כולנו גדלנו על על האקסיומה שהווסת צריכה להיות התקופה הנוראית ביותר בחודש: התכווצויות, PMS, דימום חזק, כאבי ראש, חצ'קונים, רגישות, נפיחות, כאבים ותשישות - הם נורמליים לחלוטין ורק חלק מכל עניין ה"להיות אישה".
ובכן, חברות, מסתבר שמישהו שיקר לנו במשך המון המון זמן וזה ממש לא חייב להיות ככה.
ניקול ג'רדים, מומחית לבריאות האישה מארצות הברית גם חשבה ככה. "במשך שנים סבלתי מרוב הסימפטומים הללו" סיפרה לאתר Health Line, "בכל פעם שראיתי את הרופאה שלי היא תמיד הייתה אומרת לי שזה נורמלי ושיש נשים שסובלות הרבה יותר ממני. אז פשוט קחי כדור ותמשיכי לתפקד".
אבל ג'רדים לא אהבה את הרעיון של להיות תלויה במשככי כאבים וגלולות למניעת היריון רק בשביל להקל על הווסת שלה. "רציתי לדעת מדוע אני סובלת מכל הבעיות האלה מלכתחילה. ידעתי שמשהו לא בסדר, ורציתי לדעת מה אני יכול לעשות כדי לתקן את הבעיה שגורמת לסימפטומים שלי".
ג'רדים יצאה למסע של חיפוש ולמידה, הפכה למומחית לבריאות נשים ולמחזור במיוחד ומאז מקדישה את חייה בכדי לסייע לנשים להכיר את גופן, המחזור החודשי והווסת שלהן ולהקל על תופעות לא נעימות הנלוות אליהן.
"אני יודעת שלכולכן אמרו שפשוט צריך להתמודד עם זה וש'ככה זה', אבל זה ממש לא נכון. יש מגוון רחב מאוד של טיפים קלים מאוד, טריקים ושיטות שאת יכולה ליישם באופן טבעי ולהקל על הקשיים והסימפטומים בזמן הווסת שלך".
הכירי את המחזור החודשי שלך
הצעד הראשון הוא להיות מומחית למחזור החודשי שלך. התחילי לעקוב אחרי המחזור שלך והווסת שלך אמצעות רישום ביומן, אפליקציות ייעודיות או טבלאות ותלמדי להכיר איך זה נראה, מרגיש ואיך הגוף שלך מתנהג.
אל תשכחו לרשום תנודות ברמות האנרגיה, שינויים ביציאות, יחסי מין, מצבי רוח, חשק מיני ושינה. מעקב אחרי הסימפטומים האלה יעזרו לך להבין איך הגוף שלך מגיב באופן נורמאלי בתקופות השונות בחודש.
כדור הקסם
ולא, היא לא מדברת על אקמול או אופטלגין אלא על מגנזיום. "אם יש מינרל שאני ממליצה עליו לנשים הוא מגנזיום. הוא כמו וליום טבעי מאחר והוא תומך במערכת העצבים ומסייע להתמודד עם תחושות של עצבנות, חרדה וחוסר שקט. בנוסף, הוא מרפה את השרירים ומסייע בהתמודדות עם ההתכווצויות הכואבות".
אם את לא רוצה לקחת כדורים, גם ירקות ירוקים הם עשירים במגנזיום - קייל, תרד או ברוקולי.
תכבי את הסנוז
רבות מאיתנו מסתובבות בעולם עם מחסור בשעות שינה שרק ממשיך לגדול ככל שאנחנו מנסות להספיק יותר כל יום. סימנים של מחסור בשינה כוללים תחושת עייפות כשאת מתעוררת ונפילות אנרגיה לאורך היום (בדרך כלל סביב 10 בבוקר ו-3 אחה"צ, נשמע מוכר?).
למלטונין - ההורמון הלילי המסייע להכתיב את המקצבים היומיומיים שלנו - בעל השפעה אדירה על המחזור החודשי. למעשה, תוספת של מלטונין עשויה לשפר את הביוץ והפריון ולטפל בכאבי אגן כרוניים שאופייניים לאנדומטריוזיס.
נסי לישון יותר שעות ולשפר את איכות השינה שלך - צמצמי למינימום האפשרי את האור בחדר והפסיקי להשתמש בטלפון או מחשב אחרי השעה 21:00. כל אלו יעזרו לשפר את אספקת המלטונין שלך.
גרגרים וזרעונים
ג'רדים מדברת על שילוב ארבעה סוגים שונים של זרעים - דלעת, פשתן, שומשום וחמנית - בהתאם לשלבי מחזור הווסת. "לנשים רבות חסרות חומצות שומן חיוניות, ויטמינים ומינרלים שנמצאו זרעים אלה שיכולים לתמוך במחזור החודשי שלהן. אני ממליצה על צריכה של זרעים לשנים שסובלות מווסת לא סדירה, דילוג על ווסתות, כאבי מחזור"
אז איך זה עובד?
במחצית הראשונה של המחזור החודשי, מיום 1 עד 14, מומלץ לאכול כף זרעי דלעת גרוסים וכף זרעי פשתן כל יום. מהיום ה-15 למחזור ועד היום ה-28, לעשות את אותו הדבר עם זרעי חמניות ושומשום.
עבור נשים עם ווסת לא סדירה, חזרי להתחלה לאחר יום -28 (כלומר חזרה לשבועיים של זרעי דלעת ופשתן). ברגע שאת מקבלת את הווסת שלך, התחילי מחדש עם הזרעים של היום הראשון.