כשנה לאחר האונס קבוצתי באוטובוס בדלהי שהביא למותה של צעירה בת 23 שכונתה בתקשורת "נירבייה" (חסרת פחד), כלי נשק חדש בהודו נקרא על שם הקורבן. האקדח החדש "נירביק", פתוחה על פי הצהרות היצרן במטרה להפחית את מקרי התקיפות המיניות התכופות במדינה ותוכנן במיוחד לשימוש המין הנשי. כלי הנשק, שיצא לשוק לראשונה בשבוע שעבר, עשוי סגסוגת טיטניום קלה ומשקלו 500 גרם בלבד. גם גודלו של האקדח הוא הקטן ביותר שאי פעם יוצר בהודו ומתאים לנשיאה בתיק ערב או בארנק. ואם כל אלה לא הופכים אותו לנשי מספיק חלילה - האקדח גם נמכר בתוך תיבות מעוצבות ומרופדות בקטיפה.
האקדח ההודי החדש מוצע למכירה החל מיום ב' (ה-6.1) ובמפעל הנשק, השייך למשרד הביטחון המקומי, מדווחים כי כבר ניכרת התעניינות רבה בקרב קהל היעד. על פי נתוני המפעל, מעל 20 יחידות הוזמנו בשבוע הראשון ועשרות פניות נוספות התקבלו בעניין. עבדול חמיד, מנכ"ל החברה, הדגיש כי 80 אחוז מתוך כלל הפניות והרכישות בנוגע לאקדח התבצעו על ידי נשים וקבע כי ברגע שבית המשפט יאפשר הגדלה של מספר אישורי נשיאת הנשק המכירות צפויות לגדול. עם זאת, בימים אלה בית המשפט העליון בהודו עצר את הנפקת האישורים, לאחר שהונפקו רשיונות ליותר ממיליון ומאה אלף תושבים במדינה.
בסופו של יום, את רישיון השימוש בנשק נראה שלא תהייה בעיה לתושבות להשיג אם רק ירצו, אלא שבשל היעדר התחרות - מחירו של הנשק מטפס לכ-7,000 שקלים (122,360 רופי) ומאפשר רק לשכבה סוציו-אקונומית מסוימת באוכלוסייה לרכוש אותו.
בחברה משוכנעים שה"נירביק" יהפוך לכלי היעיל והעיקרי להגנה עצמית לנשים בהודו. במדינה בירכו על פיתוח הנשק החדש. "ברגע שקורבן היעד שולפת אקדח, אלמנט הפתעה לבטח יפחיד לגמרי את רוב האנסים", אמר קצין המשטרה הבכיר ארון קומאר ל-"Times of India". "ברוב התיקים פליליים בהודו העבריין, בין אם חמוש או לא, לא מצפה לשום התנגדות משמעותית מהקורבן ולרוב הוא גם אינו נתקל בה. נשים שיישאו אקדחים קטנים בהחלט יביאו להפחתת בתופעה", קבע.
אלא שבזמנים בהם לפי נתוני המדינה מתרחש בהודו אונס כל 22 דקות, יש כאלה שמתקשים להאמין שנשיאת אקדח תפתור את הבעיה. רבים אף מגנים את השימוש בשמה של קורבן האונס לצורך קידום השימוש בנשק. "עבודתנו במשך העשור האחרון הראתה שאם אישה המעורבת בתקרית שכזו מחזיקה נשק, יש לה פי 12 סיכוי להיהרג", אמרה האקטיביסטית ההודית בתחום הפיקוח על הנשק, בינאלקשמי נפראם וכינתה את שמו של הנשק "ביזוי זכרה" של ההרוגה.
אקטיביסטיות ובלוגריות נוספות בהודו ביקרו את מה שהוגדר כפיתרון על ידי הרשויות. "מגוחך: במקום לשנות את ההתנהגות המינית, מפיצים נשק", נכתב באחד הבלוגים."אם הייתי יכולה להרשות לעצמי אקדח בשווי 100 אלף רופי, לא הייתי נוסעת לבד בלילה באוטובוס, בריקשה או ברכבת בדלהי", צייצה בלוגרית הודית בשם אירה סוואסטי בעקבות פרסום הידיעה, בעוד צעירה אחת התבדחה לגבי רעיון ה"אקדח הנשי" וצייצה: "עכשיו - אקדח לנשים הודיות. עם אריזה מרופדת בקטיפה. אבל הוא לא ורוד ואין עליו קריסטלים. איך אשתמש בו אי פעם?".