כבר הרבה זמן שאת תוהה מה לא בסדר אצלך: מסביב, ככה לפחות זה נדמה לך, כל החברות שלך חרמניות כמו ילדות בנות 16, ורק את נכנסת למיטה כל לילה בתקווה כבושה שהוא לא יתחיל עליך שום מוב ומאושרת לעדכן אותו שהמחזור שלך הגיע והלילה, לצערך, לא תוכלו לשכב. אחרי שהוא מוותר והולך לישון, מיובש כרגיל, את מתבאסת ותוהה למה את לא יכולה לרצות כמוהו, תמיד, כל הזמן?
יכולות להיות לזה הרבה סיבות, וכדי לעשות לך סדר התכנסנו כאן היום. כמעט כל אישה שנייה חווה בעיות בחשק המיני, בגדול, כך שאת ממש לא לבד. ד"ר בני שכטר, רופא נשים וסקסולוג, חושב שאם כל אישה שחשה תסכול בגלל חשק מיני ירוד הייתה הולכת לקבל טיפול – היו הקליניקות הסקסולוגיות עמוסות בעבודה.
אז למה פשוט לא בא לך? לפני הכל, חשוב להבין שיש פער בחשק המיני בין נשים לגברים. תמיד יש יוצאים מן הכלל, ויש גם נשים שרוצות לקבל יומם וליל – אבל באופן גורף הצורך של האישה בפורקן מיני נמוך משל הגבר, ועל רקע הפער הזה נוצר לא פעם מתח בין בני הזוג.
אבל מה קורה אם את מרגישה שזה לא שאת רוצה פחות ממנו, אלא שאת לא רוצה בכלל? מה יכולות להיות הסיבות? לדעת מה הבעיה היא הצעד הראשון אל הפתרון. בעזרת ד"ר שכטר, ניסחנו את מילון הסיבות השלם לעובדה שאת מרגישה שהגוף שלך מת מבפנים.
זה לא את, זה הגוף שלך - סיבות פיזיות
גיל: אין מה לעשות, הזדקנות בדרך כלל לא מועילה לחיי המין. עם הפסקת הוסת רמות האסטרוגן והטסטוסטרון בגוף האשה יורדות ונעשות נמוכות מאד, מה שפוגע באופן ניכר בחשק המיני.
טיפול תרופתי: גם טיפולים תרופתיים שונים כמו תרופות למניעת לחץ דם גבוה, תרופות לסכרת ותרופות אנטי דיכאוניות מדכאות את היצר.
עייפות: בגילאי 30-40 העייפות היא גורם אובייקטיבי לירידה בחשק: יש ילדים בבית, את לא ישנה כמו שצריך, חוזרת מותשת מהעבודה והתשישות עושה את שלה. הגוף שלך אומר בצורה מאד ברורה שהדבר האחרון שהוא רוצה לעשות עכשיו זה סקס, ואת מקשיבה לו, שניה לפני שאת נרדמת.
גלולות: אם מקליקים בגוגל "גלולות" ו"חשק מיני" מקבלים מעל 35 אלף תוצאות, שברובן תופיע גם המילה "אובדן" או "חוסר". לגלולות השפעה הורמונלית חזקה מאד, והרבה נשים סובלות בגללן בירידה משמעותית בדחף המיני.
כאב ותחלואים: נשים שסובלות מפטריות ודלקות וחוות כאב כתוצאה מקיום יחסי מין, נכנסות לעצמן מעגל מובן שבו סקס גורם לכאב, ולכן הן נמנעות ממנו – הגוף שלהן פשוט מוריד את שאלטר החשק. תחלואים נשיים עלולים לגרום גם לתופעות לא נעימות (ריח, למשל), שמביכות אותנו ומונעות להגיע לאינטימיות עם בן הזוג. ההימנעות העיקשת והעקבית הופכת לרוטינה, ובסוף היא מחלחלת פנימה ומכבה את הדחף המיני עצמו עוד לפני שנוצר.
הכל בראש – סיבות נפשיות
בעיה בקשר: בדרך כלל לא בא לך עליו, לא כי הוא נראה היום פחות טוב מאתמול, אלא כי הוא היה היום פחות חמוד או אפילו ממש עצבן. בתקופות רעות בין בני הזוג בהן התקשורת חלשה, החשק לחלוק יחסים אינטימיים יורד בהתאמה.
חרדת ביצוע: למרות שברור שתהליך הגירוי והעוררות אצל נשים הוא מורכב ומסובך יותר, בכל זאת הן לא נהנות מהפריווילגיה של בעיית אין האונות המוכרת אצל הגברים. גם אישה יכולה להילחץ ולהרגיש כאילו הגוף שלה בוגד בה ברגע שהיא דווקא צריכה אותו. גם אישה יכולה להרגיש שמצופה ממנה משהו, ולחשוש שאולי היא תתקשה מאד להעניק את המשהו הזה בסטנדרטים המצופים ממנה.
בושה: מדובר תופעה שכיחה: נשים שלא מרגישות בנוח עם הגוף שלהן לא מרגישות סקסיות, ולכן מתקשות לעשות סקס. למה שתרצי שמישהו יעשה לאהבה לגוף שלך, אם את לא מסוגלת לאהוב אותו בעצמך?
שגרה: קוטל יחסי המין מספר אחת: כשחיי המין הופכים לשגרתיים, ידועים וצפויים מראש, החשק לחזור על אותה רוטינה משמימה יורדת.
עצלות: יש נשים שהמין מהווה חלק פחות משמעותי בחיים מאשר עבור בני הזוג שלהן, ולכן הן ממש מתעצלות לטרוח עבורו. היות שזה לא כל כך חשוב לה, האישה חושבת מראש על בזבוז הזמן ועל הטרחה המתלווה ליחסי מין (מקלחת, החלפת מצעים) – ומעדיפה פשוט לוותר על העבודה הקשה וללכת ישר לישון.
חסמים נפשיים: אנשים שקיבלו בבית חינוך שמרני או ואת המסר שיחסי מין הם דבר מלוכלך וטמא, עלולים לחוש מעצורים בכל הנוגע ליחסים אינטימיים.
דיכאון: חלק מתסמיני הדיכאון הם ההימנעות הכוללת מהנאות החיים ומכל מה שיכול להסב עונג. זה כולל למשל אוכל, וכמובן שגם סקס.
ביאסנו אותך? אל תדאגי. בשבוע הבא נחזור עם פתרונות.