אחרי שחגגנו, שתינו, ספרנו סגרנו והתאפרנו, החלטנו שהגיע הזמן להיכנס לשנה החדשה עם מידה אחת פחות בבגדים. לא משהו רציני, עניין של שלושה, ארבעה, חמישה קילו. אבל משום מה, זה לא כזה פשוט. נכון, אנחנו אוכלות מעולה, לא בולסות טוסטים בשלוש בלילה ומקפידות גם להגיע לאימון לפחות פעמיים בשבוע. אבל כנראה שיש משהו שעוצר אותנו, משהו שבגללו המשקל ממאן להיפרד. אין לנו מושג מה זה, כמובן. אז החלטנו לנסות לברר, ופנינו למיכל קאירי, סגנית מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז שניידר לרפואת ילדים, שנתנה הצעות אפשריות לתיקון טעויות בתפריט. על הדרך היא גם מנפצת לנו כמה מיתוסים ומציעה פתרונות אלטרנטיביים למצוקות הבוערות. כי אם הן כבר בוערות, אז לפחות שנשרוף כמה קלוריות על הדרך.
בשבילי רק סלט
את יושבת במסעדה וממש לא בא לך לרדת על 300 גרם סטייק אז את הולכת על האופציה הבטוחה – סלט. כולה ירקות, לא? מה כבר יכול להשמין בזה? ובכן, הרבה מהסלטים במסעדות מתובלים ברטבים שמנים, מתוספים בגבינות השמנות, בקרוטונים, באגוזים וכמובן בלחמנייה בצד, מה שיוצא ארוחה עם ערך קלורי גבוה מאוד. ואם את בטוחה שהסלט שלך זה כלום, לא תתפנקי קינוח? תתפנקי.
מה עושים? בתור התחלה בקשי מהמלצרית להוציא לך מהסלט את כל הפריטים עם הערך הקלורי הגבוה – הקרוטונים, חלק מהאגוזים (כי אגוזים זה נורא בריא) ושאר התוספות עתירות השומן. סלט גדול, מזין ואמיתי לא באמת זקוק לשום דבר. נסי לבקש רטבים דלי בקלוריות וכמובן ותרי על הלחם.
עשיתי ספורט, מותר לי
נכון, אבל השאלה היא מה מותר וכמה. אחרי פעילות גופנית הגוף מפנה את המזון שמגיע אליו כדי לבנות את השרירים, לכן מומלץ לאכול בעיקר חלבונים ופחמימות. מצד שני, אם תגיעי הביתה ותתיישבי על עוגת הביסקוויטים שבמקרר כי "מה, חלבונים ופחמימות", זה כאילו שישבת חצי שעה על ההליכון.
מה עושים? מכינים אוכל לפני שהולכים למכון. ככה את לא צריכה לעמוד בפיתויים שנמצאים במטבח, וגם מספקת לגוף שלך את מה שהוא צריך באמת. אחר כך, אם עדיין מתחשק לך, אפשר להתפנק עם חתיכת עוגה. קטנה.
סנדוויץ' זה ארוחה קטנה
כשאופציית הסלט נראית הרבה פחות טעימה, הסנדוויץ' קורץ לך. מה רע? די הרבה, האמת. סנדוויצ'ים קנויים עמוסים בממרחים שמנים, כבדים ועתירי מיונז. הוסיפי לזה את כמות הקמח והשמן של הבצק, ותקבלי פצצת קלוריות במסווה של סנדוויץ' תמים.
מה עושים? אל תטמני ראש בחול ותעמידי פנים שאין לך מושג מה אחוז השומן בגבינה. בקשי מראש שהיא תהיה עד 5 אחוז והתעקשי שהסנדוויץ' שלך לא יכיל מיונז או חמאה באמצע, בצד או בכל מקום אחר. ואם את בעניין של טונה אז תוודאי שזו טונה אמיתית ולא ממרח מיונז עם נגיעות של דג.
ספתח קטן לא מזיק לאף אחד
מסעדות רבות נוהגות להגיש לשולחן לחמים, מתאבנים ומגוון רחב של סלטים לפני שמוגשת המנה העיקרית. אין עם זה בעיה, אלא אם כן את מגיעה רעבה, מתנפלת ומוצאת את עצמך צורכת כמות גדולה של קלוריות לפני שהארוחה בכלל התחילה.
מה עושים? מגיעים למסעדה קצת לפני התחושה שהבטן נצמדת לגב, מפחיתים באכילת הסלטים והלחמים, ומתרכזים בציפייה למנה העיקרית. או שמבקשים שלא יגישו בכלל לחם שלא יהיה פיתוי. אפשר בינתיים להתנחם בשתייה.
