אם את נמצאת במערכות יחסים עם גברים, את כבר יודעת שסביר שאיכשהו כל הנטל של מניעת היריון לא רצוי נופל רק עלייך. לפי כתב העת האמריקאי Journal of Sex Research, האחריות למניעת היריון ביחסים הטרוסקסואלים נופלת באופן לא פרופורציונאלי על נשים – גופנית, כספית ורגשית.

באופן אירוני, הנגשת אמצעי המניעה לנשים אמנם הביאו בשורה של שחרור מיני לנשים, אבל איכשהו עם השנים זה התהפך – אנחנו נשארנו עם החובה, הדאגה, תופעות הלוואי, המכשירים וההורמונים שמוכנסים לנו לגוף באופן מלאכותי – והגברים פשוט משכו את ידייהם מכל העניין. ורק אל תדברי איתם בכלל על קונדומים. אז אם את לא במערכת יחסים קבועה - אנחנו מראש ממליצות על שימוש בקונדומים, שגם מונעים מחלות. אבל אם יש לך פרטנר קבוע ואת מעדיפה להשתמש באמצעים הורמונאליים, הנה כמה דרכים להכניס אותו ללופ כדי שכל הנטל לא יהיה רק על הכתפיים שלך.

via GIPHY

1. לצרף אותו למעקב

נטילת גלולה באותו זמן בכל יום, שינוי מדבקה שבועית, החלפת טבעת וגינלית פעם בחודש, או קבלת זריקה כל 12 שבועות אולי נראה קל, אבל לפעמים אנחנו שוכחות ואז איכשהו זו תמיד אשמתנו. הדבר הראשון שבן הזוג שלך יכול לעשות זה להוסיף לעצמו ליומן את אותן תזכורות יומיות/שבועיות/חודשיות שאת שמה לעצמך ולוודא איתך שזכרת לקחת גלולה, לקבוע תור לזריקה או להחליף מדבקה. כן, ככה פשוט.

2. כיסוי עלויות

ברוב המקרים, מי שיכולה להיכנס להיריון היא גם זו שסופגת את מלוא העלות של אמצעי המניעה והיא גם זו שמרוויחה בדרך כלל פחות. באמת שאין סיבה שבן הזוג לא ישתתף במימון אמצעי המניעה ששניכם נהנים מהם. זה גם האינטרס שלו. אל תתביישי לדבר איתו על זה ולדרוש ממנו להשתתף במימון של כל מה שנוגע מזה – מפגישות תקופתיות עם הגניקולוגית ועד החפיסה החודשית.

via GIPHY

3. ליווי בתור לרופא

אם בחרת באמצעי מניעה כמו התקן תוך רחמי או זריקה, הליך ההחדרה שלהם או ההזרקה שלהם יכול להיות לא נעים ואפילו כואב. המינימום שהוא יכול לעשות זה לבוא איתך להחזיק את היד, להראות לך שאת לא עוברת את זה לבד. זה גם יעזור לו להבין מה את עוברת ואיך המערכות שלנו עובדות.

4. תמיכה בתופעות לוואי

כל אמצעי מניעה ותופעות הלוואי שלו. במיוחד אם מדובר בהתקנים או תקופות הסתגלות, יכולות לפעמים להיות תופעות לוואי של כאבים, כאבי ראש, רגישות בשדיים ועוד. בן הזוג צריך להיות קשוב, מכיל ומטפל, להכין תה או לחמם כרית שתסייע לך לעבור את זה יותר בקלות. לדבר איתך וללטף. שיהיה יצירתי.

via GIPHY

5. נטילת אחריות אחרת

בהתחשב באפקטים הפיזיים האפשריים שהוזכרו לעיל, אנשים עשויים להזדקק לעזרה נוספת עם משימות מסוימות שאינן בהכרח קשורות באופן ישיר לאמצעי המניעה. אם את בדיוק מתאוששת מהכנסת התקן תוך רחמי או מרגישה רע במהלך שבוע הדימום החודשי של הגלולות, זה זמן מעולה מבחינתו לקחת על עצמו יותר מטלות בבית – להוציא את הכלב, לנקות, ללכת למכולת ולאפשר לך לשכב על הספה עם גלידה ובינג'.