הפמיניסטיות אומרות את זה כבר שנים ועכשיו זה רשמי: בניתוח בין ארצי של למעלה מ-125 מדינות נמצא כי השחיתות נמוכה יותר במדינות בהן חלק גדול מחברות הפרלמנט או הממשלה הן נשים. עוד עולה מהמחקר כי גם ייצוג הנשים בפוליטיקה המקומית חשוב - הסיכוי לשוחד נמוך יותר באזורים שבהם יש ייצוג גדול יותר של נשים בפוליטיקה המקומית.
"מחקר זה מדגיש את החשיבות של העצמת נשים, נוכחותן בתפקידי מנהיגות וייצוגן בממשלה", אמר סודיפטה סראנגי, פרופסור לכלכלה וראש המחלקה בוירג'יניה טק, מעורכי המחקר, "זה ממצא חשוב במיוחד לאור העובדה שנשים נותרות בתת-ייצוג בפוליטיקה ברוב המדינות, כולל ארצות הברית".
החוקרים טוענים כי נשים בעמדות מפתח או קביעת מדיניות יכולות להשפיע על השחיתות משום שהן בוחרות במדיניות שונה מגברים - שפחות מאפשרת ומעודדת התנהלות כזו. מחקר קודם שעשו החוקרים הראה כי נשים פוליטיקאיות בוחרות במדיניות שמיטיבה יותר עם רווחת נשים, ילדים ומשפחה.
עוד טוענים החוקרים כי בעוד היחסים בין מגדר ושחיתות נחקרו בעבר, מחקרים קודמים סבלו מהביקורת שהיחסים בין ייצוג הנשים בממשלה לבין שחיתות לא הוכחו כסיבתית. במחקר הנוכחי, לאומת זאת, התייחסו החוקרים גם לגורמים כלכליים, תרבותיים ומוסדיים המשפיעים על שחיתות ועל ייצוג נשים. אחרי הכל, יכול מאוד להיות גם שריבוי שחיתות מונע מנסים להשתתף בפוליטיקה ולא רק הפוך.
המחקר הזה הוא המחקר המקיף ביותר בנושא זה, והוא בחן גם את נוכחותן של נשים במקצועות אחרים ובכח העבודה, בתפקידים בכירים ונקודות קבלת החלטות כגון עמדות מנכ"לות. המחקר מצא כי גם במקרה זה, נוכחותן של הנשים בעמדות קבלת החלטות וקביעת מדיניות משפיעה על כמות השחיתות.
המחקר הזה מדגיש את הצורך בקידום שוויון בין המינים בכלל וקידום נוכחותן של נשים בפוליטיקה בפרט. מחקרים קודמים גם קבעו כי נוכחות גדולה יותר של נשים בממשלה משפיעה לטובה על תחומי החינוך והבריאות.