כמעט כל אחת מכירה את התופעה: את מחליטה לעשות דיאטה וממהרת לרכוש את כל הדברים הבריאים האלה שתמיד מטפטפים עליהם בתקשורת: ירקות, דגנים, פירות ועוד קצת ירקות. אלא שאחת לכמה זמן, לצד כל האוכל הצמחוני והבריא הזה, את חוטפת קריז של קרניבורית ויורדת על איזה המבורגר עסיסי. ובכן, דעי לך שאת תופעה לא מאוד נדירה ויש לך אפילו שם: את, בעגה המקצועית קרויה, צמחונית גמישה. Flexitarian– זהו התיאור האמריקאי לאנשים שהחליטו לתבל את התפריט הצמחוני שלהם בבשר, מונח שזכה לתואר "המילה המועילה ביותר לשנת 2003" ע"י האגודה האמריקאית לדיאלקטים. אז לטובת מי שמעוניינת להתנסות, יצא עכשיו ספר חדש שלא רק מסביר למה הדיאטה הזאת מצוינת לנו לבריאות, אלא גם עוזר לצמחונים הגמישים לנהל את התפריט שלהם.
דון ג'קסון בלאטנר, מומחה לתזונה, מתייחס בספרו החדש – the flexitarian diet לאופציה של ניהול אורח חיים צמחוני – כפועל יוצא של תזונה בריאה, תוך אכילה של עוף ובשר מדי פעם. כי במציאות, ויידע לומר זאת כל סטודנט שנה ראשונה לתזונה - ירקות, טופו או סויה לא באמת יכולים להשביע ולספק את הגוף, ואכן מחקרים הוכיחו כי שניים מתוך שלושה צמחוניים לא מסוגלים לעמוד בדיאטה הקיצונית במהלך חייהם. בדיוק בשביל אלה מתאימה הדיאטה הצמחו-גמישה. "אני עצמי הייתי צמחוני למעלה מעשר שנים אבל נהגתי לאכול גם בשר באירועים נדירים", מסביר בלאטנר למגזין מארי קלייר. "ובכל פעם שאכלתי בשר חשתי רע עם עצמי, ובעיקר הרגשתי שאני נכשל, זאת הסיבה שפיתחתי סגנון אכילה חדש עבור אנשים כמוני, כאלה שמגדירים אכילה צמחונית כאורח חיים בריא וחכם, אך מסרבים לשבת בצד כמוקצים עם לחמנייה ריקה בזמן שאנשים עושים על האש".
אז מה כל כך בריא פה? ובכן, הבשורות הטובות הן שדיאטה מעורבת מסוג זה עוזרת לירידה בלחץ הדם וברמת הכולסטרול בדם, וקל יותר לנהל אותה מאשר דיאטה צמחונית טהורה. עוד נטען בספר שאלה שבוחרים בדיאטה הזאת שוקלים 15 אחוז פחות מאנשים שאינם צמחוניים. הם גם בעלי סיכון נמוך לחלות במחלות לב, סוכרת וסרטן, וחיים בממוצע 3.6 שנים יותר מאשר חבריהם אוכלי הבשר. מי שיקרא את הספר אף יוכל ללמוד איך לאלף את הכמיהה לג'אנק פוד. ואם לגלגל עוד קצת מספרים לטובתנו, אז מובטח שיישום הדיאטה הגמישה במשך חצי שנה עד שנה, עשוי לעזור למדאייט או המדאייטת להוריד 15 ק"ג ממשקלם, וכל זה מבלי לספור קלוריות או לשקול את המזון שהם אוכלים.
הספר מסביר את עקרונות השיטה ויש בו גם 100 מתכונים לפיצה, פסטות, סדנוויצ'ים, המבורגרים ועוד. האג'נדה בקצרה: "אם אי פעם נהניתם מחמאת בוטנים וריבה, משולש פיצה, צלחת פסטה או בוריטו – אתם בדרך לדיאטה הצמחונית הגמישה". הספר מציע תפריטים המבוססים על המתכונים וגם תוכנית בת חמישה שבועות שתעזור לכם להפוך מסתם צמחונים, או סתם קרניבורים – לצמחונים גמישים במיוחד. בהקדמה של הספר נאמר: "הדיאטה הצמחו-גמישה לא שופטת אתכם אם אתם אוכלים בשר, היא רק מנסה לעזור לכם לשלב יותר ירקות בתפריט ולפתוח את הראש". ועם כזה אטיטיוד, איך לא נתגמש?