שלי הרמן (צילום: נמרוד קפלוטו, StyleRiver)
"הכי נוח לי בג'ינס ונעליים שטוחות" | צילום: נמרוד קפלוטו, StyleRiver
שלי הרמן טופורבסקי, 24, היפה (בהחלט) והאופה של העונה הנוכחית של מאסטר שף, כבשה אותנו כבר באודישן עם זוג עיניים מהפנטות, ודמעות ההתרגשות שלה והתבלטה בתכנית בתור הצעירה הנמרצת שלא מפחדת משמן עמוק (וגם להיכוות בדרך). אחרי האורז והברבוניות, תבשיל השעועית והחצילים הממולאים בפתיתים,  אתמול, היא נאלצה להזדכות על הסינר בעקבות מנת הפירות הטרופיים והאקזוטיים.

"האמת היא שלא הסתדרתי עם המשימה בכלל. הייתי בחוסר אונים. אני מניחה שהגיע לי ללכת בשלב הזה, לכן אני לא יכולה להגיד שממש הופתעתי שהודחתי", אומרת לנו שלי מיד לאחר ההדחה. "ידעתי שהלך לי גרוע. אבל תמיד חוסר הצלחה היא מאכזבת. זה חבל לי שזה נגמר, אבל היה לי כיף, חוויתי ולמדתי. בגדול אני יוצאת מסופקת, למרות שתמיד השאיפה היא להיות הכי טובה"

למרות הרייטינג הגבוה במיוחד  (41.1%) שזכתה לה התכנית אתמול, הרמן הצנועה לא זוקפת אותו אליה, אלא בעיקר שמחה שהתכנית הצליחה להגיע לכמה שיותר אנשים. "זה מוכיח שמאסטר שף היא באמת תוכנית שמדברת לכולם, בכל הגילאים. כולם יכולים לבשל ולכן מתחברים אליה. הרגשתי שזה היה פרק טוב שהצליח להעביר את מה שהרגשתי וחוויתי באותו הזמן".

אבל תסמכו על הרמן שהיא לא מתכוונת לעצור במטבח. מאז סיום הצילומים, היא משקיעה את זמנה בלימודים לקראת סיום תואר במשפטים וחולמת להיות נשיאת בית המשפט העליון, ולא פחות מזה. חוץ מזה, היא מוכנה לומר שיש דברים שעומדים על הפרק ומשאירה אותנו עם שלוש נקודות לחשוב עליהן. בזמן שאנחנו ישנות על זה, ביקשנו להזמין אותה למשרדי StyleRiver ליום צילומים ושיחת בנות, ולא רק על פחמימות. אבל היא ללא ספק פתחה לנו את התיאבון.

שלי הרמן ובעלה. מאסטר שף (צילום: שלומי חלפון - סטודיו צילום)
הכפפות נועדו להסתיר את הכוויות. שלי ובעלה ביום החתונה | צילום: שלומי חלפון - סטודיו צילום

אז איזה תגובות את מקבלת ברחוב?
"הן נחלקות לשניים. יש את התגובות באינטרנט, שבאיזשהו שלב הפסקתי לקרוא אותן, ואת אלו שברחובות שהן הכי תומכות ומחבקות. למען האמת, פנים מול פנים לא נתקלתי בתגובה עוינת, בניגוד לפייסבוק והטוקבקים שירדו לי על החיים. היו לי כמה ימי משבר ושאלתי את עצמי למה נכנסתי לכל זה ואיך חשפתי את עצמי לתת לאנשים לדבר עליי. אבל מהשניה שהפסקתי לקרוא את זה, התחלתי ליהנות. אין לי בעיה שאנשים מדברים ואומרים, אבל זה ירד למקומות כואבים ואישיים. זה לימד אותי להיות יותר חסינה, כי לאנשים יש תמיד מה להגיד. אולי הקונספט של התחרות לא היה טוב בשבילי ולא הוציא ממני את המיטב, אבל לא יכולתי לדעת את זה מבעוד מועד. אם היית מראיינת אותי לפני שבועיים, הייתי אומרת לך שההשתתפות בתכנית הייתה טעות חיי. אבל היום זה בסדר, אני לומדת להשלים עם זה ולא מתחרטת על החוויה".

ממה הכי נהנית בו בתכנית?
"זו הייתה התנסות ממש טובה. הכרתי אנשים טובים ולא תחרותיים שהפכו לחברים. על המסך תכניות ריאליטי נראות כמו תחרות רעה בין המשתתפים, אבל במאסטר שף זה באמת ההפך. זו תכנית לבבית, חברית. לא טלוויזיה מכוערת. אין תככים. היא הצד הטוב של תכניות הריאליטי. לדוגמה, אם הבנות לא היו עוזרות לי, לא הייתי נשארת בתחרות. זה נכון שזה נראה שהתלוננתי, אבל כל כך נהניתי. זו הייתה הנאה שאני יכולה להגיד עליה בדיעבד שהייתה חוויה. תוך כדי זה היה נראה אחרת, כי באותו הזמן הייתי גם בהכנות לחתונה, משהו שחלמתי עליו מאז שאני קטנה, ופתאום לא היה לי זמן. הכל היה ביחד".

