עונת הרחצה הגיעה ועמה הקונפליקט הנשי הבלתי נמנע: כשזה מגיע לשעוות בקיני, מה עדיף? לעצב משולש מוקפד, או להיפטר כליל מהסבך הסורר?
מכתבה שפרסם מגזין Shine עולה כי מריטה לא מושכלת מסוכנת לבריאות, ואף עלולה לגרום למוות. רגע, משהו פה לא מסתדר. מריטת בקיני יכולה להרוג? אתם בטוחים? ובכן, גם אנחנו הרמנו גבה ספקנית. אולם לפני הסבריה המצמררים של לינדה קיי פרנקס, אסיסטנטית בקליניקה הדרמטולוגית של אוניברסיטת ניו יורק, מסתבר שיש בסיס לחרדה. "שיער ערווה נמצא שם מסיבה מסוימת", היא אומרת, "להסיר הכל פירושו להסיר שכבה חיונית של הגנה". בין התחלואים האפשריים שמריטה גרועה עלולה לגרום היא מונה זיהום עור, פוליקוליטיס (זיהום בזקקי השערה) ואפילו צלוליטיס (דלקת רקמה תת עורית, לא הקוטג' שמידלדל מהירכיים). בקיצור, מופע אימים במפשעה שאף אחת מאיתנו לא מחיילת לעצמה לכבוד הקיץ. אז איך עושים זאת נכון?
המגזין אסף עבור המורטת הפוחזת מספר עצות חיוניות בטרם תרוץ לכסח את קו הביקיני הרגיש שלה ללא רחמים. וכדי שגם אתן תגיעו למעמד המריטה מוכנות ומצוידות בכל הידע הנדרש, ריכזנו עבורכן כמה טיפים פלוס חוות דעתה המלומדת של האפילטורית המקומית רות אור, אשר מתמחה במריטת מפשעות. לתלוש ולשמור.
כל מה שאת צריכה לדעת לפני הביקיני ווקס
1. בחרי את הלוקיישן בחוכמה: לפני שקובעים תור בקליניקה מסוימת, חשוב לתת לשם קפיצה כדי לבדוק את מידת הניקיון וכמות הלקוחות. קליניקה שאין בה כלב מת אבל מריחה כאילו כן – זה לא מקום שהיית רוצה למסור לידיו את הינשופון שלך. בכלל, אם יש לך חברה שמורטת על בסיס קבועה וממליצה בחום על קוסמטיקאית ספציפית – זה תמיד עדיף. כמו כן, ודאי שהמורטת אותה בחרת מצוידת ברישיון מקצוע ישראלי (אל תמהרי לסמוך על תעודות מונפצות מאוניברסיטה אלמותית אי שם באסטוניה), והקפידי לברר שהיא קיבלה הכשרה מיוחדת למריטה ברזילאית, אם זה הכיוון שאליו את חותרת.
דבר המומחית המקומית: "קצת קשה לי לומר איך תדעי לזהות מקום מומלץ ומקום פחות מומלץ. לדעתי תמיד כדאי לבחור בקליניקה ששמעת עליה מחברה טובה או מישהי שאת סומכת עליה".
2. שאלי על סוג השעווה: שעווה חמה עדיפה על שעווה קרה שמחממים בסיר או במיקרוגל, כיוון שהיא עדינה יותר ונדבקת לשיער, לא לעור. את יכולה גם לנסות סוכר מומס (אבל שלא תעזי למרוט בעצמך!), כיוון שהוא סלחני יותר כלפי העור מאשר שעווה.
דבר המומחית המקומית: "שעווה קרה היא השעווה הנפוצה לשימוש ביתי, זו שמחממים במיקרוגל ומסירים בעזרת רצועות בד. אני משתמשת בשעווה הזאת להסרת שיער מכל הגוף – מלבד המפשעה ובתי השחי. אלו אזורים בהם מצויות בלוטות לימפה, ומריטה לא נכונה עלולה לתלוש אותן החוצה. לכן, כדי למזער את הפגיעה באזורים הרגישים עדיף תמיד להשתמש בשעווה חמה. היא נדבקת לשיער ולא לעור, ומתקשה בזמן המריחה. כשהיא הופכת לשכבה קשה, אני מושכת אותה בצמוד למפשעה. בזכות החומר והשיטה הזו, המריטה לא כואבת וגם לא מסכנת את העור".
