"היום עשינו היסטוריה. עכשיו כבר ברור לכולן ולכולם - נשים קובעות את סדר היום במדינה. הבהרנו שאנחנו לא נמשיך להיות בתחתית סדר העדיפויות של הממשלה ומקבלי ההחלטות ושהכוח נמצא בידיים שלנו", מסרו מארגנות המחאה בסיומה של השביתה, שהסתיימה בהפגנת ענק בהשתתפות כ-30 אלף משתתפים בכיכר רבין בת"א.
"השטח בוער מלמטה: עשרות אלפי הנשים והגברים ששבתו במהלך היום, לקחו חלק בפעולות המחאה בעשרות מוקדים ברחבי הארץ והגיעו הערב לכיכר רבין מוכיחים כי האזרחיות והאזרחים לא מוכנות ומוכנים יותר לקבל דיבורים בלבד - אנחנו דורשות ודורשים לראות מעשים", מסרו המארגנות והוסיפו: "היום הזה הוא נקודת הפתיחה של השינוי הפוליטי הכי גדול שקרה כאן - אנחנו בשנת בחירות וזה הולך להיות הנושא שעליו ידברו הקמפיינים. כל מי שהולך והולכת להתמודד בבחירות חייב להבין שנושא האלימות כלפי נשים ושוויון מגדרי באופן כללי צריכים להיות על סדר היום. זהו יום היסטורי".
את אירוע המחאה המרכזי הנחו סמאח סלאימה ונסלי ברדה. בנות ובני משפחה של נשים שנרצחו בשנים האחרונות עלו לבמה ונשאו נאומים מרגשים בפני הקהל של עשרות אלפי המפגינות והמפגינים. אורטל שפק, בתה של עליזה שפק ז"ל מנתניה, אמרה במהלך הערב: "לפני חודשיים זאת הייתה אמא שלי שנרצחה, שנלקחה מהאוהבים שלה רק כי רצתה להיות חופשיה ומאושרת. מחר זאת יכולה להיות כל אחת מאיתנו. השנה מעל 20 נשים נרצחו על ידי מישהו שהן מכירות, ואני רואה את זעקתן של הנשים סביבי שנלחמות עבור מערכת חינוכית טובה יותר עבור העתיד שלנו. עם הסברה גדולה יותר בכל בתי הספר.... כדי שכל ילד ידע שיש לו לאן לפנות ומי ששומר עליו".
שיימא אבו שרך, אחותה של דועאא אבו שרך ז"ל מלוד, הוסיפה: "השימוש במושג 'רצח על רקע כבוד המשפחה' במקרה של רצח כל אישה ערבייה אינו תואם את המציאות בהרבה פעמים, ובמיוחד בסיפורה של אחותי דועא, וגורם לנזק ועוול לנשים הערביות ולמשפחותיהן". אילה יטמר, אחותה של אנגווץ' וואסה ז"ל מנתניה נשאה דברים גם היא: "די לאובדן של נשים, צעירות, ילדות, אימהות ואחיות שבסך הכל רוצות לחיות את החיים. די לגישה חופשית לנשק, כי מקומו של נשק אינו בבית. אנו, המשפחות של הנרצחות מבקשות שיכירו בנו, שיתמכו בנו, נפשית וכלכלית כדי להתמודד עם הכאב בחיי היומיום".
על הבמה במהלך הערב הופיעו הזמרות קרן פלס, קרולינה, יעל דקלבאום והאנסמבל והזמר תאמר נפאר. במהלך אירוע המחאה המרכזי נשאו דברים גם מיכל גרא מרגליות, מנכ"לית שדולת הנשים בישראל, מייסם ג'לג'ולי, פעילה פמינסטית חברתית ויו״ר סיעת חד"ש בנעמת.
"אנחנו כאן כדי לדרוש שיספרו אותנו. שהביטחון שלנו והרווחה שלנו - והחיים שלנו! - יקבלו חלק מרכזי בסדרי העדיפויות הלאומיים", אמרה מיכל גרא מרגליות, מנכ"לית שדולת הנשים בישראל. "אני מאמינה ויודעת שהמחאה הזאת תתרחב לכל התחומים – לצד המאבק ברצח ואלימות קשה נגד נשים, ניאבק באפליה בשוק העבודה, בפערי השכר, בפגיעות והטרדות מיניות, בזה שנשים כלואות בנישואין לא רצויים בחסות בתי הדין הרבניים ובהדרת נשים ממרחבים ציבוריים. כי אלה החיים עצמם. אנחנו זה החיים עצמם".
באירוע נשאו דברים גם ורד עובדיה, עו"ד חרדית מזרחית, מלכה פיוטרקובסקי, אנה קליימן, ממייסדות יחידת לוט"ם (היחידה ללוחמה בטרור המגדרי), ועדן טספרמהיים ממרכז נשים ארתיראיות.