לקח לגאפ לא מעט שנים להבין מה טוב לה. הרשת הכי אמריקאית באמריקה עושה בשעה טובה עלייה לארץ הקודש, ומתמקמת במקום הכי ציוני שיש – ירושלים. אבל רגע, אל תפתחו עדיין שמפניות. גאפ היא רשת ותיקה ששנותיה הטובות מאחוריה, ולמרות שאנחנו נורא שמחים לחזור מארה"ב עם שקיות כחולות עמוסות סווטשירטים מפליז, לא בטוח שזה ימשיך להסעיר אותנו כשהיא תהיה פה, מתחת לאף.
אבל החלטנו לברר אצל המומחים לסטיילינג - כמה פרסונות אופנתיות שאחראיות על איך הכוכבים שלנו נראים ולבושים - מה דעתם על ההגעה של הרשת. בעוד הדעות חלוקות בדבר האמירה האופנתית של המותג והצלחתו הפוטנציאלית בארץ (אם יש כזאת), גילינו קונצנזוס אחד ברור: רובם מברכים על ההגעה ההיסטורית ומקווים שמדובר בפתיחת דלת עבור חברות רבות ונוספות.
גאפ מגיעה לארץ: כל מה שרצית לדעת על המותג השני בגודלו בעולם.
"גאפ תיצור קהל יעד חדש בארץ"
"אני מאוד מתחברת לסגנון של גאפ", אומרת ליאת אשורי, שאמונה על הסטיילינג של מתמודדי כוכב נולד, מכירה מבפנים כל ארון של מישהו שנחשב משהו בישראל וגם אותה לימדה דבר או שניים על סטייל אישי. "מצד אחד, זה נכון שאין בקולקציות טרנדים חמים או יציאות מוטרפות, אבל יש משהו מאוד יפה בקו הנקי של הרשת, וזה חסר במיוחד בארץ. גאפ מציעה מענה קלאסי, הן מבחינת גזרות והן מבחינת חומרים, ומדובר ברשת שתומכת בכל המידות, מה שיקנה לה קהל יעד רחב יותר".
האם הרשתות בארץ צריכות להתחיל לחשוש?
"לא ממש. אין משהו שדומה לגאפ בארץ, אז ייתכן מאוד שהיא תיצור קהל יעד חדש שמחפש את בגדי הבייסיק עם הגימורים הטובים והנקיים. בעיניי, גאפ היא ה-מקום לבנות את הארון שלנו ברמה הבסיסית. קצת כמו דלתא, רק הרבה יותר מפותח. עם זאת, אני חושבת שהשאלה האמיתית טמונה בתימחור של הבגדים. לאנשים בארץ קשה להוציא 170 שקל על טישירט, נכונה ואיכותית ככל שתהיה. וייתכן שפה ייקבר הכלב".
"אף פעם לא מאוחר מדי"
גל אפל, הסטייליסט שמלמד את הגברים שלנו להתלבש והשופט האדיש והנונשלנטי של פרויקט מסלול, שומר על אדישות חיננית גם בהקשר של גאפ. "אני חושב שזאת אחלה רשת שמציעה סוג של בייסיק נהדר. לא מדובר בחברת אופנה שמושפעת מטרנדים, אלא מבססת את הקולקציות שלה ממיינסטרים מעודן. אחלה".
גאפ טובה ליהודים?
"היא בטח לא רעה ליהודים. קשה לי לנבא האם היא תצליח בארץ. מצד אחד, היא מציעה בגדים שפונים לכולם ולא מהווה תחרות של ממש עבור החברות קיימות בארץ. מצד שני, בואו נקווה שישמרו על מחירים שווים לכל נפש, כמו שהם מקפידים בחו"ל".
לא מרגיש לך מאוחר מדי?
"ממש לא, אף פעם לא מאוחר מדי. תמיד יש מקום לייבוא של חברות חדשות, זה יכול לעשות רק טוב".
"ישן מדי, מאוחר מדי"
"גאפ היא רשת מעט אולד פשן, ויש לה לא מעט מתחרות כיום שעושות עבודה דומה, אם לא טובה יותר ממנה", אומר ארצי יפרח שבעוד שנייה וחצי עוזב אותנו לפריז, לקריירה מלאת סטייל בעיר האורות.
"מדובר ברשת שבנתה את עצמה על פריטי בסיס ותו לא. היא טובה, אבל כבר מזמן לא גדולה כמו שהייתה. מאוד מזכירה לי את levis בשעתה – רשת גדולה ואיכותית שמתעקשת להישען על הזוהר של שנות השמונים ושלא השכילה להתקדם הלאה".
מה דעתך על הגעתה לארץ?
"אני מצר על כך שהם מגיעים מאוחר מדי, כי בזמן שהם נרדמו בשמירה, עולם האופנה התפתח. אני מאמין שיהיה לרשת קהל יעד בהתחלה, בעיקר בגלל הבאזז הגדול. ישראל היא גם אומה שאוהבת לעשות שופינג. מצד שני, עבור מדינה כה קטנה, יש העמסת יתר בכל הקשור למותגים. גאפ תאכל מאותה עוגה של קסטרו, גלוברי, H&O ויתר רשתות, ובהכרח תיקח חלק מהנתח. לא בטוח שגדול במיוחד, אבל עדיין. אני מעריך שזאת רשת שתשרוד, יותר מאשר תשגשג".
