שלוש דאגות עיקריות מעסיקות את מי ששוקלת (וגם מי ששוקל) לעבור טיפול למילוי קמטים: שאלת הכסף, שאלת ההתמכרות והדאגה לאיבוד המראה הטבעי של הפנים. כעת מומחים מוסיפים דאגה נוספת: האפשרות לפתח עמידות נגד חומרים כמו בוטוקס (המשתקים את השריר) או חומרי מילוי.
בידיעה שהתפרסמה לאחרונה באתר Allure, ישנה אפשרות לפתח עמידות נגד הבוטולינום נוירוטוקסין, המוכר בעיקר תחת השם בוטוקס ("בוטוקס" הוא שם גנרי). הדבר קורה, למשל, כאשר הגוף מפתח נוגדנים נגד המעטפת החלבונית של החומר. ד"ר ג'ושוע זייכנר, מנהל המחקר הקוסמטי והקליני בבית החולים "הר סיני" שבניו יורק, מסביר כי הדרך להתמודד עם הבעיה היא על ידי הגברת מינון או תכיפות ההזרקות או לחלופין: לנסות השתמש במוצר של חברה אחרת.
קורטני קוקס: "מילויים הם לא החברים שלי יותר"
ומה לגבי חומצה היאלרונית? ד"ר זייכנר מונה שני משתנים שמשפיעים על עמידות החומר בגוף. הראשון הוא אופי ואיכות החומר עצמו. והדבר הנוסף, שהרבה יותר קשה לחזות אותו מראש, הוא קצב חילוף החומרים בגוף. לדבריו, יש אנשים שהגוף שלהם "ישרוף" את חומר המילוי מהר יותר מאחרים. המשמעות העיקרית במצב כזה היא בעיקר כספית: צריך לעשות יותר הזרקות עם יותר חומרים.
"לא מדובר בגילוי חדש", אומר ד"ר נמרוד פרבר, פלסטיקאי בכיר מ"תל השומר" ובעל קליניקה פרטית. "החומצה ההילארונית מורכבת משרשת סוכרית שנמצאת בעור באופן טבעי - ויש בגוף גם חומרים שמפרקים אותה. אז אם יש טיפול שמחזיק בדרך כלל שנה וחצי או אפילו שנתיים, יש אנשים שהטיפול יחזיק מעמד אצלם שנה או אפילו חצי שנה. מה שאנחנו יודעים ממחקרים זה שאנשים שחוו ירידה מאסיבית במשקל, באמצעות דיאטה או ניתוח שרוול, נוטים לפרק את החומצה ההילארונית הרבה יותר מהר. אבל חשוב לציין שלא מדובר בתופעה שהיא נפוצה".
לגבי הבוטוקס, פרבר מסביר כי הטיפול נשמר למשל שלושה עד ארבעה חודשים, כאשר בהזרקות חוזרות יש שיפור בתוצאה. עם זאת, יש אנשים באוכלוסייה שיש להם עמידות לבוטוקוס. "זה מאוד נדיר, אבל יש דרכים לטפל גם בזה. למשל, לנסות לחזור על הטיפול אצל רופא אחר, להשתמש במינון גבוה יותר או לחזור על הטיפול עם מותג אחר".