קשה מאוד לשמור על דיאטה כשאוכלים בחוץ, אבל זה לא בלתי אפשרי. אפשר לבחור בצורה נבונה מתוך התפריטים הקיימים, להקפיד על כמה כללים ולהצליח להתמיד בשמירה. את צריכה שיגידו לך בדיוק מה ומי? אין בעיה – קבלי את ההזמנות המדויקות שעליך לעשות במסעדות כדי לא להפקיר את הדיאטה.
הרוטב בצד, בבקשה
באופן כללי, אם את חייבת לאכול מדי פעם מחוץ לבית, מוטב שתבחרי לאכול במקומות המגישים מנות בריאות המשלבות דגנים מלאים כמו קינואה, אורז מלא, פסטה מחיטה מלאה או כוסמת, וכמו כן בתי קפה המציעים בתפריטים שלהם סלטים טריים ומנות המבוססות על ירקות וקטניות (שעועית, ירקות מוקפצים או אנטיפסטי). נכון, זה לא תמיד אפשרי, אבל רק זכרי שאפשר לעשות בחירה מושכלת גם לפני שמתחילים לאכול, בעצם בחירת המקום שבו תסעדי.
כשאת מזמינה סלט ירקות את יכולה להוסיף ביצה, טונה, חזה עוף ואפילו פרוסת לחם – אבל בקשי לקבל את הרטבים בצד, והעדיפי כמובן רטבי לייט.
את יכולה להזמין מנה עיקרית הכוללת מנת בשר או דג, לצד תוספת ומנת ירק, אבל כדאי שתקפידי שאף אחד ממרכיבי המנה לא יהיה מטוגן. אם המנה גדולה, תמיד עדיף שתחלקי אותה עם שותף או שותפה, ואם את אוכלת לבד – אל תתביישי לארוז שאריות ולאכול את החצי השני למחרת או בערב. על קינוח מן הסתם רצוי לוותר, ובתחום השתייה מוטב לדבוק במים, שתייה דיאטטית, סודה או תה.
זה מה שתזמיני במסעדה מזרחית:
סלט ירקות + 1 כפית שמן זית
2 שיפודים / חזה עוף על הגריל / 2 קבב
4 כפות מג'דרה / 1 תפו"א גדול אפוי / חצי פיתה
1 כף חומוס / 2 כפות טחינה / 10 צ'יפסים
זה מה שתזמיני במסעדה סינית:
סלט ירקות חמוץ-מתוק
מנת בשר או עוף ללא עור (בשר / עוף בפטריות / בקר סצ'ואן / עוף חמוץ מתוק)
5 כפות אורז מאודה / אטריות
זה מה שתזמיני במסעדה יפנית:
סלט אצות ירוק
מרק טופו
8 יחידות מאקי
זה מה שתזמיני בבית קפה:
כריך מחיטה מלאה (עם טונה / ביצה קשה / חביתה / בולגרית 5% ) +1 כף רוטב + ירקות
או: סלט ירקות (עם טונה / גבינה מלוחה 5%) + 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה + 1 כף רוטב
* הכותבת היא דיאטנית קלינית Bsc, סטודיו C