בתעשיית הסטארים, שבה כל מישהו רוצה להיות משהו, החוק מספר אחד כבר מזמן ברור: אתה צריך להעז, לקחת סיכונים ובעיקר לגרום לעצמך להתעלות על כל האחרים כדי להפוך בלתי נשכח. יש שעושים את זה עם סמים ומוות, ויש עם בגדים יוצאי דופן. למרלין מונרו ואודרי הפבורן היו חיים קלים בשנות ה-60: שמלה לבנה פשוטה ושמלה שחורה קטנה עשו בשבילן את העבודה. ליידי גאגא כבר צריכה להתאמץ הרבה יותר.
אז מה הן השמלות הכי מפורסמות של 50 השנים האחרונות? מאחר שמדובר בסקר בריטי, לצד מונרו והפבורן מככבת במקום הראשון (!) ג'רי האלוויל, בזכות (או בגלל) שמלת המיני הקצרה והלאומית-משהו, בהדפס של דגל בריטניה, מימיה בספייס גירלז. לנו זה לא היה קורה.
ובמקום החמישי: או לה, ליידי גאגא
האלוויל, שלבשה את פיסת הבד בטקס פרסי המוזיקה הבריטית ב-1997, כבשה את הפסגה עם 82 אחוז מהמצביעים. "כולם זוכרים את הרגע שבו עמדה ג'רי על הבמה בשמלה של דגל בריטניה. זה גרם לכל המדינה לחוש פטריוטיות, מה גם שהיא נראתה מדהים", מסבירה עורכת האתר offerssupermarket שערך את הסקר, והוסיפה שהיא הייתה בהלם, מאחר שמדובר בשמלה פשוטה שלא עומד מאחוריה אף מעצב גדול.
נושפת בעורפה של האליוול היא ליז הארלי. זו זכתה במקום השני עם שמלה שחורה, זולה ומחוררת מבית ורסצ'ה מ-1994, שאותה לבשה לפרמיירה החגיגית של "ארבע חתונות ולוויה אחת", לפני שיו גרנט התעסק עם עובדת רחוב.
בדיוק כשחשבנו שהעם הבריטי אוהב את הכוכבות שלו בשמלות סליזיות, קצרות ודי כעורות, קיבלנו תיקון עם המקומות הבאים: במקום השלישי, זוכה מרלין מונרו עם שמלת הקולר הלבנה והמיתולוגית, והיחידה שמסוגלת להתעופף מעל פתח אוויר של רכבת תחתית באלגנטיות שרמנטית. ומיד אחריה ניצבת האצילית מכולן: אודרי הפבורן בשמלה שחורה קטנה ושרשרת פנינים מתוך "ארוחת בוקר בטיפאני" (והנה הרגעים הכי אופנתיים בקולנוע, גם שם אודרי מככבת).
כניסה מאוד מרשימה היישר למקום החמישי נרשמה על ידי ליידי גאגא, הבחורה שלא יודעת ג'ינס מהו. לבחורה יש כל כך הרבה אאוטפיטים שקשה היה לבחור, אבל בריטניה הצביעה עבור חליפת התחרה השקופה וההדוקה שעטתה על עצמה הזמרת בטקס פרסי המוזיקה. לאור הבחירות שקדמו לה, זה לא מפתיע אותנו.
עוד ברשימה: שמלת הכלה של הנסיכה דיאנה, שמלת הברבור המגוחכת של ביורק בטקס האוסקר בשנת 2000, ושמלת הוורסצ'ה הירוקה של ג'ניפר לופז, שאותה לבשה לטקס הגראמי וגרמה לכולנו לתהות איך לעזאזל המחשוף לא בורח (סלוטייפ גבירותיי, סלוטייפ).
כל זה גורם לנו להבין שאם את רוצה להיכנס לרשימה כזו או אחרת, עלייך להתלבש ממש ממש רע או למות. וגם: שלעם הבריטי יש טעם כל כך רע, שאולי כדאי שהוא לא יעשה מצעדים כאלה. לכן, כדי להיפטר מהטעם הקלוקל שהמצעד הזה השאיר לנו, קבלי את עשרת שמלות האוסקר שמבחינתנו יכולות להחליף את הסקר הזה בדילוג קל: מג'וליה רוברטס ועד גווינת פלטרו: שמלות האוסקר הבלתי נשכחות.