כמה פעמים התחלת דיאטה והיא הסתיימה ללא תוצאות? חשבת שאת צריכה לרזות בקצב הרבה יותר מהיר וכשזה לא קרה הפסקת להקפיד. הירידה נתקעה ואז אמרת "אני בלאו הכי לא מרזה אז למה להתאמץ?". הסתובבת כל היום מורעבת ובערב התנפלת על השאריות של הילדים. היית בטוחה שאם רזית 5 קילו אז תצליחי בקלות ובוודאות לשמור עליהם. הסיבה לאירועים המתסכלים האלה היא שאת חוזרת על אותן טעויות הרסניות לדיאטה שלך.
כל אחת מהטעויות הנפוצות האלה הרסנית לירידה במשקל. לא צריך כמה. מספיקה אחת כדי להרחיק אותך ממטרתך. ההכרה במוקשים האלה היא הצעד הראשון לדיאטה נכונה.
את מצפה לקצב הרזיה לא הגיוני
קצב הרזיה יפה ורצוי אצל נשים הוא סביב חצי קילו, מקסימום קילו בשבוע. יותר מזה גופנו לא יודע לפרק וכל מה שמעבר לכך יהיה נוזלים ושרירים. כלומר, ישראבלוף. ככל שאנו מתבגרות הקצב יהיה נמוך יותר ויש הרבה פרמטרים רבים שמשפיעים על קצב ההרזיה שלך.
נשים רבות מזלזלות בקצב של חצי קילו בשבוע (במיוחד אם היה מאמץ והרבה ויתור(. הציפייה הלא ריאלית לקצב הרזיה מהיר מובילה לאכזבה ולתחושה של חוסר הצלחה הגוררת בעקבותיה פחות ופחות שמירה על העקרונות הנחוצים כדי לרזות, עד כדי הפסקה.
זיכרי, חצי קילו שומן זה כמו 2.5 חבילות מרגרינה. זה הרבה וזה לא קל לגוף, אל תזלזלי בזה, בסוף הזמן עובר וזה מצטבר להרבה.
את משווה את עצמך לאחרות
זה שהשכנה רזתה 10 קילו בחודשיים והיה לה ממש קל לא אומר כלום על החוויה שלך ועל הקצב שלך. כשאת משווה את עצמך לאחרות את עושה לעצמך עוול. קל / קשה הם מושגים אישיים, וכך גם קצב ההרזיה. כשאת מצפה לאותו דבר את מקדמת אכזבה ותחושה של חוסר הצלחה, גם אם ביחס לעצמך ההישג יפה מאוד.
המלצתי:- אל תשווי לאחרות, תשווי למה שאת מסוגלת לעשות .
את מפסיקה לשמור כשהירידה מתמתנת או נתקעת
נשים רבות מספרות לי שהדיאטה הקודמת שלהן נפסקה כי הן נתקעו בירידה ואמרו לעצמן: "זה בלאו הכי לא מתקדם אז לפחות אהנה מהאוכל". זה היה סוף התהליך ולפעמים התחלת עליה מחדש. נשים רבות מפרקות את המסגרת בשלב זה , פעולה שמקדמת את סוף התהליך כי הן לא מקבלות תמיכה, עידוד ופתרונות כדי להתקדם.
כשקצב ההרזיה מתמתן או נתקע יש לבדוק האם זה נובע משחיקה ו"עיגול פינות" ולמצוא פתרונות שיעודדו ויתנה מענה למצב כדי שתמשיכי לרזות או אם מדובר בחלק מהתהליך הגופני של ירידה במשקל (יש סיבות גופניות טבעיות לכך שקצב הרזיה מתמתן ונתקע(.
מה שבטוח זה שאם את מפסיקה את המסגרת וחוזרת להרגלים ישנים, ברור שלא תהיה התקדמות .
את מצפה לתגובה מידית של הגוף
זה שאכלת היום לפי הכללים ועשית שעה אימון אירובי לא אומר שמחר על הבוקר תראי את הירידה על המשקל. רוב התנודות מיום ליום נובעות ממים ונוזלים, תנודות במשקל אמיתי (כלומר כמות שומן בגוף) לוקחות זמן ואת תראי אותן פעם או פעמיים בשבוע. הציפייה לכך שמחר בבוקר נראה את התמורה למאמץ של היום יוצרת אכזבה, תחושה ש "זה לא הולך" וכמובן התנהגות שהורסת לך את הדיאטה .
המלצתי: סבלנות. גם לא עלית 5 קילו ביום, נכון?
את מסתמכת רק על המשקל
היית מאמינה למישהו שידוע שהוא "לא דובר אמת" כל שני וחמישי? זה המשקל. הוא לא פרמטר אמין. הוא נוטה לטעויות בגלל נפיחות לפני מחזור / ביוץ או בגלל אכילה מוגזמת של מלח ושינויים בכמות המים ששתית. אם תשקלי כל יום תראי כמה מדד זה הוא תנודתי.
נשים רבות סומכות רק על המשקל, ממהרות להסיק מסקנות ושוברות את הדיאטה כי ראו עליה של 200 גרם דווקא בשבוע ששמרו יפה. לכן - חשוב שיהיה לך מדד נוסף. היקף / אחוזי שומן / מידת מכנסיים ועוד. כמו כן - אל תישקלי כל יום. מספיק פעם או פעמיים בשבוע, בימים לא צמודים ובשעה זהה.
אל תמהרי להאמין לו אם מראה קצת עלייה אפילו ששמרת כל השבוע. צריך מגמה ברורה כדי לומר שיש עליה.
את אוכלת מעט מדי ונשארת רעבה
אכילה מעטה מדי מכניסה את הגוף למגננה והמשקל לא יזוז. גם לסבול וגם לתקוע את התהליך במו ידיך. בנוסף, את נשארת רעבה, מה שמחליש מאוד את היכולת שלך לקבל החלטה נכונה כשאת מול אוכל בעייתי. בדרך כלל רעב גורם לאכילה בלתי מבוקרת ובכמות גדולה מהרצוי. מחקרים מראים ש-70% מהנשים מפסיקות את הדיאטה שלהן עוד לפני שהיו תוצאות בגלל שהיו רעבות.
המלצת: לא לקצץ מדי בכמות האוכל ולחלק אותו נכון על פני היום
את לא מתכננת את היום ולא מתארגנת בהתאם
רוצה לרדת 5 קילו? התחילי עם תכנון של היום מבחינת אוכל - איפה את אוכלת? מה את קונה? מה את לוקחת מהבית ? מתי את חוזרת הביתה? מה יש לך בעבודה אם מתחשק משהו? מה את משאירה בעבודה? מה את עושה ביום ארוך או ביום לימודים?
כמובן לא מספיק תכנון, יש להתארגן עם אוכל מתאים .בעיני, תכנון והתארגנות הם הדבר הראשון שיש לעשות כשרוצים לרזות.