כשסינתיה ג'ואן נאיידני בת ה-32, הייתה תיכוניסטית מתבגרת, היא הגיעה למשקל עודף של למעלה מ-95 ק"ג. הילדות שלא הייתה בעיקר לא בריאה או מאושרת. "הייתי במצב נפשי נורא. להיות נערה זה לא פשוט גם ככה. אבל להיות נערה מאוד שמנה זה בכלל קשה. היו מתעללים בי ולא הייתה לי טיפת ביטחון עצמי", היא מספרת בראיון לדיילי מייל.
"בזבזתי המון זמן על להפוך את האוכל לנחמה", היא מסבירה ומציינת שהמשקל הגבוה שלה הקשה עליה להתאמן. "הייתי כל כך נבוכה ולא מאושרת. לא הייתי בריאה לגילי ולא ידעתי מה לעשות. פחדתי מכמה גדולה אני יכולה להיות בסוף".
בגיל שש עשרה, המשקל הגבוה של נאיידני אילץ אותה לוותר על התחביב האהוב שלה - רכיבה על סוסים. "רכבתי על סוסים מאז גיל שש. הם היו כמו פלט בשבילי. אבל כשהגעתי למצב שהאוכף לא התאים לגודל שלי זה הפך להיות מורכב ולבסוף איבדתי את הדבר היחידי שהיה חשוב לי בחיים".
השינוי בחיים של נאיידני כמעט התחיל, כשמדריך הרכיבה שלה הציע לה להתחיל לנסות יוגה. לדבריה, היא קנתה ספר בנושא אבל לא התאמנה בפועל. "זה היה בלתי אפשרי בשבילי בהתחלה, אבל זו גם הייתה הפעם הראשונה שניסיתי לעשות משהו בשביל הגוף שלי", היא מספרת ומוסיפה: "במשך שנים העברתי ביקורת על עצמי ושנאתי את הגוף שלי. תפסתי מהאימונים סוג של עונש לגוף על המצב שהוא הגיע אליו".
שנתיים מאוחר יותר, כשנאיידני החליטה להתנסות באמת ביוגה, היא גם למדה דבר או שניים על חמלה וקבלה עצמית: "היוגה לימדה אותי לנתח את המצב מתוך חמלה, זה גרם לי לקבל את המצב שאני נמצאת בו וגם להבין שהאימון הוא לקיחת אחריות על עצמי ולא עונש".
גם התזונה הבריאה קיבלה מקום בחיים שלה ונתפסה בתוך דרך להזין את עצמה בדברים טובים יותר: ברגע שהמחשבה משתנה, התזונה והאימונים משנים אותך באופן טבעי ודרמטי. וזה לא קורה ברגע. המעבר לאורח חיים בריא יותר לוקח זמן. זה מתחיל משינוי קטן בכל יום".
היום היא מתגוררת בתאילנד, לאחר שעברה שם קורס צלילה והחליטה להישאר. את אורח החיים החדש שלה היא מתעדת בתמונות בחשבון האינסטגרם והפייסבוק שלה כדי להעניק השראה ולהוכיח שהשינוי אפשרי - כל עוד מוכנים לקבל אותו. "תציבו לעצמכם מטרות ריאליות. אין טעם לקבוע אימון ארוך כשאתם מסוגים לתת בפועל עשר דקות".
בנוסף, היא מדגישה שחשוב לסדר את לוח הזמנים ולתכנן את ההתנהלות שלנו מראש. "תסדרו את האימונים שלכם כדי שתוכלו להתכונן אליהם מראש. גם את זמני הארוחות כך שתפנו זמן לבשל לעצמכם בריא ולא להסתמך על מזון מהיר". נאיידני גם מציינת החשיבות של קבוצה תומכת שתעזור לכם לעבור את התהליך. "ההתקדמות לא מתנהלת בקצב קבוע. זה לא תמיד יהיה מושלם ויהיו מצבים שתרצו לוותר ולפרוש. אתם תזדקקו לאנשים שיקדמו אתכם, כשהכוח שלכם ייגמר".