כולנו כבר יודעות איך הגוף שלנו מתנהג בזמן הווסת, מהם מוצרי הספיגה המועדפים עלינו ומה השוקולד שממש חשוב שיהיה לנו בתיק בימים האלה. אבל מתברר שיש כמה דברים חשובים שאולי ניראים טריוויאליים, אבל נשים נוטות לשכוח או להזניח בתוך שגרת הווסתות ושהקפדה או הימנעות מהם יכולים לסייע לנו להישאר בריאות יותר בזמן הזה בחודש.
1. להשאיר את הטמפון יותר מדי זמן בפנים
טמפון הוא אחד הדברים שהכי קל לשכוח, אבל גם הכי מסוכן. כל טמפון נועד לספוג כמות מסויימת של דם, והשארה של טמפון זמן רב מדי בתוך הנרתיק לא רק תגדום לדליפות, היא עלולה לגרום לזיהום רציני בשם תסמונת ההלם הרעלי. כדי להקטין את הסיכון, מומלץ להחליף טמפון כל 8 שעות לכל היותר, אם לא לעיתים קרובות יותר.
2. לא לשתות מספיק מים
לתזונה שלך יש השפעה גדולה על המחזור שלך. הסימפטומים שנלווים לווסת שלך יכולים להשתנות לחלוטין אם תתאימי את התזונה למה שהגוף שלך צריך. הנה טיפ ראשון: שתי הרבה מים ותאכלי פחות מזונות שעשירים במלח וסוכר שעלולים, ביחד עם השינויים ההורמונאליים בגוף, לגרום למצבי רוח, נפיחות, עצירות ואקנה.
3. לחכות שכאבי המחזור יעברו מעצמם
זה לא יקרה. בטח לא מהר כמו שהיית רוצה שזה יקרה. ובכל זאת, נשים רבות נמנעות מלקחת משככי כאבים ומעבירות ימים שלמים בכאבים בלתי נסבלים ואנרגיה נמוכה. זה לא חייב להיות ככה. אם את לא מעוניינת להשתמש במשככי כאבים, נסי לשתות מים, לשים כרית חימום על האיזור או לקחת מגנזיום – תוסף תזונה שמסייע להרפות את השרירים שיכול לסייע בכאבי מחזור. כך או כך, אם כאבי המחזור שלך קיצוניים אל תתעלמי ולכי לראות גניקולוגית.
4. להתעלם מסימפטומים לא שגרתיים
זה לא כזה נדיר שפתאום נפגוש בסימפטום שונה ממה שאנחנו רגילות בזמן המחזור, נתעלם ממנו ונקבל אותו כעובדה מוגמרת. אבל אם משהו באיך שהגוף שלך מגיב לווסת נראה לך שונה או מוזר, עדיף לדבר עם הגניקולוגית שלך.
5. לא לעקוב אחרי המחזור החודשי שלך
יש כל כך הרבה סיבות טובות לעקוב אחרי המחזור החודשי שלך, ובכל זאת כל כך הרבה מאיתנו נוטות להזניח את זה ופשוט לתת לאמא טבע לעשות את זה. מעקב והיכרות עם המחזור החודשי שלך יכולים לסייע בהכרת הגוף שלך, בשמירה על הבריאות, בגילוי בעיות בפוריות ובסדירות ההורמונאלית וכמובן: המנעות או כניסה להיריון. עם כל האפליקציות שיש היום בשביל זה, זו משימה שהפכה לקלה במיוחד.
6. לשכוח לחזור לקחת גלולות
מאחר והביוץ אמור לחזור כבר שבוע אחרי הפסקת הגלולולת, חשוב מאוד לחזור לקחת גלולות אחרי ההפסקה הווסתית – כך גם תשמרי על ווסת סדירה וגם תמנעי מהיריון לא רצוי.
7. קיום יחסי מין לא מוגנים
אנחנו ממש ממש בעד סקס בזמן ווסת. יש לו מלא ייתרונות ואם את לא רוצה להיכנס להיריון, אז הסיכויים להצליח להיכנס להיריון בזמן המחזור נמוכים במיוחד. עם זאת, חשוב לזכור שברגע שמורידות את הקונדום – אנחנו עדיין בסיכון להידבקות במחלות מין. כן, גם בזמן הווסת.