כולם שואפים לשמונה שעות שינה בכל לילה, בציפייה שהמנוחה המיוחלת הזו תתן להם רוגע נפשי, ולא פחות חשוב: עור חלק ובריא. ובכן, מתברר שהשינה יכולה דווקא לעשות יותר נזק מתועלת - אם ישנים בתנוחה לא מתאימה.
טריני - שלמרבה ההפתעה יכולה להתבטא גם בלי סוזנה - אמרה לאחרונה שהיא לא ישנה על הגב, ולכן סובלת מ"קמטי סדין", ויש סיכוי שזה לא רק הדמיון הבריטי הפרוע שלה. היא עצמה מציעה למי שסובל מהתופעה ללבוש צבעים בהירים, שמאירים את הפנים ומטשטשים את הקמטוטים הללו, אבל רגע: למה בכלל הם נגרמים, והאם אפשר למנוע אותם?
הקמט מגלה את תנוחת השינה
"ככל שאנחנו מתבגרים, הפנים שלנו נעשים פחות סימטריים", מסבירה ד"ר אמנדה וונג, שהתראיינה לכתבה שהתפרסמה ב"דיילי מייל" בעקבות ההתבטאות של טריני. "עם הזמן, ההרגלים שלנו - בין אם מדובר בהרגלים רעים, כמו עישון, ובין אם מדובר בהבעות פנים ייחודיות והתנוחה שבה אנחנו מעדיפים לישון - משפיעים יותר ויותר על עור הפנים.
"אבל בעוד שקצת קשה לוותר על חיוכים או הרמת גבות, בתנוחת השינה יש לנו יותר שליטה. זה משהו מאוד משמעותי, אני רואה על הפציינטים שמגיעים אליי בדיוק איך הם ישנים לפי המבנה של הקמטים. זה משפיע לא רק על היווצרות הקמטים, אלא גם על העמידות של הטיפולים השונים, כמו בוטוקס והזרקות של חומצה היאלרונית, באזורים המקומטים".
"ההנחה שתנוחת השינה משפיעה על מראה העור אינה מופרכת", אומרת ד"ר דפנה מנספלד, מומחית ברפואה פנימית ועוסקת ברפואה אסתטית. "אצל אנשים שישנים באופן קבוע על צד אחד בהחלט יכולים לראות הבדל בין שני צדי הפנים, מעבר לאי הסימטריה הרגילה שיש אצל כולנו. זה משהו שקשה לתקף במחקר, אבל אני מתרשמת שיש קורלציה בין הצד שישנים עליו לבין הצד שזקוק ליותר טיפולים.
אפשר, כמובן, לנסות לישון על הגב, או לכל הפחות לעשות רוטציה בין הצדדים שישנים עליהם - ואם זה לא עובד, תמיד יש פתרונות מתקדמים יותר. בנוסף, תמיד חשוב להזכיר שהקפדה על זהירות מהשמש, שתיית מים, אכילה נכונה ושינה מספקת תורמים גם הם למראה העור, ולא כדאי לזלזל בהם".
למען המראה החיצוני: החליפו מצעים
חשוב לציין כי לא רק תנוחת השינה משפיעה על מראה העור. גם משתנים כמו מידת הלחות בחדר (אוויר יבש מדי גורם ליובש מוגבר בעור, בייחוד באזורים עדינים כמו סביב העיניים) והטמפרטורה ששוררת בו (חדר חם מדי יגרום להזעה, שסותמת את הנקבוביות) צריכים להילקח בחשבון.
בנוסף, עד כמה שהחלפת מצעים היא פעולה שנואה ומתישה, מומלץ להקפיד לעשותה לעתים קרובות - במהלך הלילה סופגים כלי המיטה זיעה, שומן ותאי עור מתים: ממש לא תרכובת שהייתם רוצים להביא את העור שלכם במגע רציף איתה.
גם מי שחשה את עצמה קארי ברדשאו (או אלכסיס, אם היא נולדה לפני 1980) ומשתמשת בכיסוי עיניים בזמן השינה צריכה להיזהר מכיסויים סינטטיים או הדוקים מדי, שמגרים את העור סביב העיניים וגורמים לו להתקמט.