הן מופיעות בין מודעות הדרושים, בתוך אתרי אינטרנט ואף בקבוצות ווצאפ ופייסבוק המציעות "עבודה רווחית", ב"עיסוי או אירוח" לנשים "ליברליות ונאות", ומחביאות מאחוריהן שידול לזנות במילים מכובסות. אבל יכול להיות שבקרוב מאוד גם המודעות הללו ייחשבו לעבירה פלילית.
ועדת החוקה אישרה אתמול (יום ב') לקריאה ראשונה הצעת החוק שיאסור פרסום מודעות גיוס לזנות כעוד אחת מן העבירות הנלוות והקשורות לניצול הזנות. העונש המקסימלי על פרסום מודעת גיוס יהיה 3 שנות מאסר ועל פרסום שיועד לגיוס קטין יהיה 5 שנות מאסר.
כיום החוק בישראל אינו אוסר על עיסוק בזנות, אך מפליל את כל הגורמים המעורבים בניצולה: סרסרות, סחר בבני אדם, החזקה או השכרת מקום לזנות, פרסום מודעות המציעות שירותי זנות, ניהול בתי בושת וכיוצב'. עם זאת, פרסום מודעות המגייסות לזנות לא אסור בחוק נפרד, והאכיפה שלו, אם נעשית, מבוססת על פרשנות לחוק האוסר הבאת אדם לכדי מעשה זנות או לכדי עיסוק בזנות. החוק החדש, כך לפי הועדה, יקל את האכיפה, יאפשר אכיפה גם כלפי בית הדפוס המעורב בפרסום וכלפי מודעות המשתמשות בשפה מכובסת מסוות את מטרתם האמיתית של הפרסומים.
עו"ד ניצן כהנא מהמטה למאבק בסחר נשים ובזנות, ממנסחות החוק, אמרה: "הצעת החוק שאושרה היום לקריאה ראשונה תשים עוד גדר, שתמנע את כניסתן של צעירות רבות למעגל הזנות. יש לה חשיבות אדירה, שכן בעוד הכניסה לזנות היא קלה ועטופה לעיתים בתיאורים נוצצים, היציאה קשה וסזיפית. עם זאת, לא ננוח עד שנשים את החומה האמיתית - שתשלים את המאבק בניצול לזנות - ויחוקק החוק לאיסור צריכת זנות ושיקום שורדות זנות".