סך הכל, לא מדובר במדע טילים: מקלפים את העטיפה, מכניסים ומשתדלים לא לשכוח להחליף טמפון בפרק זמן סביר. ועדיין, מתברר שלא מעט נשים לא ממש שולטות ברזיהם של הסופגנים הקטנים. בואי לראות האם את חוטאת באחת השגיאות הנפוצות - ולתקן את דרכייך, למען יאריכון ימייך ויישארו נקיים תחתונייך.
1. לא לשטוף ידיים ביסודיות לפני ואחרי ההחלפה
בלי להעליב, חמודה - הידיים שלך הן חתיכת טינופת. את ממש לא צריכה לעבוד במוסך או לעדור בגינה - מספיק שאת מוציאה שטר כסף כדי לשלם על הקפה, פותחת דלת בעזרת ידית שהשם יודע מי נגע בה לפנייך או לוחצת יד לקולגה - החיידקים שם, ואת ממש לא רוצה לתת להם טרמפ עמוק לתוך הנרתיק שלך. אז לפני כל החלפת טמפון, נא לשטוף ידיים ביסודיות, במים וסבון - וכלמותר לציין, לחזור על הפעולה אחרי שהוצאת את הטמפון המשומש, עטפת היטב וזרקת לפח.
2. להשתמש רק במידה אחת
הדימום שלך לא זהה בכל ימי הווסת, נכון? אז למה שבשיא הדימום תשתמשי באותו גודל של טמפון כמו בימים האחרונים, כשבקושי יוצאת טיפה בשעה? כדאי לרכוש שני סוגים של טמפונים, בשתי דרגות ספיגה שונות, ולשחק ביניהן לפי עוצמת הדימום.
3. לשים טמפון כשאת לא מדממת
את חושבת שאת מגדילה ראש, ומכניסה טמפון לפני שהדימום מתחיל, כדי להיתפס לא מוכנה? ובכן, לא. אם את מרגישה שהמחזור עומד להגיע, שימי תחתונית או אפילו תחבושת היגיינית, אבל בשום אופן לא מכניסים טמפון לגוף לפני שהדימום התחיל. למה? כדי לא ליצור גירוי מיותר, שעלול להביא לזיהומים ולדלקות.
4. לא להכניס את הטמפון עמוק מספיק
במיוחד אצל נערות צעירות, שרק התחילו את הקריירה שלהן כטמפונאיות, יש נטייה לחשוש להכניס את הטמפון עמוק מדי, מחשש שיילך לאיבוד. התוצאה: אי נוחות ודליפות. לכן, בלי פחד: נסי להכניס אותו עד שאת לא מרגישה אותו בפנים. את תודי לנו אחר כך.
5. לא להחליף טמפון אחרי ביקור בשירותים
לא משנה אם החלפת טמפון חצי שעה לפני כן - אחרי שאת עושה מס. 2, את חייבת להחליף טמפון. ראשית, לפעמים השינויים בלחץ ברצפת האגן עלולים לגרום לו לזוז מהמקום, ושנית - אם חיידקים מגיעים מאזור פי הטבעת לחוט של הטמפון, את עלולה לחטוף דלקת בדרכי השתן. לגמרי מצדיק צעדי מנע.
6. למחזר את המוליך
יש מוליכי פלסטיק, ויש מוליכי נייר - ואף אחד מהם, חמודה, לא צריך להגיע לפח המחזור, אלא להיעטף היטב ולהיזרק לפח הרגיל. זה בסדר, כדור הארץ יסלח לך.
7. להשתמש בטמפון שהאריזה שלו לא שלמה
הם מתגלגלים בתיק שלך, לצד כל מיני לכלוכים - בקיצור, גם אם זה דורש ממך לבקש טמפון ממישהי, אל תעזי להכניס לגוף שלך טמפון שהגיע באריזה שלא הייתה סגורה הרמטית.
8. מצד שני, לטמפונים אין תאריך תפוגה
לכן, כל עוד האריזה סגורה ושלמה והטמפון נראה תקין, את יכולה להשתמש בו בלי לחשוב פעמיים.
9. להשתמש בטמפונים עם ריח
גם תחתוניות עם ריח לא ממש מומלצות, אבל כשמדובר בטמפונים - שכאמור, נכנסים לתוך הגוף שלך - כדאי מאוד לבחור בסוג נייטרלי, שכולל כמה שפחות תוספות.
10. לא להחליף טמפון אחרי שהייה במים
נכון, טמפון אמור לאפשר לך לשחות או להשתכשך בים, אבל אחרי שאת יוצאת מהמים, כדאי מאוד שתקפצי רגע לשירותים ותחליפי אותו. מכיוון שהנרתיק לא אטום, מים מבחוץ נכנסים ונספגים בטמפון, כך שהקיבולת שלו פוחתת.