בישראל חיות כיום כמיליון ורבע נשים בגיל המעבר. מחקר מקיף של עמותת "נשים לגופן", הפועלת לשינוי חברתי כולל בתפיסות הבריאות של נערות ונשים בישראל, מגלה שלמרות ש-85% מהן סובלות מתופעות גופניות ונפשיות הקשורות לגיל, רק מעטות יודעות כיצד לטפל בתסמיני הגיל, ומרביתן נאלצות לסבול לבד ובשקט ולא פונות לקבלת עזרה.
במטרה להעלות את המודעות והתחיל לדבר יותר ויותר על מה שכולנו נחווה בסופו של דבר או חוות כבר היום, חברות נשות העמותה לחלי ממן, טל גלבוע ופותנה ג'אבר לסרטון מקסים שמטרתו להסיר את מסך הבושה מעל התופעות שנלוות לגיל, להעלות מודעות לצרכים הרפואיים והרגשיים של נשים בגיל המעבר ולשפר את המענה שמערכת הבריאות מספקת.
במסגרת הקמפיין, מפרסמת העמותה מחקר חדש על היקפי משבר גיל המעבר בישראל, שנערך בקרב 2200 נשים בגילאים אלה. לפי הממצאים, 71% מהנשים העידו שלא קיבלו כל פנייה מגורם רפואי דוגמת רופא נשים או משפחה לגבי ייעוץ וטיפול בתסמיני גיל המעבר.
72% מהמשיבות ציינו אמנם כי הן בעלות ידע הנוגע לתסמיני גיל המעבר, אולם רק 39% מהן הודו שיש להן ידע בנוגע לטיפול הורמונלי או אלטרנטיבי בתסמינים השונים.
בנוסף, המחקר ממפה לראשונה את תסמיני גיל המעבר בקרב נשים בישראל. נמצא, כי תנודות במצב הרוח, קשיי שינה, ריכוז וזיכרון, גלי חום, ירידה בחשק המיני, עייפות קיצונית ועליה במשקל הםהתסמינים הנפוצים ביותר מהם נשים. מיגרנות, אלרגיות, קשיי נשימה וכאבים בנרתיק הם התסמינים ששכיחותם היא הנמוכה ביותר.
עוד בדק המחקר אילו תסמיני גיל המעבר מטרידים נשים. לפי תשובותיהן, תסמינים גופניים ותסמינים הקשורים למראה החיצוני, כגון צניחת האגן, גלי חום והשמנה מפריעים להן בצורה הרבה ביותר. תסמינים מיניים דוגמת ירידה בחשק המיני, יובש בנרתיק וכאבים באיברי המין, דורגו במקום במקום השלישי מבחינת מידת הפרעתם לנשים. במקום האחרון דירגו הנשים תסמינים רגשיים, כגון תנודות חריפות במצבי רוח.
"תסמיני גיל המעבר עלולים לשבש בצורה משמעותית את איכות חייהן ובריאותן של נשים לאורך עשורים באמצע חייהן. זוהי סוגייה בריאותית שיש לתת עליה את הדעת ברצינות רבה" אומרות בעמותה, "ממצאי המחקר שלנו חושפים בעיה רצינית, במענים חסרים ובהקצאת משאבים לנושא. בפועל מערכת הבריאות מתעלמת למעשה ממעל מיליון ורבע מיליון אזרחיות בישראל הזקוקות למידע, טיפול והכוונה רפואית ורגשית. לקראת כינונה של הממשלה הבאה, הנתונים צריכים להוות קריאת השכמה לשר הבריאות הנכנס ואנו קוראות לו להגדיל את התקציבים והמשאבים שמפנה המדינה למערך טיפולי לציבור הנשים בגיל המעבר".