בשבועיים האחרונים פיד הפייסבוק והטוויטר של רבות מאיתנו הפך לזירה לא פשוטה בכלל. מאז החל קמפיין #לאהתלוננתי, נשים, וגם לא מעט גברים, משתפות בפרופילים שלהן ובקבוצות שונות מדוע לא התלוננו על תקיפה מינית שעברו.

השיתופים הללו כוללים הרבה פעמים סיפורים מצמררים שעלולים לגרום לרבות מאיתנו לחוות רגשות קשים, לעורר ולהעצים טראומות ישנות או לגרום לנו להרגיש שאנחנו חייבות להגיב, לתמוך ולהשתתף גם אם זה לא עושה לנו טוב. 

בתוך הקמפיינים הללו, שתדירותם הולכת וגוברת, חשוב מאוד לדעת לשמור גם על עצמך ועל בריאותך הנפשית. גם אם זה אומר לא לקרוא הפעם את העדויות, או לא לשתף את מה שעבר עלייך. אבל מה לעשות בכל זאת אם את חווה קושי נפשי עם ההצפה הרגשית הזו למול כל העדויות?

איגדתי מספר נקודות שיכולות להועיל בהתמודדות המקומית לימים האלה שהפיד שלנו הופך לזירה רוויה אלימות ופגיעה מינית.

שימי לב לצרכים וליכולות הנפשיות שלך

לא כל סיפור את חייבת לקרוא, למעשה את לא חייבת לקרוא עדויות בכלל. צריך לזכור שזו ריצת מרתון, תנועת #לאהתלוננתי היא המשך חשוב ל#metoo. זה מאוד מעמיס על הנפש וחשוב לשמור כוחות ולשמור על הנפש. 

לנסח לעצמך משפטים ששומרים ומגינים עלייך

נסי לכתוב לעצמך משפטים מרגיעים ולשנן אותם ברגעים קשים. משפטים כאלה יכולים להיות דברים כמו "אני שמורה ומוגנת בתוך בועה עדינה מלאת חמצן שנותן לי הזנה" או כל דבר שאת מרגישה שמתאים לך ויכול להזכיר לך שאת מוגנת ברגע הזה ועוזר לך להרגיש טוב.

התבוננות מודעת במציאות

נסי להחזיר את עצמך לכאן והעכשיו בכל רגע שאת מרגישה שזה כבר יותר מדי בשבילך. ההחזרה יכולה להיעשות על ידי הקשבה לרעשים או מראות סביבך. התבוננות בעץ שנע, בענן, בעמוד חשמל, באספלט, במטוס והמשך התבוננות רציפה. כשהמחשבות נודדות לחזור להתבוננות פעילה כזו בשילוב נשימה עקבית ועמוקה.

פני לתמיכה נפשית ראשונית

ישנם לא מעט ארגונים המציעים עזרה נפשית בטלפון ובאינטנרט כמו ער"ן או סה"ר, המאפשרים לך גם לשמור על אנונימיות. אל תישארי לבד עם התחושות והרשי לעצמך לקבל סיוע והקשבה.

כמובן שאצל נפגעות תקיפה מינית, במצב הנוכחי ברשת, ההצפה הרגשית יכולה להיות קשה אף יותר. אל תהססי לפנות לקו הסיוע של המרכז לנפגעות תקיפה מינית: דרך צ'אט, או טלפונית - לנשים 1202, לגברים 1203 ולכל מגזר נוסף ישנו קו מתאים. 

נשימה

הנשימה היא כלי חשוב כדי להכניס מקצב אחר למחשבות ולפעילות של הגוף. נשמי עמוקות שוב ושוב. התבונני בנשימה, דמייני את הסרעפת מרפה ונמתחת. דמייני איך הגוף שלך בטוח והנשימה מווסתת ושומרת עליך.

מוזיקה ויצירה

אם יש מוזיקה מסוימת שמרגיעה אותך, השתמשי בה. ניתן גם לקחת דף ולצייר באופן חופשי ואינטואיטיבי כדי לפרוק תחושות ואת החוויה הרגשית שלך בלי לטבוע מחדש במילים ובתיאורים. בכך לאפשר לעצמך מרחב לא מילולי של עיבוד ושחרור רגשי.

View this post on Instagram

A post shared by Yemana Sanders (@yemanasstudio) on

מדיטציה

יש הרבה מדיטציות מרגיעות אשר זמינות ברחבי הרשת, עשי חיפוש ביו טיוב ומצאי את זו ששימושית לך.

מערכות תמיכה

השתמשי במערכות התמיכה שיש לך כדי להיתמך. בני משפחה, חברות, קבוצות תמיכה באינטרנט, טקסטים שטובים לך לנפש, ופנייה לגורמי טיפול נפשי כדי לקבל מענה.

טיפול נפשי

אם את חשה שמשהו שביר בתוכך נחשף, פני לקופת חולים לטיפול מסובסד או לשירות נפשי פרטי. טיפול מעמיק ומקצועי יסייע בהכלה ובבנייה של החלקים בך שאיבדו יציבות.

הכותבת היא עובדת סוציאלית קלינית המתמחה בטיפול רגשי