אם גם את סובלת מכאבי מחזור, את בטח יודעת שאת לא לבד. כאבים בזמן הווסת הם אחת מהתלונות הנפוצות ביוחד בקרב נשים בגילאי הפוריות, אבל יש להם פתרונות. יש כל מיני אפשרויות להקלה על הכאבים המבאסים, החל משינויים פשוטים באורח החיים שלך ועד לתרופות הורמונליות. הנה כמה דרכים להקל על כאבי המחזור שלך שאולי לא הכרת:
תזונה
לעולם אל תזלזלי בחשיבותה של תזונה מאוזנת ובריאה. מחקרים הראו שדיאטות ספציפיות יכולות לסייע בהפחתת כאבי מחזור, כמו למשל דיאטה צמחונית דלת שומן או הגבלת צריכת מוצרי החלב והימנעות מסוכר וקמח לבן.
תוספי תזונה
מחקרים שהראו שתוספי תזונה מסויימים עשויים לסייע בהפחתת כאבי המחזור - ויטמין E, ויטמין B1, ויטמין B6 ושמן דגים. הקפידי להתייעץ עם הרופאה שלך לפני שאת מתחילה לקחת אותם, כדי לוודא שאין מניעה בריאותית.
זמן להתחיל לזוז
יחד עם שמירה על תזונה בריאה, שמירה על אורך חיים פעיל וספורטיבי היא המלצה סטנדרטית למדי לבריאות טובה. לא רק שההורמונים בגופך יהיו מאוזנים יותר ולכן המחזור יהיה קל יותר, בזמן הימים הכואבים עצמם תרגול אירובי משחרר אנדורפינים המסייעים להקל על כאבים ולשפר את מצב הרוח. אבל שימי לב: ההשפעה החיובית הזו עשויה להיות טובה ביותר עבור נשים בעלות אורך חיים פעיל גם ביום יום ולא רק בזמן הווסת, ולכן מומלץ פשוט להפוך את זה לחלק מהשגרה.
סקס
כן, את קוראת נכון. מחקרים מצאו כי פעילות מינית (כולל אוננות) יכולה לשפר כאבי מחזור. פעילות מינית מגבירה את זרימת הדם לרחם שלך וזה יכול לסייע להפחתת ההתכווצויות. בנוסף, בזמן האורגזמה המוח משחרר כימיקלים כמו דופמין ואנדורפינים הפועלים כמו משככי כאבים טבעיים. וכן, זה לגמרי בטוח לקיים יחסי מין במהלך המחזור.
שמרי את האיזור חם
בין אם זה בקבוק מים, אמבטיה חמה או כרית חימום, חימום הבטן התחתונה שלך יכול לעזור להקל על התכווצויות הווסת. זה לא לגמרי ברור איך חום עוזר עם כאבי מחזור, אבל החוקרים סבורים שזה קשור לשיפור זרימת הדם לרחם. גם אם אנחנו לא לגמרי מבינות את המנגנון, זה לא משנה, חום הוא אופציה הפשוטה והזמינה ביותר לעזור לטפל בכאבי המחזור שלך.
תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידליות
זה נשמע מפחיד ולא היינו ממליצות על הדרך הזו אלא אם באמת הגעת לקצה יכולת ההתמודדות שלך, אבל תרופות נוגדות דלקת ממשפחת הלא סטרואידליות יכולות לשמש כמשככי כאבים יעילים מאוד. ישנם מספר סוגים שונים של תרופות כאלה, אבל איבופן הוא מקום טוב להתחיל בו. חשוב מאוד לא לקחת איבופרופן על בטן ריקה ולהתייעץ עם הרופאה שלך לפני – שכן מדובר בפתרון קצת קיצוני.
אמצעי מניעה הורמונליים
אם כלו כל הקיצים ושום דבר לא עוזר, בקשי מהרופאה שלך לנסות אמצעי מניעה הורמונלי. בגלל הדרך בה הם פועלים כדי למנוע הריון, כמעט כל אמצעי מניעה הורמונאלי יוכל לסייע בהקלה על הכאבים. מחקרים שנעשו בעבר קבעו שגלולות למניעת היריון הן הטובות ביותר במקרה הזה, אבל מחקרים אחרים הראו שטבעת טובה לא פחות – כך או כך, נסי ותראי מה הכי מתאים לך.