שוטטות קצרה בעמוד האינסטגרם של האלופה האולימפית לינוי אשרם, הגיבורה החדשה שלנו, חשפה פרט מעניין שעשוי להיות מועיל לרבים. בינואר השנה העלתה אשרם תמונה בה היא מטפלת בכפות הידיים שלה במכשיר מוזר למראה: "כחלק משגרת האימונים שלי אני משתמשת במכשיר הפלמה דריי לייבוש הידיים", כתבה לצד התמונה, ואנחנו הבנו שמתעמלות זקוקות, מטבע הדברים, לידיים יבשות במיוחד - וגם למדנו שיש פתרון לבעיית הזעה בכפות הידיים, ממנה סובלות לא רק אלופות אולימפיות.
"לינוי שמעה על המכשיר הזה כי עוד כמה ספורטאים בארץ משתמשים בו", סיפר לנו ד"ר צחי וידר, מומחה ברפואה אסתטית ומנהל מרפאות viv clinic שפיתח את ה-PalmaDry מהפוסט של לינוי וגם התאים לה אותו באופן אישי. לדבריו, עיסוק בענפי ספורט מסוימים מחייב את הספורטאים לאפס הזעה בכפות הידיים. "זה אחד הפרמטרים החשובים שעוזרים או מעכבים ביצועים. כל מי שעוסק בספורט מקצועי יעשה הכל בכדי לשפר את ההשגים שלו, ולכן טיפול כזה הוא מאסט בשביל מישהי כמו לינוי".
הזעה בכפות הידיים היא בעיה גנטית של עודף ייצור בבלוטות הזיעה, וסובלים ממנה מעל לעשרה אחוז מהאוכלוסייה. אפשר לטפל בזה באמצעות משחות שונות, במכשור ביתי כמו זה שנראה בתמונה של לינוי ואפילו באמצעות ניתוח. המכשיר בו משתמשת אשרם עולה מעל 6,000 שקלים ודורש רצף טיפולים תובעני של טיפול יומי קצר. אחרי כשבוע מרגישים את השינוי המיוחל - וממשיכים בטיפולי תחזוקה של כפעמיים בשבוע. את הידיים, כמו שאפשר לראות בתמונה, מניחים בתוך אמבטיות מים רדודות ודרכן פועלים זרמים חשמליים חלשים (נשמע מפחיד, אבל לא אמור לכאוב).
הצורך של האדם הסביר בכפות ידיים יבשות, מן הסתם, שונה מאוד מהצורך של ספורטאים כמו אשרם. לדברי ד"ר סיון מרסר, מומחית ברפואת עור, אורח החיים של הסובלים מהזעת יתר בכפות הידיים עלול להיפגע בהיבטים רבים: התעסוקתי, האישי, החברתי ואפילו הזוגי. "אדם שמזיע באופן חריג בכפות ידיו יתקשה לבצע פעולות פשוטות ויום יומיות כמו לאחוז פריטים לאורך זמן או להפגין חיבה באמצעות מגע ידיים", היא אומרת, ומוסיפה כי מחקרים מצאו שההשפעה של בעיית הזעה חמורה יותר מאשר השפעה של בעיות עור קשות אחרות כמו פסוריאזיס או אקנה. "כאשר אדם מתקשה ללחוץ ידיים - הוא סובל וחווה מצוקה אישית ורגשית", היא אומרת. "הזעה בכפות הידיים היא בעיה מציקה אבל לא חייבים לסבול ממנה", מסכם ד"ר וידר.