צהריים בחוץ – בלגן בפנים
הרבה משרדים מחלקים לעובדים שלהם קופונים לארוחות צהריים במסעדות, מביאים קייטרינג או דואגים למשלוחים. את בטח חושבת שאם זה מגיע קולקטיבית לכולם מבחוץ, זה חייב להיות בריא, נכון? אז זהו, שלא. ברוב המכריע של המקרים הפסטה, הפירה או האורז שמגישים לך במסעדות מבושלים בהמון שמן, וזו הסיבה, אגב, שהם טעימים.
מה עושים? מביאים אוכל מהבית, כזה שאת יודעת בדיוק ממה הוא מורכב ואת כל מה שעבר עליו בדרך לצלחת. או שאפשר לוותר על התוספת ולהזמין רק עוף בגריל או על האש, וכך לחסוך משמעותית בכמות השמן והקלוריות.
המשמין הרשמי – קפה קר
חם לך, את מזיעה ורעבה, את רצה מפגישה לפגישה ואין משקה שיותר מתאים לך מאייס קפה צונן. אם זה כך, אז חשוב שתדעי שערכה הקלורי של כוס אייס קפה נע בין 450 ל-500 קלוריות. התחליפים הדיאטטיים הם לא ממש דלי קלוריות – בין 100 ל-300 קלוריות לכוס – למרות שהם דווקא דלים מאוד בטעם.
מה עושים? לא נמליץ לך להתנזר, כי בכל זאת לפעמים זקוקים לקצת קפאין, אבל מומלץ לצמצם ככל האפשר את צריכת האייסים, ואם כבר שתית אחד, נסי לאזן אותו בארוחה דלת קלוריות בהמשך היום.
קלוריות חופשיות על הבר
את יוצאת עם חברות, את לא נהגת תורנית והכי בא לך להתפרע עם קצת אלכוהול. שזה אולי טוב לנשמה, אבל רע מאוד לדיאטה. במשקאות אלכוהוליים כמו בריזר, בירה וודקה רד בול יש כמות גדולה של קלוריות. ובגדול, כל מנת אלכוהול (כולל כוס יין) שווה כ-100 קלוריות.
מה עושים? מצמצמים קצת באוכל לאורך היום (קצת - לא מומלץ לבוא עם בטן ריקה למועדון), ומנסים לשלוט בכמויות השתייה לאורך הערב. בחורה שלא יודעת לשלוט בליקר שלה היא בחורה שבסופו של דבר מתחרטת על הרבה מאוד דברים, והם לאו דווקא כוללים קלוריות.
שייק איט בייבי
הרבה מכוני כושר ובתי קפה מציעים שייקים טבעיים ומיצים סחוטים תחת שם הקוד "משקאות בריאות". אז אם את גומעת אותם להנאתך ובטוחה שאת הדבר הכי בריא שנחת בפלנטה, חשוב לזכור שרוב המשקאות האלה מכילים כמויות גבוהות של סוכר, אפילו אם אין בהם תוספת סוכר.
מה עושים? הכי טוב לשתות מים, אבל אם בכל זאת מתחשק לך איזה מיץ, לכי על כוס קטנה במקום מיכל בלתי נגמר.
קחי פרי ותהיי לנו בריאה
אין בילוי טוב יותר בימי הקיץ החמים מלשבת בים עם איזה אבטיח או מבחר פירות העונה שהבאת איתך מהבית. נכון? בטח, אלא שדיאטטי זה לא. בפירות יש לא מעט קלוריות וסוכרים, ונכון שבתפריט הדיאטטי ששנוררת מחברה כתוב שמותר לאכול מנת אבטיח, אבל הכוונה היא לכוס עם כמה ריבועים, לא לרבע אבטיח פלוס בולגרית.
מה עושים? מגבילים. במקום לקחת פלסטיק גדול מפוצץ בפירות, קחי אותם בקופסאות בודדות ואכלי רק מה שיש.
שוקו שוקו, שוקו וניל
כל קיץ את ניצבת בפני מתקפה אדירה של ארטיקים, גלידות ושאר חידושים קפואים של שמנת שאי אפשר לעמוד בפניהם. הפתרון שלך – גלידת פרוזן יוגורט. בריא, דיאטטי וטעים, לא? פליז. המחשבה שגלידת פרוזן יוגורט "זולה" יותר מבחינת קלוריות היא אשליה בלבד, ועל אחת כמה וכמה אם בפרוזן שלך יש מקופלת, פקאן סיני ופסק זמן.
מה עושים? שמים בפרוזן פירות בלבד, מוותרים על הקצפת, הסוכריות וציפוי השוקולד, או שמסתפקים בסורבה או ברד ובכל מקרה – קונים כדור אחד של גלידה. לא שניים, לא שלושה ולא את הכמות המפורסמת של "שים כמה שאפשר לדחוס בתוך הגביע הזה".