3. הפעילי את רדאר ההיגיינה שלך: לפני שפוצחים בתהליך, שימי לב שהמורטת המיומנת שבחרת אכן פועלת במקצועניות. זה אומר: א. שהיא רוחצת היטב ידיים לפני שהיא ניגשת למלאכה, ב. שהיא לא טובלת את מקלון העץ או המרית בשעווה אחרי שכבר מרחה איתו פעם אחת את האזור האמור. טבילה רב פעמית עלולה להכניס בקטריות לשעווה, מה שמעלה משמעותית את פוטנציאל הזיהומים. ג. שהיא בודקת על פרק היד שלה את טמפרטורת השעווה לפני שהיא מושחת אותך בנוזל הצמיגי החמים. זה, כפי שאת ודאי יכולה לנחש לבד, יכול להפוך את המפשעה שלך לברווז צלוי. אם הקוסמטיקאית/ אפילטורית לא מבצעת את הפעולות הנ"ל, אל תשבי שם ותחכי לגרוע מכל. או שתגידי לה משהו, או שתעזבי את הקליניקה.
דבר המומחית המקומית: "כדי להימנע מפציעות או זיהומים, חשוב לשים לב שהאפילטורית שוטפת ידיים, שהשעווה בה היא משתמשת היא חד פעמית, ושבשלב האחרון – התספורת – היא משתמשת במספריים נקיים שעברו חיטוי. כמו כן, כדי לא לגרום שטפי דם, צריך להקפיד על משיכה צמודה לעור ולא גבוהה. עם שעווה חמה בדרך כלל אין את הבעיה הזאת".
4. טפלי באזור המרוט כדי למנוע זיהומים: בימים שאחרי הטיפול, ממליצים המומחים למרוח קרם אנטי בקטריאלי או קרם אנטי דלקתי (ניתן להשיג ללא מרשם בבתי המרקחת), על מנת למנוע פריחות ופוטנציאל לזיהומים.
דבר המומחית המקומית: "כשעוברים טיפול מסודר ואחראי אצל מומחית למריטת שיער בקו הביקיני – לא אמורות להיות כל בעיות ואין צורך להשתמש בקרמים. אם החומרים והכלים היו סטריליים והמריטה הייתה נכונה, את יכולה ללכת לים ברגע שאת עוזבת את הקליניקה".
5. איך תדעי שמשהו השתבש: מותק, זה לא הזמן להסמיק. כמו שאת, קחי מראת כיס, הציבי רגל אחת על האסלה/ דופן האמבטיה, ובדקי לשלום הבוגנוויליה המרוטה. אם הכל עבר בשלום, את לא אמורה לראות שום דבר מיוחד פרט למשולש חלק וחייכני. אם את מאתרת שערות שצומחות פנימה, פריחה, גירוי, רקמה עור חשופה, חתכים וכיו"ב – רוצי להיבדק. על אחת כמה וכמה אם את מפתחת כל סוג של אדמת חריגה, נפיחות, גירוד טורדני או מבחינה בכוויות (לעיתים מלוות בחום).
דבר המומחית המקומית: "בדרך כלל אף אחד מהסימנים האלה לא מופיע, אבל הדבר היחיד שקורה לפעמים הוא כששערה צומחת פנימה או נכנסת מתחת לעור. במצב כזה, השערה הכלואה עלולה לגרום לזיהום מוגלתי, ובמקרים חריגים האזור מתנפח ואפילו מקשה על ההליכה. כדי לפתור את זה אפשר ללכת לטיפול חד פעמי באינפרא, או למרוח משחה שחורה בשם "איכטמול" שניתן למצוא בכל בית מרקחת."
"לפעמים מתחשק לי לתת להן דו"ח על שיעור יתר"
ולסיכום, נחזור לשאלה המקורית: מה עדיף – עיצוב מוקפד או חלקה קירחת למשעי? "אני עובדת כבר 15 שנה במקצוע ונתקלתי בכל מיני בקשות", חושפת בפנינו רות אור. אבל אין ספק שבשמונה השנים האחרונות המריטה הברזילאית היא מה שכולן מבקשות".
מה לגבי הטענה המסורתית שלהסרה גורפת יש אפיל של ילדה בת 12?
"מה פתאום? זה תענוג! מעבר לעובדה שזה נוח ואסתטי יותר כשלובשים בקיני, הסרת שיער ברזילאית היא בריאה יותר. לאישה יש מחזור והפרשות, מה שאומר שגם כאשר את מנגבת את האזור – אם יש בו שיערות זה אף פעם לא יהיה נקי ב-100 אחוז. זה יוצר חומציות וריח רע. כשאין שיער – אין ריח".
אז את בטח נחרדת בכל פעם שאת נתקלת בשערות סוררות שמבצבצות מקו הבקיני?
"האמת? לפעמים מתחשק לי לתת לבחורות האלה דו"ח".
דברים קצת פחות מכאיבים ב-mako נשים:
לאימייל היא עונה? שמלה שמאירה ברגע שהסלולרי שלך מצלצל,כסו, נוצות ואדום -כתום: הטרנדים שהלכו השבוע על השטיחים האדומים, הפעם האחרונה שלי: 10 נשים מספרות איך הן יודעות שהן לא עשו סקס ממש מזמן (נו, לפחות הן לא צריכות לעשות ביקיני ווקס).