כל סטייליסט מתחיל, מלבישה ותיקה או אפילו אמא שלך יודעים: הדרך לסטייל אמיתי לא עוברת דרך מינוס בבנק ובזבוז הון על בגדים ואקססוריז, היא טמונה בשילובים שבין מעט בגדים איכותיים למעט אקססוריז מתאימים ואיכותיים לא פחות. אבל כמו תמיד, המרחק בין המציאות בין הקולבים של זארה לשיק של פאשיוניסטה אמיתית, יכול להיות די גדול, בעיקר כשבכל שעה מגיעים לחנויות עוד ועוד בגדים, עוד ועוד צבעים ועוד ועוד אביזרים שאת פשוט לא יכולה בלעדיהם.
אבל אנחנו כאן בשביל לעשות לך סדר, לפחות בכל מה שקשור למנשא הצמוד שלך, לאובייקט שמחזיק את כל הקפריזות שלך, לזה שתלוי לך על הכתף בנונשאלנס ששמור רק לדוגמנים – התיק שלך. ובטח תתפלאי לשמוע שלא חייבים להוציא עליו הון, פשוט צריך לדעת איזה תיק מתאים לצרכים שלך, נראה טוב בעינייך ונושא את כל החפצים שלך. ממש כמו גבר.
בחני את עצמך: האם את נשאנית כפייתית?
ראשית, כדי לא למלא את הארון בתיקים שונים ומשונים שבסופו של דבר תעשי בהם שימוש חד פעמי, את קודם כל צריכה לגבש לעצמך גישה פרקטית שתעזור לך למקד את החיפושים במה שאת באמת צריכה ולא בכל מה שהמוכרת תרעיף עליו מחמאות. הנה כמה דברים שאת צריכה לשאול את עצמך לפני הכל:
גודל ומשקל: האם את מאלו שסוחבות איתן את כל הבית בתיק, או שאת מקפידה להחזיק בו דברים ספורים והכרחיים כמו הארנק, מפתחות ותיק איפור קטן? אם את שייכת לקבוצה האחרונה, מוטב שתבחרי בתיק קטן, קליל וקלאסי, שלא יהפוך לתיק מציק. אם את מאלה שלוקחות הכל על הגב, כדאי לשים לב למשקל של התיק ללא הדברים בתוכו. אם הוא כבד מדי, סביר להניח שאחרי שתשימי בו את כל המיטלטלין, לא תוכלי לסחוב אותו בלי שייתפס לך הגב. גם עובי הרצועות של התיק צריך להתאים לייעוד שלו. רצועות דקות יכאיבו לך בכתפיים אם המשקל שתשימי בתיק יהיה גדול.
שימי לב: תיקים שסוחבים על כתף אחת מתאימים למשא קל עד בינוני. אם התיק שלך כבד, מומלץ לחלק את המשקל בין שתי הכתפיים. נשיאת כל המשקל על כתף אחת עלולה לגרום לכאבים לא רצויים בגב ובכתפיים, ואנחנו לא בטוחות שזה מחיר שאת מוכנה לשלם על התיק שלך, הורס את הבריאות ככל שיהיה.
צורה וגובה: האם את אוהבת תיק צד או שאת מעדיפה כזה שמונח על הגב? האם את נוטה לרצועות רפויות או שאת מעדיפה שהתיק יהיה מעט מתחת לגובה בית השחי? כדאי להחליט על כך מראש, מאחר שזה יקל עלייך את הבחירה. אבל מעבר לצורה כללית, כדאי לדעת שתיק יכול גם לשמש כהסוואה לחלקי גוף שפחות אהובים עלייך (בהנחה שיש כאלה, כן?), כך ששווה לחשוב על כך לעומק: אם יש לך אגן רחב, עדיף ללכת עם תיק שמגיע עד המותן או אפילו גבוה יותר. מצד שני, אם החזה שלך הוא הבעייתי, עדיף תיק יותר זרוק שמגיע עד אזור המותן או האגן.
כיסים ונישות: עכשיו שאת קונה תיק חדש, חשבי: האם ישנם אביזרים שאת רוצה שיהיו בהישג יד, כמו טלפון נייד או שוקר חשמלי? אם כן, כדאי לשים לב שבתיק הנבחר יש כיסים חיצוניים או כאלו שנוחים לגישה מהירה. בנוסף, לעתים תיק נראה אחרת לחלוטין כשכיסיו מלאים. כדי לא להגיע הביתה ולהתבאס מזה שהתיק החדש לא עונה על הציפיות, עדיף לשריין לעצמך עוד כמה דקות בחנות, ולהעביר לרכש החדש את החפצים מהתיק הישן. כך תוכלי לראות איך נראה התיק כשהוא מלא ותוכלי לבחון האם הדברים הנחוצים לך נמצאים בהישג יד.
ייעוד ומטרה: האם מדובר בתיק יומיומי לעבודה או ללימודים? או אולי את מחפשת תיק יד שילווה אותך בעיקר בלילות בעיר? אם מדובר בתיק לבילויים בלבד, ואת לא ממש מאלו שגומרות כל ערב במועדון אחר, כדאי לבחור תיק בצבע ניטרלי שיוכל לצאת איתך למגוון מקומות - מועדון, חתונה, מסעדה ובר אפלולי. תיק לשימוש יומיומי יכול להיות מרושל יותר, גדול יותר (מאחר שהוא צריך להכיל יותר ציוד) ומאחר שהשימוש בו עלול לרפט אותו מהר יותר, כדאי לחשוב גם על מחירו.
צבע וסטייל: זה המקום לשאול את עצמך מה הצבעים החביבים עלייך ומה הצבעים העיקריים של המלתחה שלך. וכמובן אם את מעדיפה שהתיק שלך יתאים לגרביים, לתחתונים ולגומייה בשיער, או שמבחינתך שחור הולך עם הכל. מומלץ שהגוונים של התיק לא יתנגשו בכל גוון אחר שאת אוהבת ללבוש, ובעיקר מומלץ ללכת על מעט תיקים בגוונים אחידים ולא הדפסים משוגעים שלא יתאימו להדפסים על הבגדים (ואפשר יהיה להשתמש בהם רק עם בגדים בגוונים אחידים). בקיצור, אל תגבילי את עצמך ובחרי לעצמך תיק אחד לכל היותר בצבעים מקושקשים.
נעילה מרכזית: איך את רוצה שהתיק שלך ייסגר: עם רוכסן, מגנטים, בכיווץ? או שאולי את מעדיפה אבזמים, סקוצ'ים או כפתורי תיק תק? שימי לב לחיבור של האבזם או הרוכסן לבד שממנו עשוי התיק. ודאי שהוא מחוזק היטב ולא ייקרע לך, כדי שלא תמצאי את עצמך תוך שבועות ספורים עם תיק שהרוכסן שלו נתלש או המגנטים שלא אינם עובדים, והוא פתוח תמידית. אל תשכחי להתייחס גם לזה כחלק מבקרת האיכות של התיק שעליו שמת עין.