מה היה לך הכי קשה?
"
הלחץ. הנפשי והפיזי. לא ידעתי להכיל את הלחץ שהיה סביבי. בין אם זה לקבל החלטות בזריזות, האינטנסיביות של המשימה ועד להתמודדות עם הדחות. יצרנו שם חברויות כאלו טובות, שכשפתאום אחד מהם הולך זה מפח נפש, כאילו אתה הולך".

שלי הרמן (יח``צ: ינאי יחיאל)
שלי הרמן | יח``צ: ינאי יחיאל

הכנות לחתונה תוך כדי בישולים לאייל שני

בזמן הצילומים, הספיקה הרמן הצעירה גם להינשא לבן זוגה מזה שנתיים, בועז טופורובסקי. את ההכנות לחתונה ואת ירח הדבש, כך נראה, היא העבירה עם השפים במטבח. "זאת הייתה תקופה פסיכית . הייתי חוזרת בחמש בבוקר, ומתחילה את היום כבר בשבע עם כל הסידורים לחתונה. לא ישנתי בכלל. אחרי שהחתונה נגמרה ואחרי שנגמרו הצילומים, הסתכלתי אחורה ואמרתי לעצמי 'וואו, מה עשיתי בשלושה חודשים האלו? איזה מטורף'. זה חיזק אותי. זה עשה לי טוב לאישיות. למדתי להתמודד ולהסתגל למצבים לחוצים וקשים". בקרוב, אגב, יטוס הזוג הצעיר לירח דבש אמיתי בדרום ובמרכז אמריקה. וילדים? "כמובן שאני ממש רוצה. אבל תני לי לחזור מירח הדבש קודם".

אז הדבר החשוב הבא: בואי נדבר רגע על השמלה
"את השמלה עיצב אליאב שאשון וזה היה המקום הראשון שנכנסתי אליו. הוא היה כזה מקסים ואכפתי. הוא גם זה שחשב על הכפפות, שהייתי חייבת בגלל הכוויות מהתכנית. הידיים היו בתהליכי החלמה, אבל לא עד הסוף, ולא רציתי להצטלם איתן בחתונה. אז אליאב, ביום של החתונה, תפר לי אותן על היד".

אחרי שפתרנו את הסוגיות הגדולות (מאסטר ש, טוקבקים, וכפפות), ביקשנו להתפנות לשאלות הקטנות שעושות לנו את היום.

האם הסנדלרית הולכת יחפה או שאת גם בשלנית בבית?
"אני לגמרי מבשלת בבית.  התכנית רק עשתה לי תאווה יותר גדולה אפילו לבישול. זה פתח לי עולמות. אני לא מפחדת לנסות. יש דברים שמצליחים יותר, או פחות. אין יום שאני לא מבשלת, ואין יום שזה פחות משלוש, ארבע שעות"

איך את מתלבשת ביום יום?
"זה מאוד תלוי ביום ובמצב, בין אם אני בעבודה או לא. כשאני לא עובדת, הכי כיף לי להיות בג'ינס ונעליים שטוחות. בתקופה שעבדתי, הייתי לובשת שמלות, גרביונים ונעלי עקב.

שלי הרמן (צילום: נמרוד קפלוטו, StyleRiver)
היופי הוא לא פעם גם שם רגל. שלי | צילום: נמרוד קפלוטו, StyleRiver

יצא לך לרכוש בגדים אונליין?
"
אני אוהבת מאוד את הרעיון שבקליק אחד את קונה וזה מגיע ישר הביתה. זה אחלה פיתרון. אבל למען האמת עדיין לא יצא לי".

איך את שומרת על הגזרה?
"ככל שאני מתעסקת יותר במטבח, ככה התיאבון שלי קטן. אני חושבת שזה קורה כי את מתעסקת בזה כל כך הרבה, את רואה את כל התהליך, ואותי זה כבר ממלא. אין לי דיאטות מיוחדות. אני פשוט מאמינה שצריך לאכול הכל, אבל בכמויות קטנות. אחת המשימות במאסטר שף למשל הייתה להכין אוכל מנחם, ואני אמרתי שאוכל לא מנחם אותי. מה שמנחם אותי באמת זה להכין לאחרים אוכל שהם יאהבו וייהנו ממנו. אני לא מאלו שיאכלו חבית גלידה כשהן עצובות. כדי להתמודד עם העצב, אני אשאל את בעלי מה הוא רוצה שאכין לו או שאתקשר לחברות שלי ואשאל אותן אם הן רוצות לקפוץ לאכול".

