בטוח שמעת לפחות פעם בחייך את הביטוי "תרגילי קגל" ואת העובדה שמומלץ לבצע אותם לעתים קרובות כדי לשפר את הבריאות של רצפת האגן שלך. עם זאת, יש בכל העסק הזה קצת יותר מאשר לכווץ חלקים מסוימים בגוף שלך, וגם, לא כולן צריכות לעשות אותם. למעשה, אם את עושה אותם לעתים קרובות מדי את עלולה לגרום לבעיות. אז בואו ננסה לסכם בכמה נקודות את הנושא ולעשות קצת סדר.

מי את, רצפת אגן?

רצפת האגן היא קבוצה של שרירים עם פונקציות רבות: היא תומכת בשלפוחית השתן, ברחם ובמעיים, מסייעת בשליטה בשלפוחית ובתפקוד המיני. בעיות ברצפת האגן יכולות לגרום לבריחת שתן ולצניחת איברים באגן. כפי שאת יכולה לדמיין, אף אחד מהם לא ממש כיפי, ומחייב בדיקה של רופאה.

אבל למה זה קורה? בדיוק כמו כל שריר אחר בגוף שלנו, שרירי רצפת האגן יכולים להיות חלשים. גורמים רבים עשויים לתרום להיחלשות רצפת האגן, כמו הריון, לידה, הזדקנות ועלייה במשקל.

תרגילי קגל, אם כן, מומלצים לעתים קרובות לבריאות רצפת האגן וחיזוקה. הם יכולים לעזור לשפר את הכוח שלה ואת מצבה. עם זאת, ישנן דרכים מסויימות בהן יש לבצע את התרגילים כדי להשיג את האפקט המקסימלי ובהחלט לא כל אחת בכלל צריכה לעשות אותם – אך שלפני שאת מתחילה לכווץ, עדיף לבדוק עם הרופאה שלך אם את בכלל צריכה.

איך לעשות תרגילי קגל?

אז הרופאה שלך אומרת שאתה צריכה לעשות קצת קגל. ראשית, את צריכה לבודד את השרירים כדי לזהות על מה לעבוד. דרך קלה למצוא את השרירים האלה היא על ידי עצירה של זרימת שתן באמצע. שימי לב כי השיטה הזו היא רק למטרות למידה וזיהוי השרירים, וכי אין לבצע אותה באופן קבוע.

ברגע שהבנת על איזו קבוצת שרירים את עובדת, נסי להדק אותם לשלוש שניות ואז להרפות לשלוש שניות. חזרי על התרגיל 10 פעמים. בסופו של דבר תוכלי להחזיק את ההתכווצות למשך 10 שניות בכל פעם. עם זאת, עלייך לוודא שאת עושה זאת נכון ועם קבוצת השרירים הנכונה (אם אתה סוחטת בטעות את שרירי הישבן או הבטן שלך לא עשית בזה כלום).

via GIPHY

הדרך הטובה והנוחה ביותר היא להתחיל לעשות תרגילי קגל בשכיבה על הגב. ככה את מבטחת את כח הכבידה וזה מקל על ההתחלה, במיוחד אם רצפת האגן שלך לא מאומנת. מאמרים רבים אומרים שאת יכולה לעשות קגל כל הזמן, אפילו תוך כדי נהיגה, אבל בדיוק כמו כל תרגיל ספורט אחר, את צריכה להתמקד ולהיות מרוכזת כאשר את עושה קגל כדי לוודא שאת עושה אותו כמו שצריך.

עם זאת, תרגול קגל מוגזם עלול לגרום להתפסות של שרירי רצפת האגן (כן, זה בכל זאת שריר) ולכאבים ביחסי מין ובמתן שתן, ולכן לעיתים יש נשים שצריכות לעבוד דווקא על הרפייתם במקום על חיזוקם כדי למנוע פגיעה בסוגרים ולכן – לפני שאת מתחילה לתרגל, וודאי עם הרופאה שלך שאת באמת זקוקה לזה.