חברות מסורתיות רבות מייחסות משמעות כמעט מיתית לקרום הבתולין: הציפייה מנשים צעירות היא להינשא כשהן בתולות, ולעתים הן אף נאלצות לעמוד ב"מבחני בתולין" כגון דימום בליל הכלולות. כיוון שגם בחברות כאלה ישנן נשים המקיימות יחסי מין לפני הנישואים, או מאבדות את בתוליהן בנסיבות שונות (מנסיבות טרגיות כגון אונס ועד פרוזאיות כגון פעילות גופנית), רבות מהן נאלצות לבחור באופציה של שחזור קרום הבתולין בניתוח.
מטרת הניתוח היא לתקן את קרום הבתולין שנקרע וליצור אשליה של קרום סגור. הוא מתבצע תחת הרדמה מקומית ובמהלכו מותקנת רקמה של עור בכניסה לנרתיק – שתיקרע בפעם הראשונה בה האישה תקיים יחסי מין לאחר הניתוח.
תחקיר של עיתון הסאנדיי טיימס חושף כי חל זינוק במספרי ניתוחי שחזור הבתולין שבוצעו בבריטניה, ובלונדון בפרט. לפחות 22 מרפאות בריטיות פרטיות מציעות כיום את ניתוח השחזור, כשמרבית הנשים שעוברות אותו הן מוסלמיות צעירות שמגיעות לבריטניה מהמזרח התיכון ומאסיה, בעקבות לחץ משפחתי להוכיח כי הן "טהורות" בליל החתונה.
כיוון שמרפאות פרטיות אינן מחויבות לדווח על מספר הניתוחים שהן מבצעות לא קיים מאגר נתונים מדוייק, אך ארגוני צדקה העוסקים בנושא מעריכים כי מאות נשים עוברות את הניתוח בבריטניה כל שנה. הארגונים קוראים להגברת הפיקוח והרגולוציה על "תעשיית הבתולין" בבריטניה, שבנוסף לניתוחים כוללת גם מוצרים שונים לשחזור קרום הבתולין, כמו למשל כדורים עם דם בתולין מלאכותי וקרמים ל"הידוק הנרתיק" שמיועדים להקשות על החדירה.
לפי התחקיר המרפאות מכוונות את הפרסום שלהן במודע לנשים החיות בחברות מסורתיות, תחת ססמאות כגון "את יכולה להפוך לבתולה שוב". "קרום הבתולין נחשב לסמל, ומסיבות תרבותיות ודתיות הוא מהווה גורם חשוב בנישואים חדשים", נכתב בפרסום של אחת המרפאות, "במקרים רבים אם יתגלה כי קרום הבתולין כבר קרוע הנישואים יהיו בטלים".
"הרבה אנשים עושים הרבה כסף מנשים מאד פגיעות", אמרה לעיתון הגניקולוגית ד"ר ליילה פרודשאם, בהתייחס לעובדה שעלות ממוצעת של ניתוח שחזור במרפאה פרטית עומדת על כ-3,000 ליש"ט (כ-13,500 ש"ח). לטענתה, ניתוחים כאלה משמרים מיתוסים פוגעניים ושוביניסטיים על בתולים, ובנוסף גם אינם עומדים בכללי האתיקה הרפואית. "קשה לקבל את הטענה שמסורת דתית יכולה להוות הצדקה רפואית לניתוח. אין הרי שום סיבה לבצע את ההליך הזה מלבד הרצון 'להוכיח' שאת בתולה בליל הכלולות".
ד"ר מוחמד מסעוד, גניקולוג המנהל מרפאה לונדונית פרטית המבצעת ניתוחי שחזור, סיפר לעיתון כי מספר הפניות למרפאה בנושא ההליך גדלו פי ארבע מאז שנת 2014. לדבריו, כשליש מהמטופלות שלו מגיעות מחוץ לבריטניה, בעיקר מאירן, טורקיה ומדינות אחרות במזה"ת בהן הניתוח קיים - אך ביצועו נחשב לטאבו.
"כמעט כולן מוסלמיות, וחשוב להן מאד לשמור על דיסקרטיות", אמר לעיתון. "חלק מהצעירות האלה נמצאות במצב שאם הן לא ידממו בליל הכלולות הן יסבלו מסטיגמה חברתית, ואין סיכוי שהנישואים שלהן ישרדו", אמר ד"ר מסעוד. "איכות החיים שלהן תלויה בכך שיהיו בתולות, ושלא יביישו את משפחותיהן".
>> נשות סודן נאלצות לעבור מילת נשים – פעם נוספת
>> המנהגים האכזריים ביותר בעולם נגד נשים