בייבי גאפ שולט!
"האמת שלא יוצא לי לעבוד עם גאפ יותר מדי. זאת רשת שאני נכנסת אליה, ככה על הדרך, כשאני בחו"ל", אומרת הסטייליסטית דורין אטיאס. "בצעירותי, מאוד אהבתי את המותג, אולי כי הוא היה בלתי מושג בעליל. אבל זה כבר כמה שנים שאני לא מעודכנת בקולקציות של הרשת. בגדול, גאפ היא רשת מאוד בסיסית, מאוד מיינסטרימית שלא מעתיקה או מחקה קולקציות של מעצבים, וזה ייאמר לזכותה. היא עומדת בפני עצמה".
אז את מצפה לבואה?
"האמת שכן. אני פריקית של ג'ינסים ומאוד מעניין אותי לראות את ליין המכנסיים שלה. כששרה ג'סיקה פרקר הייתה פרזנטורית של הרשת, לפני אי אילו שנים, היא לבשה ג'ינס מדהים וזה עדיין חקוק אצלי. מה גם שבאופן אישי, כאימא לילד בן שמונה חודשים, אשמח מאוד לקנות בבייבי גאפ. הם עושים עבודה מעולה בליין הקטנטנים. הם מבינים שתינוק הוא תינוק וצריך שיהיה לו נעים ונוח אך יחד עם זאת יפה".
למי הרשת תפנה במיוחד לדעתך?
"דווקא בגלל הקולקציה המאוד בסיסית, אני חושבת שיהיו הרבה אנשים שישמחו לומר שהם לובשים את המותג. זה יתאים במיוחד למשפחות, זוגות צעירים מהפרובינציה שעובדים משמונה עד שש עם משכנתא".
אז את בעד.
"אני מברכת כל דבר שמגיע לארץ ומביא אווירה חדשה. מה שכן, לא ברור לי למה הם מתמקמים דווקא בירושלים. אין מצב שאני מגיעה עד לשם. אבל אני בהחלט מחזיקה אצבעות וחושבת שזה יצליח, זה רק יהיה מאוד תלוי במחיר".
"זול, זקן ומשעמם"
"הגעתה של רשת גאפ לא מלהיבה אותי בשום צורה שהיא", יורה ליאון שניידרובסקי בלי הכנה וממשיך במונולוג ברור ומכוון מטרה. "לישראלים יש נטייה להעריץ כל מותג מוכר שמגיע מחו"ל. בעיניי, גאפ היא עוד חברה עם בדים זולים ומאוד לא טרנדים, שממותגת במיוחד לזקנים. סוג של בגדי יומיום. אני אישית לא מתחבר לגזרות, לטאצ'ים ולגימורים. אבל אם תשאלי אותי על H&M אני אדבר אחרת לגמרי".
אז מה? חבל שהם באים?
"תראי, אני יודע שהייתה להם נפילה במכירות והם כן מנסים למתג את עצמם מחדש ולפנות לקהל צעיר. קשה לי להעריך אם זה טוב שהם באים או לא, כי לא ראיתי את הקולקציות החדשות. אבל בגדול אני כן חושב שיהיה להם קהל יעד בארץ. אנשים שאוהבים את החלק, הפשוט, השמרני, אלה שלא מסתכנים".
יש רשתות בישראל שצריכות לחשוש?
"יש מצב שגאפ תתנגש קלות עם 'הוניגמן', שפונה לאישה המתוחכמת, המעט שמרנית, עם דגש על יופי ונוחות. בקטע הגברי, זה מקביל לסטייל של 'גולף', שמציעה מכנסיים פשוטים ונקיים וחולצת פולו. אבל סיבה אמיתית לחשוש? לא ממש. גאפ לא תשנה את פני האופנה".
טוב ליהודים. פחות ליהודיות
המעצב יוסף, שמלביש בערך כל פיגורה אופנתית בארץ שזזה ובועטת, מפרגן לכניסתה של הרשת. טוב, זה לא כאילו היא באמת הולכת לגנוב לו לקוחות. "לדעתי גאפ היא רשת די מוצלחת עם קולקציות מצוינות בתחום הבייסיק. אני מנבא שהם יהיו להיט היסטרי בעיקר בתחום בגדי הילדים והתינוקות. לגבי הקולקציות למבוגרים, הבגדים שלהם יהיו נכונים בעיקר לגבר הישראלי, אבל לא יותר מזה. וזה מבורך לגמרי. אם זה יעזור לגבר הישראלי להיראות קצת יותר מסודר – כולנו נרוויח".
מי יהיה קהל היעד של הרשת להערכתך?
"פקידי שומה, פקידי בנק ופקידי דואר".