בליטה או דלדול. גם אצל הסלבס בעלות הישבנים המפוארים, ובעיקר בתעשיית האופנה, שם גם הדוגמניות למידות גדולות, מבורכות קימורים ככל שתהיינה, מציגות בטן שטוחה למשעי.
"במחקר שהתפרסם בשנת 2005 באוניברסיטת צפון קרוליינה קבעו החוקרים כי רק 8% מהנשים ניחנו במבנה 'שעון החול' הנחשק, שמבוסס על מותניים צרים, בטן שטוחה וישבן וחזה נדיבים. בין היתר, הוגדרו 46% 'קובייתיות' (עם מותניים שאינם צרים בהרבה מהירכיים), 20% אובחנו כ'אגסיות' (בעלות אגן רחב ופלג גוף עליון צר) ו-14% הוגדרו 'משולשות' (בעלות חלק עליון רחב יותר מהאגן). עם זאת, הדימוי של בטן נשית שטוחה ומהודקת מושרש כה עמוק בתרבות המערבית, עד כי מכון המחקר הצרפתי Ipsos בדק ומצא שלא פחות מ-41% מהנשים בצרפת לא אוהבות את הבטן שלהן - ומבין אותם 41%, 57% מהנשים טוענות כי מדובר בקושי הגדול ביותר שלהן עם גופן. גם בעבודה שלי, כמעצבת הלבשה תחתונה למידות גדולות, אני מקבלת לא מעט פניות ושאלות כיצד להסתיר ולטשטש את הבטן.
"ואם העניין האופנתי/תרבותי לא מספיק, בשנים האחרונות הולך ונאסף חומר מדעי על הסכנות שבהשמנה בטנית, מה שמוסיף עוד לחץ להשטיח את הבטן הסוררת כמה שאפשר. אבל במירוץ הזה אנחנו מתעלמים מהחשיבות של האזור הזה: למשל, ברפואה הסינית הבטן היא מקור הצ'י (אנרגיית החיים), ובתרבויות אחרות היא נחשבת למקום שבו מונחת הנשמה וממנו פועלים הרגשות - ועדיין, מדובר באיבר מדוכא, שחייב להתאים למודל אחיד ומוצק. הבטן מסמלת את התגלמות הנשיות, היא נושאת בתוכה תינוק ומשתנה אחרי הלידה - ועליה לזכות לכבוד כאיבר נשי, מיני ויפה בכל הצורות שבהן הוא קיים".