כ22,000 נשים דרום קוריאניות יצאו השבוע לרחובות הבירה סיאול למחות על תופעת ה"מולקה" - פורנו המצולם באמצעות פריצה למצלמות רשת ומצלמות נסתרות, אשר הפכה נפוצה במדינה. הנשים בהפגנה, שלפי הדיווחים הייתה עצרת הנשים הגדולה ביותר בהיסטוריה של המדינה, קראו לממשלה לחוקק חוקים כנגד התופעה ולמערכות החוק והמשפט לפעול ביתר שאת כנגד התופעה והפושעים. 

פורנוגרפיה שמושגת על ידי פריצה למצלמות רשת אינה תופעה חדשה בדרום קוריאה. למעשה, היא רק הופכת לנפוצה יותר ויותר. בהסתמך על מחקר שפורסם באתר החדשות הקוריאני Korea Exposé, ב-24.9% מעבירות המין במדינה היו מעורבות מצלמות רשת ומצלמות נסתרות.

לפי המחקר, רוב המצלמות אליהן פורצים הן מצלמות הרכבת התחתית, אבל גם מצלמות רשת פרטיות, מצלמות נסתרות של אוטובוסים, בריכות, סופרמרקטים ושירותים נפרצות גם הן. דרך נוספות בהן משתמשים הפושעים היא על ידי התקנה של מצלמות כפתור על נעליים של גברים בכדי לצלם נשים מתחת לחצאיות שלהן.

על השלטים שנשאו המפגינות נכתבו מסרים כמו "החיים שלי הם לא הפורנו שלך" ו"אני רוצה ללכת לשירותים בלי להזדקק להגנה". המפגינות לבשו אדום כסימן לכעסן, חלקן גילחו את ראשיהן כדי להביע מחאה על אוזלת היד של הממשלה ומערכות החוק והמשפט למנוע הישנות פשעים אלה לצד הטרדות מיניות אינטרנטיות. 


הזעם על כישלונה של המדינה להעמיד לדין גברים שמפיצים ואוגרים באופן לא חוקי סרטוני וידאו ותמונות אינטימיות של נשים הגיע לשיאו בחודש שעבר, כאשר אישה בת 25 מסיאול נעצרה על העלאת תמונה עירום של גבר ללא הסכמתו. המשטרה זכתה לביקורת על החקירה וההענשה המהירה ברגע שהעבריינית הייתה אישה, זאת לעומת המצב ההפוך, בו נשים נפגעות לעיתים קרובות אך לא זוכות למענה ובמקום זה נתקלות בסקסיזם, ספקנות והתמהמהות של הטיפול בתיק.

כתוצאה מכך, יותר מ -300,000 אישה ואיש חתמו על עתירה בדרישה לחקירה שוויונית. מעצרה של האשה, כמו גם העתירה, שימשו זרז לעצרת נשים קודמת בדרום קוריאה בחודש שעבר, גדולה מאוד - אך קטנה מזו של שבוע שעבר. המפגינים מחו על כך, שבעוד לרשויות לקח עשור לסגור את אתר SoraNet, אתר בו חלקו גברים פורנו מצלמות ופורנו נקמה, לקח להם פחות משבועיים לפתוח בחקירה נגד WemMad - אתר פמיניסטי דרום קוריאני שנוי במחלוקת, שבו הופצה תמונת העירום של הגבר.