פחות מחודש לאחר משאל הפלות הגדול של אירלנד, מדינה אחרת שוקלת להכשיר את הנוהל: ארגנטינה. בתחילת החודש הבא יחליט הקונגרס הארגנטינאי אם להכשיר או לא להכשיר קיום הפלה ב-14 השבועות הראשונים של ההריון. אם יאושר, יהיה מהלך זה התקדמות גדולה באזור שבו הפלה נחשבת בדרך כלל לעבירה פלילית.
אבל בעוד הסנאט בארגנטינה מתווכח ומתפלפל כבר שבועות על השאלה האם וכיצד לאשר את החוק, החליטה קבוצה של 30 נשים למחות באופן מצמרר מול הקונגרס: הן לבשו כובע לבן שהסתיר את פניהן ועטפו את גופן בגלימות אדומות - כמו בסדרת הטלוויזיה "סיפורה של שפחה" המבוססת אל ספרה של הסופרת מרגרט אטווד. המפגינות עמדו דוממות, במזג אוויר קר וסוער, במשך 20 דקות.
המוחות מבואנוס איירס הן חלק מקבוצה של יותר מ-600 עיתונאים ועיתונאיות שחתמו באחרונה על הצהרה לטובת חוק שצפוי לעלות לדיון ב-8 באוגוסט. אטווד עצמה, שביקרה בארגנטינה, דיברה בגלוי לטובת מתן לגיטימציה להפלות.
כיום בארגנטינה קיום הפלה אינו חוקי ונשים שעוברות הפלות יכולות להיכלא לעד ארבע שנים, או אפילו יותר אם ההליך בוצע בנקודה שבה העובר יכול היה להיחשב כבר-קיימא מחוץ לרחם. המצב היחיד בו אישה יכולה לקיים הפלה חוקית היא במידה ומדובר בהיריון שהגיע כתוצאה מאונס. עם זאת, מזכ"ל ארגון אמנסטי אינטרנשיונל, סאליל שטי, אומר כי גם נשים שיכולות לעבור את ההליך באופן חוקי אינן עוברות הפלות משום שקשה למצוא רופאים המוכנים לבצע אותן.
"בפועל, ההחרגות הללו לא באמת מכובדות, ומה שאנחנו רואים זה איסור כמעט מוחלט על הפלות", אמר שטי לניו יורק טיימס. מדי שנה, על פי משרד הבריאות הלאומי של ארגנטינה, כ -500,000 הפלות לא חוקיות מבוצעות במדינה.
על פי סקרים שנתיים שנערכו במדינה, התמיכה הציבורית בזכות להפיל עלתה עלתה בשנה האחרונ מ-27% ל-39%. לפי עיתון האקונומיסט הסיכויים להצליח להעביר את החוק שיאפשר הפלות במדינה לא גדולים, אבל קמפיינים נרחבים במדינה לטובת הזכות להפלה מעוררים תקווה בתומכים.