אין רגע מבלבל מזה. עומדת מול עשרות אם לא מאות בקבוקוני בושם, מדפים על גבי מדפים, התלבטויות על גבי הצקות לדיילת היופי שכבר לא מסתירה את גלגולי העיניים. מריחה עוד בושם ועוד כמה כי זה לא מספיק - זה הזמן למצוא את הבושם שיהיה רק שלי. אבל אז, בערב, כשאת מגיעה לאירוע כבר בכניסה לאולם לבחורה משמאל יש בדיוק את אותו הבושם, ועליה הוא מריח אפילו יותר טוב.
אחרי כל זה, אתם יכולים להבין למה העיניים שלי קרנו מאושר, כשבית הבישום הישראלי SPRING הציעו לי לטוס לגראס שבדרום צרפת, הממלכה העולמית של תעשיית הבישום. שם, בין ההרים המושלגים (בחורף) לשדות הלבנדר המבושמים טוב טוב, שוכן לו המפעל של מעצבת הבישום הצרפתייה, עמנואל ריווה, שבמשך השנתיים האחרונות עיצבה ל-SPRING את הניחוחות לסדרת בשמי הבוטיק - Private Collection.
את הסיור במפעל התחלנו בהסבר על המרכיבים המיוחדים, שממוקמים בתוך שורות שורות של חביות. בכל חבית ניחוח אחר שמרכיב את הפורמולה, כשבתוך פורמולה אחת אפשר למצוא בין 50 ל-200 מרכיבים שונים. משם עלינו למן מרקחה שמכילה עשרות אם לא מאות בקבוקונים, חלקם כבר עומדים עם הפורמולה הסופית, אחרים נמצאים עדיין בתהליך הפיתוח.
אחרי הסבר מפורט על המרכיבים של בשמי הפריבט קולקשיין, נסענו למהות של גראס – הגנים הרחבים, הירוקים והכי חשובים הריחניים, שבהם גדלים כל סוגי הצמחים הדרושים להכנת בשמים. מה לא היה לנו שם? לבנדר, יסמין, ורדים, עשבי תיבול, דפנה, נענע והרשימה באמת בלתי נגמרת. מה שבטוח, חוש הריח שלי השתפר שם פלאים.
ייצור בשמי בוטיק הוא עליית מדרגה רצינית עבור מותגי הבישום הישראליים. למה? פשוט מאוד. בינתיים, לא שמעתי על מותג ישראלי שהרים את הכפפה ויצא למסע ארוך ומפתל, בדרך למצוא לנו את הניחוחות הנדירים של שוק בשמי הבוטיק.
נכון לעכשיו מציעה סדרת ה- Private Collection ארבעה בשמים:
BOIS DELICE
ההתזה הראשונה של הבושם על הגוף, העלתה את הקיץ למחשבות. ניחוח מודרני, ריח מתקתק ופריחת הדרים. בעלי חוש הריח המפותח כנראה יוכלו גם להבחין בנגיעות תאנה, תפוז ברגמוט, מנגו ואפילו אננס, שמחוברים לליבה עצית ואמברית. אמנם אני לא כימאית, אבל לבשמים מומחים מבנינו, מולקולת ה- Ambrocenide היא זו שמאחדת בין פריחת ההדרים לעץ המודרני, וכך נוצרת לה ארומה צלולה וזוהרת. ואם כבר מדברים על זוהר, ההשראה לבויס דליס הגיעה מקרני השמש, והשאיפה כאן? ללכוד אותן בתוך בקבוק בושם לבן אחד.
SAFRAN DE LA MANCHA
אם אתם מאוהבי ניחוחות הווניל, תתחדשו, זה הבושם בשבילכם. ההנאה האישית שלי ממנו הייתה בעיקר בתעוזה – תבלון הזעפרן יחד עם יסמין הסמבק, פרח לבן בעל ריח לא קונבנציונאלי וליבת האופופונקס, הם אלה שעושים את ההבדל. הבושם מוקדש כמחווה למורשת הספרדית, ומגשר בין המסורת הערבית של מדינות המזרח למודרניות החמה והחושנית של ספרד. מכאן גם השם, הזעפרן הוא תבלין יקר בארצות ערב, לה מאנצ'ה היא חבל ארץ בספרד, ושניהם על הגוף מספרים לכם סיפור על מסע שלם.
MEDELLIN TOLU
כבר מהשם של הבושם, אפשר להבין מה המטרה של האדם שלובש אותו. מדיין זו העיר שבה התפתח הקרטל הגדול ביותר בקולומביה, כך שהדגש של הניחוח המעושן כאן הוא על התמכרות, פיתוי ותשוקה. דובדבן האהבה, וניל טבעי, קינמון, פאצ'ולי, יסמין, פסיפלורה והמרכיב המיוחד - Tolu Balsam, משלבים יחד ארומה של משהו אסור, מורכב, כבד ועוצמתי. במילים אחרות – ההתמכרות הבאה שלכם.
OUD RENAISSANCE
אחרון חביב, והמועדף עליי מבין הארבעה, הוא העוד רנסאנס שמכיל את השילוב בין העתיק לחדש, בין המסורת למודרניזציה ובין הדת לתבונה. העוד הוא אחד הריחות העתיקים על פני האדמה, ומסמל בתרבויות המזרח את הקשר לאל ולרוחניות. מנגד, תקופת הרנסנאס מתארת בדיוק ההפך – לידה מחדש של האדם, כך שהשילוב בין השניים מביא מיסטיות אפלה לגוף שלנו. אישית, הניחוח הדומיננטי שלו מזכיר לי מסתוריות ותחכום, כך שבשבילי זה לגמרי הבושם המושלם.
מלבד ארבעת בשמי הבוטיק, תוכלו למצוא בסדרה גם מפיצי ריח ונרות בישום, שמיוצרים משעוות קוקוס טבעית. מה מיוחד בה? מעבר ליתרון האקולוגי, היא רכה יותר, מה שמאפשר למולקולות הריח להתפזר בקלות. אחד הניחוחות שאישית לא יכולתי להתעלם מהם הוא ה-CHAMPAGNE ON ICE. יש בו מן פרשיות שמציפה את האוויר ברוגע של ספא, מסאז'ים וכמובן, שמפנייה מפנקת. מישהו חיפש את החיים הטובים?
מחיר: 349 שקל. להשיג ברשת אפריל, אתר הבית של SPRING ופרפומריות נבחרות.