את מרגישה שהרגע הזה חייב תיעוד, ולא סתם תיעוד – תיעוד בסלפי. את שולפת את הסמארטפון, משרבבת את השפתיים ומנסה את הצדודית הכי מחמיאה שלך, אבל שום דבר לא עוזר, התמונה נותרת כעורה. מסתבר שאת לא נראית כזה להיט כמו שחשבת, ואפילו הפילטר הבהיר ביותר לא מציל אותך. מה עושים?
באופן מצער, יותר ויותר נשים מצאו פתרון מטריד לבעיה השכיחה - והן פונות לפלסטיקה בדרכן לייצר את הסלפי המושלם. ואכן, מחקר שנערך על ידי האקדמיה האמריקאית לניתוח ושחזור פלסטי של הפנים מצא כי אחד מתוך שלושה מנתחים טוען לעליה ניכרת במספר המטופלים שמגיעים לבצע הליכים פלסטיים בפנים, רק במטרה להיראות טוב יותר בצילומים העולים לרשת. הרופאים שהשתתפו במחקר דיווחו על עליה בניתוחי אף, השתלת שיער ועפעפיים, כאשר נשים היוו 81% מתוך מספר המנותחים.
"פלטפורמות חברתיות שמבוססות על מראה חיצוני בלבד מאלצות מטופלות לתחזק בזכוכית מגדלת את התדמית שלהן, והן לרוב רואות את עצמן בעין ביקורתית הרבה יותר מאשר בעבר", אמר לדיילי מייל ד"ר אדווארד פריור, ראש האקדמיה. "צעירים שמים את התמונות האלה באינטרנט כדי ליצור רושם ראשוני, במטרה לקדם חברויות פוטנציאליות, קשרים רומנטיים או קשרי עבודה, והמטופלות שלנו רוצות לשים את הפנים הכי טובות שלהן בתמונה".
רופא: "לא ננתח – נמליץ להם על תוכנת עריכה לתמונות"
גם פה בארץ הטרנד נמצא בעלייה: מנהלה הרפואי של רשת מרפאות פרופורציה, ד״ר יעקב בר, מאשר ביקוש גובר והולך בטיפולים אסתטיים במטרה לשפר את הסלפי. "הפופולאריות האחרונה של הצילומים העצמיים העלתה סוגיה נוספת, מעבר לעיסוק הקבוע במראה החיצוני. המצולמים רואים עצמם פתאום בזוויות שאינם רגילים לראות מול המראה, לעיתים תוך עיוות זוויות בפנים של האף, עצמות הלחיים או אזור העיניים והעפעפיים. מעבר לרצון הטבעי להיראות טוב בכל מצב, תמונות הסלפי נעשות בעיקר במטרה לתעד חוויה עבור הרשתות החברתיות, ומטופלים מגיעים ומבקשים באופן מפורש להיראות טוב גם בצילום העצמי המקורב".
למרות הביקוש, ד"ר בר לא ממהר לנתח כל אחת. "כמו בכל פניה לרשת מרפאות פרופורציה, אנחנו בודקים מה הגורם לפניה ועד כמה טיפול יעזור למטופל. במידה ומדובר בבעיה המטרידה מאוד את המטופל בחיי היום-יום שלו, נבחן יחד את הטיפול המתאים לו; אולם כאשר מדובר בצעירים המחפשים לשפר את תמונותיהם ברשת, נמליץ להם על תוכנות עריכה לתמונות או על צילום עצמי מזוויות מחמיאות יותר".