רבות מאיתנו מתאמנות בחזייה שלא ממש מתאימה לנו, חלקנו אף משתמשות בשתי חזיות אחת על השנייה על מנת להעניק תמיכה ראוייה לחזה. אך כמובן שזו טעות. ניתן למצוא את החזייה המושלמת - כזו שמתאימה גם לגופך וגם לסוג הפעילות הגופנית שאת עושה. דין חזייה ליוגה אינו כדין חזייה לריצת מרתון, שכן מדובר בפעילויות בעצימות שונה שדורשות תמיכה שונה. זה אומר, לצערכן, שהרבה מהדגמים האופנתיים לא יעברו את מבחן הריצה (סורי, גוזיות שמצטלמות נהדר לאינסטוש), אבל השוק מוצף בדגמים שיכולים להעניק תמיכה מבלי לוותר על הלוק.
רגע לפני שאתן יוצאות לשופינג, הנה סימנים לכך שהחזייה שלכן לא עושה את העבודה:
1. את לא יכולה לנשום
ראו, נשימה היא מצרך חיוני אם ברצונכן - ובכן - להישאר בחיים. אבל בזמן פעילות גופנית, שבה הנשימה קצת כבדה יותר, מאוד חשוב שיהיה לכן מרחב נשימה תרתי משמע. אם החזייה לוחצת לכן על החזה היא למעשה מפריעה לנשימה שלכן, מה שבהכרח יקשה על האימון (שלא לומר יהפוך אותו לבלתי נסבל). לא חבל?
מצד שני, אם החזייה שלך רופפת מדי, זו בעיה. חזיית ספורט צריכה לתת תמיכה לחזה (לא משנה באיזה קאפ בורכת) ולאפשר לך לנוע בנוחות. אז אם היא מתנתקת מהגוף בזמן ריצה, למשל, עליך לעבור למידה קטנה יותר.
2. החזה שלך קופץ ללא שליטה
כלומר, הם קופצים. קפיצת שדיים בזמן אימון אינה רק מעיקה ולא נוחה, אלא אשכרה יכולה לפגוע ברקמת החזה שלך ולעייף את השרירים. אז נכון שאי אפשר לגמרי למנוע את תזוזת החזה (ובהמשך לסעיף הקודם, המטרה היא ממש לא לגרום לתחושת חנק), אבל חזייה טובה צריכה למזער את הקפיצות האלה בזמן הפעילות. לכן, כשאת מודדת חזייה, אל תתביישי לקפוץ או לעשות ג'וגינג במקום. אם העניינים שם קופצים ללא שליטה, נסי חזייה עם תמיכה טובה יותר, כזו שבאה לידי ביטוי בכתפיות רחבות, ברצועות גב תומכות או בסגירה אחורית שניתנת לכוונון.
3. העסק עולה על גדותיו
אין איך לנסח את זה בעדינות: אם החזה שלך נראה בחזייה כמו מאפינס שעלו על גדותיהם - את בחזייה הלא נכונה. נכון, המחשוף אולי נראה מדהים ככה, אבל הוא גם סימן לכך שאת לא הולכת לקבל את התמיכה הראוייה בזמן הזומבה, הספיניג או הרמת המשקולות. נסי מידה אחת גדולה יותר, או חפשי חזייה עם קאפ פנימי שמסוגל להכיל את כל הטוב הזה.