פירסינג, ניזום בעברית, כבר הפך מזמן לאחד האקססוריז הכי סקסיים ומושכים שאנחנו יכולות לעשות לעצמנו. כן, זה קצת כואב, כן, יש סכנה לזיהומים ויש גם כל מיני איסורים הלכתיים, אבל אם התגברתן על שלושת אלה, כנראה שהכתבה הבאה נכתבה עבורכן. אחד הפירסינגים הכי סקסיים אם לא ה- זה פירסינג בפטמה. היום הוא כבר לא נחשב לעגיל של חדר המיטות, אלא לכזה שאפשר לחשוף מתחת לחולצה שקפקפה, מנצנץ מעבר לחזיית תחרה או סתם בולט כי לבשנו חולצה צמודה.

ריהאנה מתהדרת בפירסינג בפטמות, כך גם קנדל וקיילי ג'נר, בלה ת'ורן ורוני מארה. הפירסינג לא שמור רק לילדות השובבות של החבורה, אלא יכול להתאים לכולן. את יכולה לבחור מתי יראו אותו ומתי לא, ואין ספק שה"וואו" שתקבלי כשהוא ייחשף על הציץ שלך מול פרטנר או פרטנרית חביבים, יוסיף לא מעט להט לחדר המיטות.

via GIPHY

ריכזנו עבורך את הדברים שחשוב שתדעי לפני שאת מנקבת את הפטמה היקרה שלך ועל הדרך הגיע הזמן לנפץ כמה מיתוסים על מה שהעגיל הזה יכול או לא יכול לעשות. ראשית, אם את מתחת לגיל 16, תצטרכי אישור הורים כדי לעשות עגיל בפטמה. יש מכונים שגם לא מוכנים מתחת לגיל 18. אין מה לשחק או לנסות לרמות, מכוני הפירסינג והקעקועים מיומנים בגילוי רמאויות בנושא, ואם את לא רוצה לבקש מההורים, פשוט חכי עד אחרי גיל 18 ליתר ביטחון.

אחד העקרונות הכי חשובים בעשיית פירסינג בפטמה, הוא הסטריליות. נכון, הכי קל להגיד "לי זה לא יקרה", אבל כשתחושי עקצוצים וכאבים ותתחילי לראות דם ומוגלה מעטרים את העגיל החדש, תצטערי שלא שמרת על כללי ההיגיינה הנדרשים. האחריות שלך בתור מי שעושה את העגיל, היא לבחור במכון שנראה אמין, נקי בצורה מפחידה ואחראי. קיימות סכנות בריאותיות בעת ביצוע החירור וגם אחריו כי מדובר בפרקטיקה שגורמת לפציעת העור, ובכך אנו הופכות להיות חשופות לזיהומים שיכולים להסתיים בבית החולים בשל הדבקה במחלות זיהומיות. לכן, התייחסי ברצינות האפשרית לנושא הניקיון והסטריליות ואל תסתכני אם את מרגישה שהמקום שאליו הגעת לא מספיק נקי.

המלצות משרד הבריאות הן שתוודאי שבמכון יש מכשיר בשם אוטוקלאב, האחראי לחיטוי ציוד שאינו חד פעמי, ואת צריכה לוודא שהפירסר משתמש בכפפות חד פעמיות וסטריליות. אנחנו ממליצות ללכת למכון בו את שוקלת לעשות את הפירסינג ולצפות מהצד. כך תוכלי לראות אם באמת שומרים על כללי הניקיון או שמעגלים פינות. אל תתפשרי על הבריאות שלך בשום מקרה.

via GIPHY

הדבר השני שחשוב שתשימי לב אליו הוא מידת המקצועיות של הפירסר. את יכולה לבדוק את זה בצורה פשוטה באמצעות מבט על עבודות קודמות, ולוודא שהתמונות מצולמות מזווית ישרה, ברורה ושלא מנסים להסתיר משהו. הסתכלי האם הפירסינג עקום או ממוקם כמו שצריך, במקרה שמדוןבר בשני עגילים האם הם סימטריים, ובאופן כללי אם אתן אוהבות את התוצאות שהפירסר הזה מוציא תחת ידיו. דעי שהמדידה צריכה להתבצע בעמידה ועל הפירסר לראות את שני השדיים שלך ולא רק שד אחד, כדי לקבל את התמונה המלאה ביותר לגבי המיקום הרצוי. זה לא המקום להתבייש, ואל תתפשרי על מדידה בשכיבה או בישיבה. הקדישו זמן ראוי למדידה. גם כאן אל תרגישו לא נעים לעשות אחורה פנה - גם אם כבר קבעתן.

