אם יש משהו שרשתות השיווק מצליחות להפיל אותנו בו, זה הסטנדים שממתינים ממש בתור לקופה. אחרי שסיימנו את הקניות והצלחנו להימנע מכל הפיתויים הגדולים, אנחנו מגיעות לסוף המסלול - מותשות, עייפות ומורעבות אש (שכן לא נעז לקחת טעימה מהחומוס הארור שכולם מנגבים ממנו במעברים), ושם אנחנו מגלות סטנד של שוקולדים על גבי חטיפים על גבי מתוקים. אז אנחנו לוקחות נשימה ארוכה, נזכרות בכפתור של הג'ינס שמיאן להיסגר הבוקר ועושות את המעשה הבא: רוכשות שלוש קופסאות של מסטיקים בעשרה שקלים. כי אם כבר לבלוס משהו, אז שיהיה טעים לזמן-מה, יבשם לנו את חלל הפה ולא ייתקע לנו בירכיים.
ובכן, אנחנו כאן כדי לבאס אותך: מסטיק הוא לא רעיון טוב. ולא, לא בגלל שהוא מזיק לך לשיניים או כי הוא משמיע רעש מעצבן או גורם לך להיראות כמו פרחה כשאת לועסת אותו. כעת מסתבר שהמסטיק יוצר בעיה ארורה עוד יותר: הוא עושה לנו קמטים.
ללעוס או להתקמט? זאת השאלה
לא מעט מנתחים פלסטיים שמו לב לתופעה. "רבים ממטופליי אשר לועסים מסטיק על בסיס קבוע סובלים מקמטים זהים סביב הפה, ואני מאמין שהם נוצרים בגלל הלעיסה האינטנסיבית", אומר דוקטור ג'ואל שלזינגר, מנתח קוסמטי לאתר msnbc. על אף הסוגיה הבוערת, טרם נעשה מחקר על הנושא (טוב, החוקרים היו עסוקים כנראה להגיע למסקנה חדשנית שגברים משקיעים פחות בזוגיות), עם זאת – בלוגים רבים שעוסקים בענייני היופי לא מפסיקים לברבר בנושא.
לדברי מומחים בתחום, הלעיסה הזאת שלנו, בדומה לעישון סיגריות, מביאה לשתי תוצאות: הפעולה החוזרת של הזזת הלסת גורמת לקפלים וסדקים סביב הפה בשל שימוש יתר בשרירים. "כשאדם לועס מסטיק, הוא מתיש את השריר ועלול אף לפגוע ברקמה שמתחת לעור" , אומרת ד"ר המה סונדרם, "מה שפוגע באופן ישיר באלסטיות ובגמישות של העור. חשוב להבהיר כי האשם העיקרי ביצירת הקמטים היא החזרה על הפעולה. אנחנו לא מדברים כאן על הלועס החד פעמי, כי אם הסדרתי. אנשים שיש להם תחביב יומיומי ודרישה אובססיבית להפעיל את בלוטות הרוק שלהם בעזרת מסטיק". הדבר השני שמתרחש הוא שגם אם הזרקת לעצמך סיליקון, למשל, הלעיסה עלולה להביא לפעולה הפיכה ולעקור את הפילרים התת עורים שהוחדרו לגופך, מוקדם מן הצפוי.
רזה ומקומטת או שמנמנה וחלקה
אבל לפני שאתן יוצאות במלחמת חורמה נגד המסטיקים, קחו בחשבון את פיסת המידע הבאה: באוקטובר 2009, מחקר שנעשה בגרמניה מצא כי ללעיסת מסטיק תרומה גדולה ביכולת שלנו להתרכז לאורך זמן. עוד הוכיח המחקר כי משהו בפעולה החוזרת הזו עוזרת מאוד בהפחתת מתח. טוב, המחקר לא באמת בדק שמסטיק גורם לקמטים. אילו היה עושה זאת, היה מבין מהר מאוד שרמת המתח שלנו נוסקת לשמיים ושום מסטיק לא יצליח להקל עלינו.
מצד שני, עם מה זה בדיוק משאיר אותנו? סיגריות מסרטנות אותנו וגורמות גם הן לקמטים, המסטיק שנועד להיות חברנו הטוב ביותר בגמילה מהניקוטין, שלא לומר המענה המהיר לדיאטת כסאח, גם הוא אינו מתפקד. איך נצליח לרמות כעת את בלוטות הרוק והקיבה המשתוללת שלנו? כנראה שלא נותרה לנו שום ברירה אלא להתחיל לאכול. מה שמשאיר אותנו עם שאלת מיליון הדולר: רזה ומקומטת או מלאה וחלקה.