האם את מרגישה ששופטים אותך על פי המראה?
לא יודעת, אני לא יכולה להעיד על עצמי. אבל הסביבה הקרובה שלי אומרת שלאנשים קשה להכיל מישהו שנראה שיש בו הכל. אז ינסו למצוא את הדברים הלא טובים. חלק מהתגובות למשל שקיבלתי היו שקיבלו אותי רק כי אני יפה. אבל אני חייבת לומר שמההתנסות שלי זה דווקא ההפך. לא תמיד המראה החיצוני פותח דלתות. יש מקומות שכן, אבל לפעמים הרושם הראשוני של הקונספט החיצוני עושה עוול, ולא ההפך, ולאנשים קשה להבין את זה.

שלי הרמן (צילום: נמרוד קפלוטו, StyleRiver)
חולמת על תוכנית בישול. ואם לא, אז נשיאת בית המשפט העליון | צילום: נמרוד קפלוטו, StyleRiver

למה את לא אוספת את השיער שלך כשאת מבשלת?
בבית, ברוב הזמן, אני עם גולגול למעלה. בתכנית הייתי עם שיער פזור כי זו טלוויזיה, בכל זאת.

יש מצב שנראה אותך שוב על המסך?
"
אני מקווה. תכנית בישול זה יהיה הטופ. אבל אותי לימדו שמתחילים מלמטה ומטפסים מעלה. אני מקווה שזה יגיע באיזשהו שלב. בינתיים אני בשנה שלישית בלימודים. נראה מה יהיה . למדתי לא לתכנן, ופשוט לזרום."

מה שגרת הטיפוח שלך? האם את מתאפרת ביום יום או רק לאירועים מיוחדים?
"
למען האמת אני לא מתאפרת ביום יום. המקסימום שאשים זה אייליינר ומסקרה. זהו. כדי להתאפר ממש זאת חייבת להיות יציאה רצינית.  אני חושבת שזה מהמם להתאפר, אבל פשוט אין לי את זה. אני אוהבת שמאפרים אותי, ואשמח ללמוד"

שיעור איפור מזורז

אז מזל שאנחנו כאן. ביקשנו מגליה תורן חן, יועצת למגמות יופי בינלאומיים, ומיכל אלבז, סמנכ"ל שיווק COSMETICS OFRA  כמה טיפים לאיפור, כדי שנוכל להראות יפות כמו שלי.

"לשלי עיניים ירוקות יפות ובולטות, בייחוד על רקע צבע עורה וגוון השיער הכהה שלה. לכן כדי להדגיש את העיניים רצוי ללכת על עיקרון הניגוד. כך למשל לעיניים כחולות, להתאים צלליות בגוונים זהובים וכתומים, לעיניים ירוקות גוונים סגולים ויין, ולבעלות עיניים כהות יהיה הכי יפה צבעים קרים בגוונים ירוקים וכחולים. מי שקצת חוששת מצבעים ניתן להשתמש בצללית בגוון מנוגד אך משלים, זאת אומרת צללית בגוון טבעי, אך להשתמש בגוונים המנוגדים כנקודות אור במקום הכי גבוה בעפעף, או בנקודת גלגל העין, מה שיוצר אשליה של הרחקת העיניים זו מזו.

טיפ נוסף המתאים לכל גוון הוא להשתמש בג'ל איילנר במקום עיפרון בתוך העין. כיוון שהעיפרון הוא שומני, ולכן כעבור מספר שעות הוא נמרח ויוצר מראה של דב פנדה, רצוי להשתמש במוצר, כמו הג'ל איילנר הנשמר במקומו שעות על גבי שעות. אחד הטרנדים החמים באיפור העיניים הוא לשים איילנר ג'ל ולאחר מכן לטשטש אותו באזור העפעף עם מברשת טשטושים, מה שיוצר רך ורומנטי".

איפור ב- StyleRiver (צילום: נמרוד קפלוטו, StyleRiver)
איפור ב- StyleRiver | צילום: נמרוד קפלוטו, StyleRiver

כפי ששלי אמרה, היא אוהבת להתאפר כשהיא יוצאת בערב. טיפ נהדר להבלטת עיניים בהירות הוא למרוח מסקרה שחורה ורק בקצוות הריסים למרוח מסקרה כחולה או ירוקה. ישנו כלל כזה בעולם האיפור האומר כי אם העיניים היו הפוקוס של הלוק, יש למתן עם שפתיים נקיות ועדינות. אך עדיין יש להגדיר אותן עם תוחם ולמלאן עם צבעים רכים, כדי לא ליצור מראה מחוק. אבל למתקדמות, המראה החם שהציגו המעצבים לחורף 2013, כמו ג'ייסון וו ודיור, הוא שילוב של עיניים בולטות עם שפתיים אדומות וכהות בגווני יין ובורדו"

*איפור שלי הרמן: רונית יולזרי 

>> להיראות מיליון דולר: הלוק המחויט

>> הם רק נראים תאומים: הזוגות הדומים