לא פשוט לעלות על זה שהגלולה אותה אנחנו בולעות עושה לנו צרות, כי לרוב אנחנו לא מקשרות את תופעות הלוואי של הגלולות - לעצם נטילת הגלולות. לא כולן יודעות שגלולות עלולות לגרום לנשים מסויימות לחוש דיכאון, למשל, ולא מעט רופאי נשים בכלל לא בודקים אם סוג הגלולות שאנו מקבלות מתאים למצבנו הרפואי. הנה כמה דרכים לדעת שמה שאת בולעת זו גלולה מרה:

1. כאבים בחזה

גלולות למניעת היריון יכולות לגרום לקרישי דם, וזה סיכון שכדאי לזכור. קריש דם שמתחיל ברגליים יכול לנוע לריאות, והדבר עלול לגרום לכאבים חזקים בחזה שיתגברו עם לקיחת אוויר. אם את חווה את התופעה הזו, גשי מיד לרופאה שלך.

2. בלבול

מרגישה מבולבלת וחסרת ריכוז? לא בטוח שאלה הפרעות קשב, אלא דווקא הגלולה שלך. חוקרים גילו לאחרונה כי לנשים שנוטלות גלולות יש קושי לזכור פרטים מאירועים שונים, והאשימו את ההורמונים שבגלולות, שמעבירות את המוח ל״מוד היריון״. אם את מרגישה שקשה לך לזכור דברים, דברי על זה עם הגיניקולוגית שלך. וקני מחברת, על כל פנים.

via GIPHY

3. את שוכחת לקחת

לקחת גלולה מדי יום באותה השעה זו מחוייבות גדולה, ולא לכולן זה מתאים. אם את נוטה לשכוח לבלוע את הגלולות שלך, גם אם מדובר בכמה ״נפילות״ בחודש - כנראה שלא מדובר באמצעי ההגנה הנכון עבורך. דברי עם הגיניקולוג/ית שלך על התקן קבוע, שימנע את הבלבול ואת הסיכוי להיכנס להיריון בלתי רצוי.

4. דיכאון

לא מעט נשים דיווחו על שינויים קיצוניים במצב הרוח, דיכאון ודכדוך, וישנם מחקרים המוכיחים שזה קורה בעקבות כמות האסטרוגן בחלק מהגלולות. אם אתן מרגישות שמצבי הרוח שלכן יוצאים משליטה, יתכן שהגיע הזמן לשקול אמצעי מניעה אחר.

5. בחילות

לגלולה יכולה להיות השלכה על בריאות הבטן שלך, ואם היא לא מתאימה לך - היא עלולה לגרום לבחילות חוזרות ונשנות. יכול להיות שמדובר בהורמונים, ויכול להיות שהחלפת מותג הגלולה תעשה את העבודה ותאפשר לך לחזור לנשום. בשלב הראשון מומלץ לבקש מהרופא/ה שלך לעבור למינון הורמונלי נמוך יותר.

6. מצבך הבריאותי השתנה

בכל פעם שאת מקבלת תרופת מרשם חדשה, את צריכה לעדכן את הרופא שאת משתמשת בגלולות על מנת שהשילוב בין השניין לא יגדיל את הסיכוי לקרישי דם. בנוסף, עליך לעדכן את הגיניקולוג/ית שלך על שינויים במצבך הבריאותי. זאבת, לחץ דם גבוה וסוגים מסויימים של מיגרנות עלולים להגביר אצל נשים הנוטלות גלולות את הסיכון ללקות בשבץ.