אי אפשר להפריז בחשיבותו של ניקוי פנים נכון ויעיל. בלעדיו, כל סרום או קרם שתמרחי לא יהיה שווה כלום, ועלול אפילו להזיק לך - אבל איך בוחרים את הסבון המושלם? כזה שינקה אבל לא ייבש, ויהיה יעיל בלי לשרוף? באתר lifehacker גיבשו מדריך מקיף ויעיל.
כל יום? לגמרי
רגע לפני שנתחיל בפירוט, נתעכב רגע כדי להסביר למה חשוב כל כך לנקות את הפנים. כמו כל שטח העור, גם בפנים יש בלוטות זיעה ובלוטות חלב. בפנים הבלוטות האלו פעילות במיוחד, וכשמוספים לכך גם איפור וזיהום אוויר, מקבלים מתכון מושלם לנקבוביות חסומות, פצעונים ופגמי עור שונים. הפתרון הוא ניקוי יומיומי מעמיק, שמסיר את עודפי החלב, הלכלוך והזיעה כדי לאפשר לקרם הלחות ו/או הסרום לעשות את עבודתם (ולא לסתום את הנקבוביות עם לכלוך נוסף.
למותר לציין שכל מוצר קוסמטי שמתקרב אלייך חייב להיות ברישיון משרד הבריאות, אבל למעשה, כל עוד את לא קונה את מוצרי הטיפוח שלך בשוק של דלהי, יהיה לך קשה מאוד למצוא מוצר שלא נושא את האישור הזה. רצוי גם לבחור במוצרים עם סמל הארנב, שמעיד כי לא נוסו על בעלי חיים, ואחרי שהסרנו את שני הסעיפים הללו, הגיע החלק המעניין.
1. עור יבש? לכו על שמן ניקוי. עור יבש יכול להיות מגרד, מציק, מתקלף ואדמומי. עם זאת, גם הוא חייב ניקוי יומיומי, וכדי לא לייבש אותו עוד יותר אפשר לבחור בשמני ניקוי, שמסירים את הלכלוך בלי לייבש את העור המיובש גם כך. אם את לא מתחברת לשמן, בחרי את הסבון העדין ביותר שאת מצליחה למצוא, והימנעי מפילינגים ביתיים למיניהם.
2. עור שמן? אל תתעללו בו. קודם כל, אם יש לך פצעונים, לייבש את העור בניקוי אגרסיבי מדי לא יעזור. העור רק יפריש יותר חלב, ובמלחמה הזו אין מנצחים. פשוט הקפידו על סבון, קצף או ג'ל ניקוי נטולי שומן, ואם המצב קשה: בקשו מרופא העור לרשום לכם סבון רפואי ועוצמתי יותר.
3. אוקיי, ואם יש לי עור מעורב? הולכים לפי החלקים העדינים יותר, ומשתמשים בחומרי ניקוי עדינים גם אם יש אזור טי (מצח, אף ולחיים) שמנוניים. למה? כדי לא להרוס את העור העדין והיבשושי שמסביב.
4. ומה לגבי עור רגיש? ההגדררה של עור רגיש גמישה למדי, אבל בעצם מדובר במבחן פשוט. אם העור מגורה, מעקצץ, מאדים או מפתח תפרחת אחרי שימוש במוצר מסויים - פשוט מחליפים אותו. כדי להימנע מתגובה מביכה על הפנים, כדאי לנסות כל מוצר חדש, כולל סבון פנים, על נקודה נסתרת בזרוע, ואם זה עובר שם בשלום, סביר שגם הפנים יעמדו בזה. חשוב לדעת שגם מוצרים שאת משתמשת בהם זמן רב עלולים לגרום לך לפתח אלרגיה פתאומית אליהם (מה לעשות, החיים קשים), ואז תידרשו לפעול בשיטת האלימינציה, כדי לגלות מה מבין מוצרי הטיפוח הוא הגורם לרגישות.
5. ולעור רגיל? ובכן, כל מוצר מאוזן, שמואם לעור רגיל, יכול להתאים: הבחירה צריכה להיות לפי מחיר, ריח והעדפה אישית.
איך רצוי לנקות את הפנים?
1. התחילו בידיים נקיות. נכון, זה נשמע קצת כמו לנקות לפני שהעוזרת מגיעה, אבל כדי לא להעביר עוד לכלוך וחיידקים לפנים שאנחנו מנסים לנקות.
2. השתמשו במים פושרים-חמימים. מים חמים מדי עלולים לגרות ולייבש את העור, ומים קרים יסגרו את הנקבוביות ולא יאפשרו לסבון לעבוד. אם רוצים, אפשר לסיים את הרחצה במים קרים, כדי להשיג אפקט מרענן ומכווץ - אבל רק אחרי ששטפנו את כל הסבון.
3. קחו את הזמן. אחרי שהסתבנתן והקצפתן, זה מאוד מפתה לשטוף את הפנים ולהמשיך עם שאר הערב - אבל ההמלצה היא דווקא להשאיר את הסבון לעוד 30 שניות עד דקה.
4. עסו את הפנים בזמן שטיפה. תנועות מעגליות מבפנים החוצה לא רק יסירו את הלכלוך בצורה טובה יותר, אלא גם ימריצו את זרימת הדם וישפרו את מראה העור.
9. השתמשו באצבעות. נשמע טריוויאלי? לא מעט אנשים מעדיפים להקציף את הסבון עם ספוגיות למיניהן, אבל כדי למנוע זיהומים ושפשוף יתר, עדיף להיעזר בידיים (הנקיות, כן?) ותו לא.
10. ספגו את המים בעדינות. כל הניקוי העדין והמושקע לא שווה כלום אם בסיומו תוקפים את הפנים הנקיים במגבת מחוספסת. טפחו על הפנים בעדינות במגבת רכה, וכשהם יבשים עברו לשלב הבא, ומרחו קרם (או סרום וקרם).