בפעם הבאה שאתן מסננות קללה לעבר הבחורה השופעת שעוברת מולכן ברחוב, דעו שהחיים עם חזה גדול הם לא פשוטים בעליל: מציאת חזיה היא משימה בלתי אפשרית, גברים לא מסתכלים להן בעיניים וכעת מסתמן כי גם הבריאות שלהן בסכנה.
החזה שלנו נהיה גדול יותר
ספר חדש הנושא את השם הקליט "שדיים: ההיסטוריה הטבעית והלא-טבעית" (Breasts: A Natural and Unnatural History) מתפרסם בימים אלו בארצות הברית, ומגלה כי הצמיחה בגודל שדי הנשים בדורות האחרונים מגדילה את סיכוייהן לחלות בסרטן השד.
מחברת הספר, פלורנס ויליאמס, מספרת כי מידת החזה הממוצעת בקרב אוכלוסיית ארצות הברית גדלה ממידה 34B ל-36C (ממידה 75B ל-80C שלנו), שינוי שהתרחש במשך דור אחד. ילדות היום מתחילות להתפתח בגיל מוקדם מאוד - מחקר של רופאי ילדים בארצות הברית מצא בשנת 2010 15% מקרב ילדות בנות שבע שפיתחו חזה נשי. במקביל לצמיחת החזה האינטנסיבית, התרחב גם היקף המותניים הממוצע - גורם המנבא סיכוי גבוה לחלות במחלות מערכת כלי הדם, מחלות לב, סוכרת וסרטן השד לאחר גיל המעבר.
חלב אם רעיל?
ואם זה לא מספיק, וויליאמס מזהירה כי החזה שלנו סופג ללא הרף רעלים, הנאגרים ברקמות השומן של השד: מה שאומר שככל שהחזה יותר גדול, כך נספג יותר רעל. "כשאנו מניקות את ילדינו, אנחנו מעבירות להם את מה שאנחנו מקבלות מהסביבה - כימיקלים וחומרים מזהמים". וויליאמס איננה מדענית, אך בבדיקה שערכה על חלב האם שבו היא מניקה את בנה השני מצאה כמויות של חומרים רעילים ואף מתכות כבדות.
מה נאמר? אנחנו חלילה לא שמחות לאידה של אף דדנית, ומאחלות לכולן חיים ארוכים ומלאי שפע. אנחנו רק יכולות לייחל שהגילויים החדשים יחלחלו גם אל דעת הקהל הגברית, ואולי התוצאה תהיה מעבר להערצה עיוורת של ציצי קטן. גם לו מגיעה קצת נחת, לא?