קניית ג'ינסים ברשתות האופנה היא חוויה מטלטלת עבור נשים רבות. יש כאלה שמתכוננות לכך נפשית חודשים ארוכים ובמקרים רבים נמנעות מלעשות זאת, רק מהפחד שלא יימצא בחנות מידה שמתאימה להן.
בתוכנית "פאולה וליאון" יצאו במיזם חדש וחשוב בשם "ג'ינס לכל מידה". אילור צחור, ניצן גריב ולי זוהר, כל אחת מהן עם מידת מכנסיים שונה, נשלחו לחנות זארה בקניון כדי לרכוש ג'ינסים במידות שלהן. "ידעתי שאני צריכה להתכונן לזה נפשית, כי החוויה שלי בקניון כבחורה במידה 46 היא לא נעימה, בלשון המעטה", העידה לי.
"לא נכנסתי לקניון וביקשתי ג'ינס בסביבות חמש שנים", חשפה לי, "אני רגילה שבדרך כלל אין דברים למידות שלי. אין משהו שמפחיד אותי יותר מאשר שיגידו לי, 'מאמי, אין את המידה שלך פה, צאי, את שמנה מדי בשבילנו'".
ואכן, לי לא מצאה בזארה אפילו ג'ינס אחד במידה שלה, 46. כששוחחה עם מנהלת החנות ותהתה לפשר העניין, נדהמה מהתשובה שקיבלה. "46 זאת מידת קיצון. כל חנות מקבלת ביום הסחורה יחידה אחת מהמידה הזאת", טענה המנהלת.
המונח הפוגעני "מידת קיצון", מסתבר, נפוץ בקרב עובדי חנויות הבגדים. "חוויתי השפלה שלא ניתן לתאר, היא חזרה כל כך הרבה פעמים על המילה 'מידות קיצון'. לא ישנתי שבוע", סיפרה לי, "נשפך עליי שמן רותח, נפלתי במדרגות, כל השבוע הייתי קלאמזי. הרגשתי שאני לא מצליחה להתחבר לעצמי. קניון, שזה מקום הבילוי האהוב ביותר על נשים, לא נותן לי שירות, לא מאפשר לי לקנות ג'ינס. לא רק שאתם לא מביאים לי מידות, אתם גם משפילים אותי".
אילור וניצן גילו שבמידות שלהן, פעמים רבות בחנות מסויימת הג'ינס עולה עליהן ובחנויות אחרות לא. "בכל מיני חנויות יש מיני מידות שונות לאותו המספר", תיארה ניצן, "בילדות רציתי מאוד להישאר במידה מסויימת ומשם הגיע הפחד מהתא מדידה. כשאת נכנסת לתא מדידה במחשבה שאת מידה 40, את חושבת שזה אותו הדבר בכל מקום - אבל זה לא מה שקורה בפועל. אולי החנות עשתה את 40 גדול יותר או קטן יותר".
תגובת זארה לא התקבלה עד לרגע זה.