הלחץ שמופעל על רשתות האופנה להירתם למאבק בהפרעות אכילה ובדימויי הגוף הנמוכים הולך וגובר. עם זאת, כשחברת ההלבשה התחתונה של מותג אמריקן איגל, "ארי" (Aerie) החליטו להפסיק ללהק דוגמניות כחושות או לבצע את מלאכת הריטוש, הם לא ידעו שיהפכו לחלק פעיל במאבק החשוב הזה.
לפי נתוני המכירות של החברה, מאז השקת הקמפיין ארי-ריל" חלה עלייה של כ-30% בהכנסות, ועד סוף השנה הם מצפים להרוויח חצי מיליארד דולר. ומה לגבי החברות ששומרות אמונים לדוגמניות המושלמות שלהן? ויקטוריה'ס סיקרטס לדוגמה - שהמלאכיות שלה חייבות לציית למשטר הרזון ולהקפיד על דיאטה ספציפית, נמנעו מלפרסם נתונים. עם זאת, לפי הדיווחים, החברה חווה ירידה דרמטית באחוזי המכירות.
בריאיון לביזנס אינסיידר, נשיאת החברה, ג'ניפר פוייל, הסבירה מדוע החליטו בארי לנטוש את אידאל הרזון והפוטושופ: "השוק של ההלבשה התחתונה מאוד קשה היום. אנחנו עושים משהו מיוחד ולא רק כדי לקדם מוצר. זה להביא משהו שהלקוחה יכולה להאמין בו".
"זה התחיל בתור קמפיין שיווקי שהפך לתנועה של ממש", ממשיכה פוייל. בהתאם, הפרזנטורית שנבחרה לקדם את הקמפיין היא הדוגמנית המלאה איסקרה לורנס לצד הדוגמנית ברבי פריירה. בארי כמובן מתגאים בהחלטה לערוך קמפיין נטול תוכנות ריטוש: מעבר להיבט הכלכלי והזמן שנחסך, מדובר בדוגמניות צעירות, יפות ובעלות מבנה גוף שקהל היעד שלהם מזדהה איתו. בחברה הבינו שאין שום סיבה הגיונית לטשטש את זה.
בארי אמנם לא תיככנו את זה כך, אבל יצא שהפרזנטוריות שלהן הפכו לשגרירות של המלחמה על דימוי הגוף הנמוך והפרעות האכילה בקרב נערות שהפכו לנפוצות מדי. "אנחנו מאמינים שבנות היום יכולות לפתח ביטחון עצמי. זה לא חייב להיות סביב מבנה גוף. זה על אמת וכנות שאנחנו רוצים להפיץ". מסכמת פוייל.
המגמה המתרחבת של בתי אופנה וחברות מסחריות לפנות ללקוחות שלהן בגובה העיינים, לא רק מעביר מסר חשוב - זה מאוד משתלם כלכלית. "איירי" אמנם לקחו חלק גדול במאבק, אך בהחלט לא היו הראשונים להשכיל לעשות זאת. השנה כיכבה בשער מגזין בגדי הים "ספורטס אילוסטרייטד" המלאה, אשלי גרהאם. אפילו ב"מאטל", החברה שמייצרת את בובות הברבי האייקוניות הוחלט להעביר מסר קצת יותר בריא ולייצר בובות עם מבנה גוף מציאותי יותר. וכמובן, אי אפשר לדבר על הנושא מבלי להזכיר את החלוצה - דאב, שכבר שנים מובילה את קו ה"נשים אמיתיות".