אולי את קצת רגישה לפני המחזור, אולי מתוחה או עצבנית, אבל מה שבטוח: את עדיין מצליחה להפעיל את שתי האונות של המוח שלך. יכול להיות שכבר הצלחת להגיע למסקנה הזאת לבד, אבל כעת יש גם מחקר שמגבה אותנו הנשים. על פי המחקר, השינויים ההורמונאליים המתרחשים במהלך החודש - לא משפיעים כלל על הזיכרון או יכולת קבלת ההחלטות של נשים. המחקר החדש סותר מסקנות קודמות של מחקרים לפיהם נשים נוטות לקבלת החלטות בצורה אימפולסיבית לפני שהדודה באה לבקר.
כדי להגיע למסקנה הזאת, צוות החוקרים בראשות פרופ' בריג'יט לינרס, מאוניברסיטת ציריך, בדקן שלושה היבטים עיקריים בתפקוד הקוגנטיבי בקרב 88 נשים במשך תקופה של שני מחזורים. במסגרת הבדיקה הזאת הם גילו שהשינויים ברמות האסטרוגן, הפרוגסטרון והטוסטוסטרון לא השפיעו כלל על זיכרון העבודה, כלומר: היכולת לזכור עובדות בזמן שמבצעים משימה, ולא השפיעו על דפוסי החשיבה, והנשים יכלו להמשיך לבצע שתי משימות במכה.
"כמומחית ברפואת פריון וכפסיכותרפית, אני פוגשת בהרבה נשים שמאמינות שהמחזור החודשי משפיע על איכות החיים שלהן ואף על היכולת שלהן לחשוב", אומרת לנרס לדיילי מייל, ומסבירה שזה מה שהניע אותה לרצות לבדוק האם מדובר במיתוסים בלבד או שאכן יש לתופעה הוכחות ביולוגיות. "אך למרות שיש יוצאות דופן, היכולת הקוגנטיבית של נשים לא מופרעת על ידי שינויים הורמונאליים או על ידי המחזור והווסת". לאתר מאשבל היא הוסיפה: "אי אפשר להשתמש בשינויים הורמונאליים כתירוץ שלכאורה מגביל נשים מלתפקד".
במגזין בו פורסמו הממצאים, מוסיפים החוקרים כי התוצאות אליהם הגיעו מעידות כי מחקרים קודמים בהם נבדק הקשר בין שינויים הורמונאליים בזמן הווסת ליכולת החשיבה ניפחו את ההשפעה של ההורמונים, בין היתר בגלל טעויות בשיטת הבדיקה, למשל - לבדוק נשים רק במחזור וסתי אחד, ולא שתיים (כמו במקרה הזה) או יותר. עם זאת, לינרס מבהירה שכדאי לבצע את המחקר עם מספר רב יותר של משתתפות כדי לקבל תמונה יותר מדויקת.