הסיכונים: מדלקות ועד נזק ללב

וכן, יש גם סיבוכים שיכולים להיווצר מפירסינג בפטמה. נשים שסובלות ממום בלב הן בעלות סיכוי גבוה יותר ללקות באנדוקרדיטיס - מחלה זיהומית של קרום ציפוי הלב, שיכולה להתפתח לנזק מסכן חיים ללב. לכן, מומלץ לנשים במצב בריאותי כזה לא לעשות פירסינג בפטמה ופירסינג בכלל.

אחד הסיכונים המהותיים עבור נשים שעושות עגיל בפטמה, הוא מצב בו תהליך ההחלמה לא עולה יפה ונוצרת דלקת בפטמה שיכולה להגיע לתעלת החלב בשד וליצור הצטלקויות. הדלקת יכולה לגרום לסתימה של תעלות החלב, מה שיכול לגרום לבעיות בהנקה – לכשתניקי. במקרים החמורים ההצטלקויות יגרמו לחוסר יכולת להניק. באופן כללי, פירסינג בפטמה לא פוגע בהנקה, כיוון שהחלב שיוצר מהשד יוצא מחורים רבים ולא מחור אחד. יחד עם זאת, יש להוציא את העגיל בעת ההנקה. 

A post shared by Fedez (@fedez) on

סיכון נוסף קשור לגודל העגיל שאת בוחרת. מומלץ לא לבחור עגיל הקטן מקוטר של 1.6 מ"מ, כיוון שעגיל קטן יגרום לך לתחושת אי נוחות ואף יעכב את תהליך ההחלמה. זה אולי ייראה לך קצת גדול בהתחלה, אבל זה הגודל המומלץ ומאוחר יותר תוכלי להחליף לעגיל קטן. השיקולים הבריאותיים עולים על שיקולי הלוק.

תהליך ההחלמה יכול לנוע בין מספר שבועות למספר חודשים, כל אחת בקצב שלה ואין מקום להאיץ בגוף עם טיפול אינטנסיבי מידי או לנוח מעל זרי הדפנה אם נראה שההחלמה הייתה קצרה מהמצופה. בכל מקרה עלייך לשוב לביקורת אצל הפירסר לבדוק שהכל תקין, והכי חשוב לעקוב אחר ההנחיות הניתנות לך בצורה מדויקת. 

הטיפים: כל מה שאת צריכה לדעת לפני ואחרי הפירסינג

1. מומלץ לאכול לפני הפירסינג, אבל לא יותר מידי. הגוף זקוק לאנרגיה, לא כדאי לבוא על קיבה ריקה ואת יכולה לאכול תמר או משהו מתוק לפני, אבל לא להגזים כי ההתרגשות והלחץ יכולים להוביל למצב של בחילה. דרך אגב, לאכול לפני גם יכול להקל על תחושת הכאב.

2. ביום עשיית הפירסינג וודאי שאחריו, אל תמרחי קרמים או תתבשמי קרוב לאזור הפטמה. השאירי אותה נקייה ככל הניתן וודאי שאת לובשת בגדים נוחים שלא לוחצים או פוצעים אותה.

3. האם זה כואב? כן. אל תאמינו למי שאומרים שלא. יחד עם זאת, לכל אחת ואחת סף כאב שונה, כך שיכול להיות שאצלכן זה יעבור יחסית חלק לעומת אחרות שסבלו מאוד – וההפך.

4. אל תתפשרי על איכות העגיל שאת בוחרת לפטמה. עוד 100 שקל יעשו את ההבדל, כשתבחרי בעגיל רפואי מחומר מצוין ואיכותי שלא יגרום לזיהומים או אלרגיות.

5. כדאי שהפירסר או הפירסרית שלכן יהיו אנשים נחמדים שנעים לכן בחברתם. אם לא טוב לכן ואת מרגישות לא בנוח ושלא מתייחסים אליכן בכבוד (אתן סתם עוד לקוחות), אל תפקירו את הגוף שלכן בידי מי שלא ידאג שתקבלו את השירות הטוב ביותר.

6. כשאתן מורידות: אם בחרתן לסיים את מערכת היחסים עם העגיל, יכול להיות שהסרתו תעבור חלק ויכול להיות שיישארו לכן צלקות. יש שאומרות שהעגיל מרחיב את הפטמה ויש שלא שמו לב לשינוי. בכל מקרה, קחו בחשבון שיש מצב שהפטמה שלכן לא תחזור להיראות כמו שהיא היום וזה חלק מהעניין.