אלוהי הלייזר לא מרחם על ילדי הגן? מודעת פרסומת שהעלתה גולשת לפייסבוק מעוררת בימים האחרונים זעם בקרב גולשים, המוחים על הנסיון למשטר את גופן של ילדות צעירות יותר יותר. המודעה של רשת 'עורגני' בכפר סבא מפרסמת, לצד תמונת פנים של ילדה, "הסרת שיער לילדים – החל מגיל גן".

 

"מעבר לטמטום, מדובר בפעולה הגורמת נזק אמיתי, הסרת שיער לנערות בגיל ההתבגרות עלולה לגרום לשיעור יתר ונזק בלתי הפיך לעור", כתבה גולשת אחת. "החל מגיל גן?", כתבה גולשת אחרת בתדהמה, "עוד מעט יציעו גם בוטוקס". "אני מציע להתחיל כבר אצל תינוקות, גן זה ממש מבוגר", כתב גולש נוסף.  

בשיחת טלפון עם נציגת שירות של 'עורגני - רשת קליניקות לאסתטיקה אורגנית', נאמר לנו כי ניתן להגיע לטיפול הסרת שיער כבר מגיל ארבע, "אך הילדה צריכה להיות מוכנה לזה, הולכים עם הילדה". לדברי הנציגה, הטיפול אינו כואב, אך הילדה או הילד מוזמנים להגיע לפגישת ייעוץ עם הוריהם ולהתנסות במכשיר, כיוון שצריך "לזרום עם מה שהילדה יכולה להכיל".

לדברי הנציגה, הרשת פועלת כבר 13 שנה, כשבחמש השנים האחרונות היא מתמחה בטיפול בילדים. ניתן להסיר שיער בכל אזור שמפריע לילדה (או, בגילאים האלה, סביר יותר שלהוריה) – גם בפנים וגם בגוף. עם זאת, ברשת מודים שבגילאים הצעירים לא מדובר בהסרת שיער לצמיתות, אלא רק בדילול השיער.

"בעבר ילדים עם שיעור יתר היו מטופלים על ידי פסיכולוגים כאשר המשפטים הנפוצים אותה תקופה היו 'קבל את עצמך כמו שאתה', 'יופי אינו הכול בחיים' ו'אל תסתכל בקנקן אלא מה שיש בתוכו' וכך הם למעשה התעלמו מהתסכול מההטרדות היומיומיות של הילדים בבית ספר או בגן", נכתב באתר האינטרנט של עורגני. "היום המציאות אחרת כי החברה פחות סבלנית ומדובר בבעיה שחייבים לפתור. היוזמה בדרך כלל מגיעה מההורה לפני העלייה לכתה א'. יחד עם זאת ישנה עלייה לרגל גם לילדות בנות 5. הטיפול ישפר משמעותי את איכות החיים של הילדים לטווח הארוך וכדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם", נכתב שם.

 

"אני חושבת שפרסום והשפעות חברתיות הם הגורמים המרכזיים בקבלת ההחלטה להסרת שיער אצל ילדים. לדעתי המקצועית, ההתערבות הטכנולוגית היא בעייתית בעיקר מהבחינה הפיזיולוגית", אמרה ל-mako עידית מורנו, קוסמטיקאית פרא-רפואית ובעלת מרכז "בוניטה". "עם ועד הגעת המחזור, גוף הנערה עובר שינויים הורמונליים המשפיעים על צמיחת שיער הגוף ועל התפתחות זקיקי שיער חדשים. טיפול בגיל מוקדם יחסית עלול להוביל לכך שגוף הילדה יצמיח שוב שיער לאחר תקופה קצרה - ואף ביתר שאת.

אני יודעת שקשה לאימהות להתמודד עם התסכול של בנותיהן ולחכות עד סיום גיל ההתבגרות לפני ביצוע הסרת שיער, אבל לדעתי זה מחויב המציאות. עד אז, יש להשתמש בפתרונות אחרים כמו שעווה וגילוח. בכל מקרה רצוי להתייעץ עם קוסמטיקאית לקבלת פתרון נכון, יעיל, ובעיקר מותאם אישית".

ומה חושבת על התופעה סופר נני? "בעיקרון אני בעד להקל על ילדים, בתנאי שזה נעשה באופן שאינו מזיק להם", אומרת מיכל דליות, בעלת מרכז להכשרת יועצות משפחה ולהדרכות הורים. "אינני מקלה ראש בקושי של ילדות עם שיעור מוגבר, ואין לי ספק שילדים אחרים צוחקים עליהן, וזה נורא. בהחלט הייתי מציעה להורים לשקול טיפול של הסרת שיער בלייזר - אבל לא בגיל ארבע. בגיל הזה הדבר אינו מפריע לילדים אלא להורים שלהם, ולכן, לדעתי, טיפול בלייזר בגיל הזה הוא מיותר ואולי אף מזיק. הייתי גם מערבת בהחלטה המלצה של רופא ילדים כדי להבין את משמעות השפעת הלייזר על העור והשיער של הילדות והילדים הצעירים".

 
>> וכאן הרשת סערה בעקבות צילום אירוטי של ילדה אוכלת מרשמלו